haritonidis
18/03/2024
ΒΟΛΕΙ

Γιάννης Χαριτωνίδης στο GWomen: «Έτσι δημιουργούνται πρότυπα μέσα στον Πανιώνιο, στόχος να ενισχύσουμε την ομάδα μας»

Πηνελόπη Γκιώνη

Ικανοποιημένος, ευχαριστημένος και πάνετοιμος για την πολύ απαιτητική σεζόν που θα ακολουθήσει φάνηκε ο Γιάννης Χαριτωνίδης, προπονητής της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Πανιωνίου που κατάφερε να ανέβει στη Volley League. Μιλώντας στο GWomen εξήγησε πως η επιτυχία αυτή ήρθε μετά από πολλή προσπάθεια.

Από μικρό παιδί στα γήπεδα του βόλεϊ, με όλη την εμπειρία που φέρνει η συμμετοχή σε διεθνή πρωταθλήματα με την Εθνική ομάδα αλλά και με τα χρόνια στη θέση του πασαδόρου σε μεγάλους συλλόγους της χώρας, ο Γιάννης Χαριτωνίδης έχει βρεθεί στο τιμόνι της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Πανιωνίου και χαράζει πορεία. Επιτυχημένη πορεία αφού η σεζόν που ολοκληρώνεται βρήκε την ομάδα στην κορυφή της Pre League και με την άνοδο στην Α1 γυναικών στο τσεπάκι.

Μία σεζόν μέσα στην οποία η ομάδα του Γιάννη Χαριτωνίδη κατάφερε να πετύχει όλους τους στόχους της και να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα χωρίς να χάσει κανένα παιχνίδι. Μία σεζόν μέσα στην οποία οι παίκτριες έγιναν οικογένεια και έβαλαν τα δυνατά τους για να κάνουν το “μαζί” να έχει ουσία. Η επόμενη σεζόν θα είναι διπλά σημαντική.

Αφού έκαναν το βήμα της ανόδου στο κορυφαία πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών της χώρας, τώρα θα στοχεύσουν στο άλμα ώστε η παρουσία τους στη Volley League να είναι αντάξια της ποιότητάς τους και των ικανοτήτων των παικτριών.

 χαριτωνιδης

Μετά τον αγώνα με την ομάδα του Αιγάλεω και τη φιέστα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ο Χαριτωνίδης μίλησε στο GWomen για τη σεζόν, τις παίκτριές του, τα πρότυπα που δημιουργούνται στον σύλλογο όταν τα τμήματα πετυχαίνουν τέτοιες διακρίσεις αλλά και τον στόχο της ερχόμενης χρονιάς, αφού έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλη την ομάδα.

«Αυτή ήταν και φέτος μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από το σύλλογο. Ο στόχος από την αρχή της χρονιάς ήταν ξεκάθαρος, ήταν η άνοδος. Εμείς το καταφέραμε αυτό σχετικά γρήγορα με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα μας στο γήπεδο, βάλαμε έναν δεύτερο στόχο που ήταν να τελειώσουμε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα. Ήθελα να δώσω ένα κίνητρο στις αθλήτριες γιατί αλήθεια μας “τελείωσαν” πολύ νωρίς και ήταν πολύ δύσκολο μέσα στο γήπεδο, περισσότερο πνευματικά. Συγχαρητήρια σε όλους», δήλωσε αρχικά ο Χαριτωνίδης.

Το γεγονός πως του χρόνου η ομάδα θα αντιμετωπίζει τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος αποτελεί κίνητρο για τις παίκτριες αλλά και μία σημαντική αφορμή για τη δημιουργία προτύπων μέσα στις ακαδημίες: «Είναι πολύ σημαντικό μέσα σε έναν σύλλογο να δημιουργούνται πρότυπα. Από τη στιγμή που η ομάδα μας θα βρεθεί στην Α1 είναι πολύ καλό για τις ακαδημίες του συλλόγου γιατί θα έχουν μια βιτρίνα μπροστά τους. Θα έχουν και αυτά τα παιδιά ένα στόχο κάποια στιγμή να μπορέσουν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Εγώ από τη μεριά μου τους εύχομαι να κάνουν αυτό που αγαπάνε με όλες τους τις δυνάμεις και πιστεύω πως αυτός που είναι καλός δικαιώνεται στο τέλος».

 χαριτωνιδης

Για το γεγονός πως η γιορτή της ομάδας έγινε με πλήθος κόσμου και οργανωμένων οπαδών, τόνισε: «Ο κόσμος σε μια ομάδα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Εμείς φέτος τελειώσαμε τις υποχρεώσεις μας. Του χρόνου θα είναι άλλες οι απαιτήσεις. Μία ομάδα με κόσμο δυνατό δίπλα της, ειδικά αυτό που είδα σήμερα, θεωρώ ότι θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς του χρόνου. Το έχουμε ανάγκη και θα θέλαμε τους φιλάθλους μας, όπως σήμερα, να είναι στα παιχνίδια μας και να μας δίνουν μια έξτρα ώθηση».

Και σχετικά με τον στόχο της επόμενης σεζόν, σχολίασε: «Τους στόχους μας θα τους ανακοινώσει και η διοίκηση όσο εμείς τώρα κοιτάμε να ενισχύσουμε την ομάδα μας για την επόμενη χρονιά».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]