Το... κτήνος που μεταφέρει τον Ομπάμα στην Αθήνα (pics)

Νίκος Τσιώκος
Το... κτήνος που μεταφέρει τον Ομπάμα στην Αθήνα (pics)
Η Cadillac One αναφέρεται ως... κτήνος και είναι η λιμουζίνα που μεταφέρει τον Μπάρακ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, η οποία είναι... φουλ θωρακισμένη.

Λίγο πριν δώσει τη... σκυτάλη στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπάρακ Ομπάμα αποφάσισε να επισκεφθεί για δύο ημέρες την Αθήνα για να έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Για να μεταφερθεί, λοιπόν, στην πρωτεύουσα της χώρας μας (και να μπλοκάρει τους κεντρικούς μας δρόμους και όχι μόνο) επέλεξε μία λιμουζίνα.

Ο λόγος για την Cadillac One, η οποία αναφέρεται ως... κτήνος και για να λέμε την αλήθεια είναι απ' όλες τις πλευρές! Για την ακρίβεια, «φοράει» έναν κινητήρα πετρελαίου με τούρμπο, ο οποίος είναι χωρητικότητας 6.6 λίτρων, ενώ φέρεται να χρησιμοποιεί κι έναν βενζίνης 8.1 λίτρων. Από εκεί και πέρα, ο μέχρι πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει πάει... ξυπόλητος στ' αγκάθια, καθώς η... λίμο είναι θωρακισμένη με μία σύνθεση υλικών, την οποία ενισχύουν πλάκες από ατσάλι.

Ωστόσο, επειδή οι Αμερικανοί... δεν κάνουν μισές δουλειές, είναι θωρακισμένο μέχρι και το ρεζερβουάρ, ενώ από τα παράθυρα ανοίγει μόνο του οδηγού και αυτό για λίγο. Επίσης, εκτός από το ότι δεν κάνουν μισές δουλειές, οι Αμερικανοί δεν αστειεύονται και θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε επιχείρηση επίθεσης.

Μάλιστα, το εσωτερικό είναι στεγανό, ώστε να αποτρέψει μία χημική επίθεση, τη στιγμή που δε θα μπορούσε να μην υπήρχε τηλέφωνο, ώστε ο πλανητάρχης να επικοινωνεί απευθείας με τους ομόλογούς του και άλλους αξιωματικούς ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ακόμη, σε όλα αυτά να προσθέσουμε τα παχιά ελαστικά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κυλήσουν σε περίπτωση που κάποιο σκάσει (για παράδειγμα από σφαίρα σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης), την ύπαρξη των πρώτων βοηθειών στον χώρο αποσκευών, όπλων στην καμπίνα και τις κάμερες με νυχτερινή όραση για τα... νυχτοπερπατήματα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι θυμίζει και λίγο από τη BMW του Τζέιμς Μποντ με τα... κανόνια που διαθέτει στο μπροστινό μέρος, τα οποία παίζουν τον ρόλο των ΜΑΤ, καθώς πετούν δακρυγόνα! Μιλάμε για προστασία και όχι γι' αστεία!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!