Μάτιου και Τριανταφυλλίδη

Μάτιου και Τριανταφυλλίδη στο GWomen: «Απίστευτο συναίσθημα να παίρνεις το πρωτάθλημα» (vids)

Φώτης Καρακούσης

Η Διονυσία Μάτιου και Λίζα Τριανταφυλλίδη μετά την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στον Άγιο Νικόλαο, μιλάνε στο GWomen κάνοντας λόγο για απίστευτο συναίσθημα.

Για κάθε αθλητή και αθλήτρια η κατάκτηση ενός τίτλου και ακόμα περισσότερο η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το πρώτο, καθώς όσα και να πάρεις στην συνέχεια, αυτό που θα θυμάσαι για πάντα είναι η πρώτη φορά που έφτασες στην κορυφή. Μια στιγμή που δεν γίνεται να ξεχάσεις.

Μάτιου και Τριανταφυλλίδη

Μια στιγμή που σίγουρα δεν θα ξεχάσουν οι Διονυσία Μάτιου και Λίζα Τριανταφυλλίδη. Μιλάμε για την ομάδα που κατάφερε να κάνει δικό της το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ, επικρατώντας στον τελικό των Γεωργίνας Αντωνακάκη και Ιωάννας Περδικάκη στον πάντα φιλόξενο για το άθλημα αυτό, Άγιο Νικόλαο.

Το GWomen μίλησε με τις φετινές θριαμβεύτριες του «βασιλιά του καλοκαιριού» που στα πρώτα τους λόγια δεν έκρυψαν πως είναι απίστευτο το συναίσθημα του να φτάνεις στην κορυφή.

Κορίτσια πρώτος τίτλος στην καριέρα σας, όσον αφορά το πρωτάθλημα και όχι κάποιο Master. Πως είναι να το πετυχαίνεις και να φτάνεις στην κορυφή;

Λίζα: «Εγώ δεν έχω λόγια, αλήθεια είμαι πάρα πολύ συγκινημένη. Σίγουρα δεν υπάρχει ένα συναίσθημα, είναι πολλά. Αυτή την στιγμή πετάω και είμαι περήφανη για την ομάδα μου. Και λέω ομάδα γιατί δεν είναι μόνο εγώ και η Διονυσία, αλλά πολλοί άνθρωποι από πίσω που μας βοήθησαν για να φτάσουμε στην κορυφή»

Διονυσία: «Εγώ δεν το συνειδητοποιώ ακόμα. Παλεύαμε όλη την χρονιά γι’ αυτό εδώ το τουρνουά και έχουμε έρθει και έχουμε πετύχει τον στόχο μας, αλήθεια δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Παίξαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, προσπαθήσαμε να δώσουμε το 100% σε όλα τα παιχνίδια και αυτό μας έδωσε το χρυσό»

Είσαστε μια ομάδα που ξεκίνησε εξαιρετικά, πήρε το Thessaloniki Grand Slam, πήγαινε από νίκη σε νίκη και στη συνέχεια υπήρξε κοιλιά στην απόδοση ή ανέβηκαν και οι άλλες ομάδες μέχρι να φτάσουμε στον τελικό;

Διονυσία:« Ήταν και τα δύο, δηλαδή σίγουρα εμείς που κάναμε πολλά ταξίδια θα έβγαινε κάπου η κούραση, λίγο και τα κορίτσια πιστεύω πως ανέβηκαν και αυτές παικτικά, καθώς το πρώτο με το τελευταίο τουρνουά δεν είχε καμία σχέση, αλλά πάλι καλά δουλέψαμε και πήγαμε στο τέλος όσο καλά πηγαίναμε στην αρχή».

Λίζα πάω λίγο σε εσένα ξεχωριστά γιατί εσύ φέτος είχε φοβερή άνοδο σε σχέση με πέρσι. Και αυτό είναι κάτι που το λένε όλοι

Διονυσία: «Ναι ναι είναι όντως πολλή καλύτερη. Έχει δουλέψει πάρα πολύ και αυτό φαίνεται».

Λίζα: «Αρχικά χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Το πιο σημαντικό είναι πως το πήρα απόφαση να το δω σοβαρά και να πω πως θα κάνω ότι περισσότερο μπορώ και περνάει από το χέρι μου και όσον αφορά την προπόνηση και από συμπαίκτρια και από ότι μπορώ να κάνω από δικής μου πλευράς και να φέρω τον εαυτό μου όσο πιο ψηλά μπορεί στο θέμα βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ. Πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ που το ακούω και πιστεύω πως έχει να κάνει με το μυαλό και το πως νιώθεις μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα με έχουν βοηθήσει ο προπονητής μου ο Γιώργος Γιάτση στη Θεσσαλονίκη, η συμπαίκτριά μου η Διονυσία Μάτιου στο 100%, ο Στάθης Χανδρινός στην Αθήνα, ο γυμναστής μου ο Δημήτρης Παπασπύρος. Πραγματικά με έχουν βοηθήσει όλοι για να μπορέσω να παίξω καλύτερα, αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο ευχαριστώ είναι στην Διονυσία και αλήθεια δεν το λέω για να το πω, αλλά ισχύει».

Πόσο μεγάλη δικαίωση είναι να φτάνεις στο τέλος και να κατακτάς τον τίτλο; Παίρνετε τον τελευταίο πόντο, τι είναι αυτό που ήρθε πρώτα στο μυαλό σας;

Διονυσία: «Είναι ανάμικτα τα συναισθήματα γιατί αρχικά έχει τελειώσει κάτι με τον καλύτερο τρόπο. Τελείωσαν τα τουρνουά, το έχουμε πάρει και είναι ανάμικτα τα συναισθήματα γιατί δεν θα παίξουμε άλλο τουρνουά στην Ελλάδα, έχουμε κατακτήσει τον στόχο μας, είμαστε χαρούμενες και συγκινημένες».

Λίζα: «Μόλις έσκασε η μπάλα κάτω απλά είπα «δεν το πιστεύω», έπεσα κάτω, είδα και την Διονυσία να πέφτει κάτω και είπα πως τα καταφέραμε, δεν το πιστεύω πως τα καταφέραμε και άρχισα να κλαίω».

Και τώρα τι; Ποια θα είναι η συνέχεια;

Διονυσία: «Τώρα εξωτερικό. Έχουμε λίγες μέρες διακοπές στα Χανιά. Μετά γυρνάμε για Πολωνία, λίγες μέρες διακοπές τον Δεκαπενταύγουστο και μετά πάμε Τσεχία και μετά δεν ξέρουμε το μετά (γελάνε)».

Λίζα: «Έχουμε ως στόχο να πάμε και σε άλλα παιχνίδια στο εξωτερικό, σε Παγκόσμια αν μας δίνετε η ευκαιρία, έχουμε χορηγούς και σίγουρα προπόνηση και να εξελίξουμε το παιχνίδι μας».

Που αφιερώνετε την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Το αφιερώνουμε στους προπονητές μας, Χανδρινό, Γιάτση και Βολουδάκη, στην Μαρία Νεφέλη Καρυτινού η μάνατζέρ μας που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Στις οικογένειάς μας φυσικά, στους γυμναστές Δημήτρη Παπασπύρου και Λάμπρο Δάνα. Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς μας και συγκεκριμένα την Prodea Investments, την AVP wealth management, το Spagopoulos dental care και την Triantafyllidis Beach Arena».

Photo credits: Matthew Miller

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]