Tα δέκα ηλεκτρικά Ι.Χ. με τη μεγαλύτερη αυτονομία

Πέτρος Πιτσίνης
Tα δέκα ηλεκτρικά Ι.Χ. με τη μεγαλύτερη αυτονομία
Ποια ηλεκτροκίνητα μοντέλα μας πάνε μακρύτερα χωρίς ενδιάμεση φόρτιση και με ποια τρέμεις να βγεις έξω από την πόλη;

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν τα αυτοκίνητα, ασχολούμασταν με την κατανάλωση καυσίμου. Αν επικρατήσουν όμως στο μέλλον τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, θα μας ενδιαφέρει η αυτονομία τους. Ουσιαστικά μιλάμε για το ίδιο πράγμα, απλά στην πρώτη περίπτωση προέρχεται η αυτονομία των μοντέλων συμβατικής τεχνολογίας από την κατανάλωση βενζίνης ή πετρελαίου, ενώ στη δεύτερη από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αποθηκευμένης σε μπαταρίες.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντοπίζεται στην περιορισμένη αυτονομία τους, η οποία όμως αυξάνει θεαματικά το τελευταίο διάστημα χάρη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου νέας γενιάς. Έτσι κυκλοφορούν –ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν- το επόμενο διάστημα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, των οποίων οι μπαταρίες θα αδειάζουν μετά από αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Δείτε τα δέκα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη αυτονομία και πάντα με τη διευκρίνιση, ότι και αυτή επηρεάζεται από το στυλ οδήγησης, τις εξωτερικές θερμοκρασίες και τη μορφολογία των δρόμων. Με άλλα λόγια, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα τιμωρούν τον οδηγό τους με υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αν πατά δυνατά το γκάζι ή αν υπάρχουν στη διαδρομή τους μεγάλες ανηφόρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!