χριστοδούλου νικολακάκης

Χριστοδούλου και Νικολακάκης στο GWomen: «Ξεχωριστή θέση για εμάς ο Άγιος Νικόλαος με πρόταση γάμου και χάλκινο μετάλλιο» (vid)

Φώτης Καρακούσης

Η Χρυσάνθη Χριστοδούλου και Δημήτρης Νικολακάκης έναν χρόνο μετά την πρόταση γάμου στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ, μιλάνε στο GWomen αναφέροντας μεταξύ άλλων το ότι ο Άγιος Νικόλαος έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους καθώς φέτος κατακτήθηκε και το χάλκινο μετάλλιο από την Χριστοδούλου με συμπαίκτρια την Δήμητρα Καραγκούνη.

Η περσινή χρονιά όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς για πρώτη φορά είχαμε πρόταση γάμου. Ο θαρραλέας μέλλοντας γαμπρός ήταν ο Δημήτρης Νικολακάκης αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στη ζωή του και θέλησε να το κάνει μαζί με την Χρυσάνθη Χριστοδούλου. Έχοντας τελειώσει η αναμέτρηση των Μπανιώτη/Τερζόγλου με τους Σεμιτέκολο/Στάικο και πριν τον αγώνα των Τριαντυλλίδη/Μεθενίτη με τις Μάτιου/Χαντζή, στήθηκε μια κλήρωση.

Και λέμε στήθηκε γιατί όλοι γνωρίζαμε (όχι η νύφη και οι φίλες της) τί θα επακολουθούσε. Η τυχερή της «κλήρωσης» ήταν η Χριστοδούλου με το δώρο να είναι ένα κουτί με μια μπλούζα με φωτογραφίες των δύο και φυσικά και το δακτυλίδι της πρότασης. Ο Νικολακάκης γονάτισε ως όφειλε, το ναι ακούστηκε και πανηγυρίστηκε σαν να κατακτήθηκε τίτλος από όλο τον κόσμο και τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και όλοι ήμασταν τυχεροί που ζήσαμε την πρώτη πρόταση γάμου που έγινε ποτέ στο Beach Volley.

«Απίστευτο αυτό που ζήσαμε»

Έναν χρόνο μετά στο ίδιο γήπεδο και πάλι στους τελικούς, η Χρυσάνθη Χριστοδούλου με συμπαίκτρια την Δήμητρα Καραγκούνη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο που είναι και το πρώτο στην καριέρα της στην άμμο. Τα δύο παιδιά μίλησαν στο GWomen για τις προετοιμασίες του γάμου, ο γαμπρός μας αποκάλυψε την εναλλακτική που είχε αν δεν περνούσε πέρσι η Χρυσάνθη στους τελικούς, ενώ και οι δύο δεν έκρυψαν πως θα έχουν για πάντα αυτή την πόλη στην καρδιά τους.

Ένα χρόνο πριν στο ίδιο γήπεδο και στον πάντα φιλόξενο Άγιο Νικόλαο, έγινε η πρόταση γάμου. Αρχικά ποια ήταν τα συναισθήματα στην επιστροφή σας σε αυτό το μέρος;

Δημήτρης: «Αμέσως πήγε το μάτι μου προσωπικά εκεί που ήταν το σημείο .. Χ! Λίγες ώρες μόλις φτάσαμε στον Άγιο, είπα στην Χρυσάνθη ότι αυτό το μέρος έχει πολύ ιδιαίτερη σημασία για εμένα (εμάς κατ’ επέκταση)».

Χρυσάνθη: «Ήμασταν και οι δύο πολύ συγκινημένοι! Περπατούσαμε στα σοκάκια και αναπολούσαμε τις στιγμές που ζήσαμε πέρυσι... Ο Άγιος πλέον έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας».

Αυτές τις ημέρες κάτοικοι της πόλης που σας θυμούνταν από πέρσι δίνοντας ευχές;

Δημήτρης: «Ναι ναι τα είχαμε αυτά. Όλοι ξέρουν βέβαια ακόμα και την ημερομηνία γάμου.. Οι εμπλεκόμενοι με το Beach volley στον Άγιο Νικόλαο μπορώ να πω ότι μας επεφύλασσαν θερμότατη υποδοχή. Είμαστε οι αγαπημένοι τους (το google το λέει, όχι εγώ)».

Χρυσάνθη: «Κάποιοι μας ρωτούσαν πότε με το καλό, άλλοι που ήξεραν την ημερομηνία μας ρωτούσαν λεπτομέρειες για τον γάμο κι αν έχουμε άγχος. Όλοι πάντως μας έδωσαν την ευχή τους και τους ευχαριστούμε»!

