Τα αυτοκίνητα του πλανητάρχη Τραμπ

Γιώργος Βαρίνος
Τα αυτοκίνητα του πλανητάρχη Τραμπ
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, αντίθετα με τους περισσότερους πολιτικούς, έχει έφεση στα γρήγορα και πολυτελή αυτοκίνητα. Όπως όμως υποστηρίζει και ο ίδιος, δεν ήταν ποτέ πολιτικός.

Μπορεί στους κύκλους των πολιτικών προσώπων η κατοχή πανάκριβων αυτοκινήτων να θεωρείται «ανορθόδοξη», καθώς προκαλεί το κοινό περί πλουτισμού αίσθημα. Ο ζάπλουτοι επιχειρηματίες ωστόσο δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες.

Δεν είναι από τους πλέον φανατικούς λάτρεις των αυτοκινήτων, αλλά δεν το λες και αδιάφορο. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υποκύψει στα θέλγητρα ουκ ολίγων τετράτροχων σειρήνων, όσο η βασική του ενασχόληση ήταν οι επιχειρήσεις. Με βάση στην αξία της περιουσίας του στα 3,7 δις δολάρια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπήρξε και σχετικά… συγκρατημένος στις επιλογές του.

Στα χρόνια της νιότης του, κυκλοφορούσε με μια κλασική αλλά πολύ αριστοκρατική Rolls Royce Silver Cloud. Την άγρια πλευρά του την κάλυπτε αργότερα μια μπλε χρώματος Lamborghini Diablo VT. Στη συνέχεια πέρασαν από τα χέρια του πιο σύγχρονες Rolls Royce, και Mercedes Maybach, για να καταλήξει σε Rolls Royce Phantom και σε μια Mercedes SLR McLaren για πιο διασκεδαστικές καταστάσεις.

Πλέον ο Τραμπ προτιμάει να μεταφέρεται από τον σοφέρ του στην αμερικάνικη λιμουζίνα του ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, σε ένα πλήθος από αυτές. Επίσης τα τελευταία χρόνια, όταν οδηγεί ο ίδιος, προτιμά την άνεση και την ηρεμία της Rolls Royce Phantom, παρά τον εκρηκτικό χαρακτήρα της SLR των 617 ίππων. Δεν είναι, βλέπετε, μόνο οι ευθύνες της διοίκησης που τον βαραίνουν αλλά και ο χρόνος, καθώς πάτησε τα 70.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!