Μπαίνει στον χώρο του αυτοκινήτου η Samsung

Νίκος Τσιώκος
Μπαίνει στον χώρο του αυτοκινήτου η Samsung
Έτοιμη να μπει στον χώρο του αυτοκινήτου φαίνεται πως είναι η Samsung, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τη Harman International Industries για 8 δις δολάρια.

Στον χώρο του αυτοκινήτου ετοιμάζεται να μπει η Samsung, καθώς ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τη Harman International Industries. Αυτό αναμένεται να γίνει στα μισά του 2017, με τη γνωστή εταιρεία τεχνολογίας να καταβάλει το ποσό των 8 δις δολαρίων, που σημαίνει 112 δολάρια ανά μετοχή, για να πετύχει τον προαναφερθέντα σκοπό.

Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο, θα προκύψουν συμφωνίες με μεγάλες μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως είναι οι General Motor, Fiat Chrysler, τη στιγμή που με τη δεύτερη είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο εξαγοράς της Magneti Marelli.

«Η Harman συμπληρώνει ιδανικά την Samsung στον τομέα της τεχνολογίας και από την ένωση των δυνάμεων μας θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το μακροχρόνιο σχέδιο μας για επέκταση στον χώρο του αυτοκινήτου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Samsung, Οχ-Χιουν Κουόν.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το ποσό που δίνει η Samsung είναι 28% μεγαλύτερο από την τρέχουσα τιμή της μετοχής της Harman, η οποία δε θα μπορούσε να πει «όχι» σ' ένα τέτοιο deal.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!