Πως πάνε οι ετοιμασίες του γάμου; Και κυρίως πως μπορείτε να συνδυάζετε τις δουλειές με τις ετοιμασίες και ειδικά η Χρυσάνθη που έχει και τα ταξίδια λόγω του μπιτς βόλεϊ, ενώ το χειμώνα έπαιζε στην σάλα.

Δημήτρης: «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΕΠΟΜΕΝΗ; Αστειεύομαι. Λοιπόν, ο γάμος ξεκίνησε να ετοιμάζεται 3 μέρες μετά την πρόταση στον Άγιο. Δηλαδή ακριβώς ένα χρόνο πριν από τη στιγμή που τα συζητάμε.. Τότε δεν είχαμε ιδέα πως θα κυλούσε. Η Χρυσάνθη δεν ήθελε να παίξει Beach.. (ας πει τους λόγους η ίδια..). Όμως κάπου στα Χριστούγεννα, είδαμε ότι με σχετικά καλή οργάνωση βγαίνει. Το συζητήσαμε αρκετά να ξέρεις. Της είπα πως αν είμαστε οκ τον Μάρτιο με το 80% των ετοιμασιών, φυσικά να παίξει. Μάιο νομίζω που ξεκίνησε το Greek tour ήμασταν πάνω από το ποσοστό αυτό. Οι δουλείες τώρα ήταν ένα θεματάκι, αλλά το καταφέραμε».

Χρυσάνθη: «Χαχα! Αρχικά να πούμε ότι ο Δημήτρης είναι πολύ οργανωτικός, οπότε αν βάλει κάτι στόχο θα γίνει 100% . Όντως εγώ σκεφτόμουν να μην παίξω φέτος Beach volley για να μην έχω το άγχος του γάμου και γιατί ήξερα ότι με την Δήμητρα σίγουρα θα στοχεύαμε 4αδα, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να το ακολουθήσω με απόλυτη συνέπεια! Τελικά τα καταφέραμε και έχουν μείνει πολύ λίγα πράγματα να οργανώσουμε. Του οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την βοήθεια του και την κατανόηση του αυτό το διάστημα».

χριστοδουλου νικολακακης

Πέρσι στο γήπεδο αυτό έγινε πρόταση γάμου και φέτος η Χρυσάνθη κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, είναι η τυχερή σας πόλη;

Δημήτρης: «Θα πω.. διπλωματικά.. ΟΛΗ Η ΚΡΗΤΗ είναι ο τυχερός μου τόπος εμένα, αλλά ναι σίγουρα ο Άγιος Νικόλαος είναι πολύ σημαντική πόλη-σταθμός για τη σχέση μας».

Χρυσάνθη: «Δεν ξέρω αν είναι τυχερή, σίγουρα όπως είπα παραπάνω είναι πολύ ξεχωριστή! Και φέτος προστέθηκε άλλος ένας λόγος»!

Δημήτρη πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βλέπεις τα παιχνίδια της μέλλουσας γυναίκας σου όσον αφορά το άγχος; Και επειδή άλλο η σάλα με πέντε συμπαίκτριες και άλλο το μπιτς με μία, υπάρχει διαφορά ή το άγχος και η αγωνία είναι ίδια;

Δημήτρης: «Για έναν πολύ περίεργο λόγο, έχω περισσότερο άγχος στο Beach. Σε σχέση με τη σάλα, είναι πολύ κοντά στο να μπορεί να θεωρηθεί «ατομικό» άθλημα. Στη σάλα οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες, την πονάει την ομάδα της πολύ, την κατευθύνει μέσα στον αγώνα. Δεν μπορώ να αποφασίσω άσε με».

Χρυσάνθη: «Τι να πω εγώ, όντως τον αισθάνομαι πιο αγχωμένο όταν παίζω στην άμμο! Και για μένα το μπιτς είναι πιο δύσκολο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Όλοι έχουμε καλές και κακές μέρες, στις κακές μέρες στη σάλα υπάρχει η αλλαγή, ξεθολώνει λίγο το μυαλό σου και μπορείς να μπεις ξανά στο ματς. Στο μπιτς όμως παλεύεις με τον εαυτό σου να δώσεις ότι καλύτερο έχεις ακόμη και στην χειρότερη σου μέρα! Αυτό μαζί με τις καιρικές συνθήκες και την άμμο, το κάνει αυτόματα πιο δύσκολο άθλημα κατά την άποψη μου»!

Συνεχίζουμε με Δημήτρη και πάλι. Πέρσι είχες πει πως αν δεν είχε προκριθεί η Χρυσάνθη στα τελικά είχες ετοιμάσει μια άλλη έκπληξη. Έναν χρόνο μετά μπορείς να μας την πεις;

Δημήτρης: «Χαχαχαχ νομίζω πως ναι. Είχα κανονίσει με μια μεγάλη εταιρία να δημιουργήσει ένα custom – γεύσης παγωτό (αγαπημένους της συνδυασμούς) το οποίο θα έφερε και το όνομα της. Θα πηγαίναμε σε γνωστό ξενοδοχείο στο Σούνιο να φάμε και στον κατάλογο (στημένο) θα υπήρχε αυτή η επιλογή για επιδόρπιο. Ε, νομίζω θα το ζητούσε να μας το φέρουν 1000%. Εκεί θα ερχόταν και το δαχτυλίδι».

Χρυσάνθη: «Όντως θα το ζητούσα! Είμαι παγωτατζού όπως με λένε και οι φίλες μου»!

χριστοδουλου νικολακακης

photo credits: Matthew Miller

Επειδή μιλάμε για γάμο στην Κρήτη που σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει μόνο ένας κουμπάρος, θα υπάρχουν και άνθρωποι από το μπιτς βόλεϊ ή από τον Άγιο Νικόλαο που θα έχουν την τιμή; Γιατί είχατε πει πως είχατε πολλές προτάσεις.

Δημήτρης: «Οι προσκλήσεις στάλθηκαν σε κλειστό παγκόσμιο κύκλο. Οι κουμπάροι είναι τέσσερις και οι καλεσμένοι από Άγιο αρκετοί».

Χρυσάνθη: «Είχαμε όντως πολλές προτάσεις, τελικά καταλήξαμε σε 4».

Πως είδατε φέτος το σιρκουί με τις γεμάτες πλατείες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ξάνθη;

«Φαίνεται πως γίνεται εδώ και χρόνια μια οργανωμένη προσπάθεια που έχει τύχει να την δω και από μέσα και σαν θεατής.. Φέτος την είδα και λίγο σαν χορηγός. Η καραντίνα στοίχησε πολύ σε όλα τα σπορ, έτσι και στο Beach πήγε κάποια βήματα πίσω τόσο την προετοιμασία των ομάδων μας όσο και το θέαμα που προσφέρει.

Η Ομοσπονδία αντιμετώπισε καλά θεωρώ την πανδημία και μην ξεχνάμε ότι πέρασε και δύσκολες στιγμές την περίοδο εκείνη, παράλληλα με το Lock Down.

Οι πλατείες είναι φυσιολογικό να γεμίσουν, το κοινό δεν έχει συνηθίσει εκεί που περπατάει καθημερινά για τη βόλτα η τα ψώνια του να βλέπει τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας πάνω στην άμμο! Θυμάμαι μας είχε βγει η ψυχή να στήσουμε την Αριστοτέλους μετά από χρόνια... Είχε πολλή δουλειά και πίεση και τώρα το Σύνταγμα στήνεται σε λίγες ώρες μπαμ. Υπάρχει δυνατό EOPE Know how που λένε και στο χωριό μου».

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας και τα όνειρα σας και προσωπικά, αλλά και αθλητικά (το τελευταίο πάει κυρίως στην Χρυσάνθη);

Δημήτρης: «Εγώ λέω να σου πω τα δικά μου αθλητικά! Επόμενα πλάνα άσε να τα κρατήσουμε για εμάς για να τα πραγματοποιήσουμε! Το όνειρό μου τώρα είναι η οικογένεια μας».

Χρυσάνθη: «Αυτό το όταν κάνεις σχέδια.. ο θεός γελάει το ξέρεις; Επειδή τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλά να καταστρέφονται μπροστά μας μέσα σε μια στιγμή, δεν κάνω πολλά σχέδια! Σίγουρα ονειρευόμαστε και οι δύο να μεγαλώσει η οικογένεια μας, γι’ αυτό παντρευόμαστε άλλωστε αλλά το κυριότερο είναι να έχουμε την υγεία μας και να προχωράμε αγαπημένοι μέρα με τη μέρα.

Αθλητικά τώρα, εγώ θα αγωνιστώ για 5η χρονιά στις Αμαζόνες στην Pre League και θα παλέψουμε για την άνοδο στην Α1, ελπίζω να τα καταφέρουμε γιατί αξίζει ένας σύλλογος τόσο υγιής και φερέγγυος, να βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία»!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]