Κολύμβηση: Η Κέιτι Λεντέκι γράφει την αυτοβιογραφία της με σημειώσεις από ημερολόγια 10 ετών

Κολύμβηση: Η Κέιτι Λεντέκι γράφει την αυτοβιογραφία της με σημειώσεις από ημερολόγια 10 ετών

Πηνελόπη Γκιώνη

Μια καριέρα γεμάτη μετάλλια και διακρίσεις, μέσα στην οποία πέρασαν αμέτρητες σκέψεις από το μυαλό της Κέιτι Λεντέκι, θα γίνει βιβλίο.

Στις 11 Ιουνίου, τέσσερις ημέρες πριν από τα αμερικανικά trials των ΗΠΑ στην κολύμβηση από όπου θα κριθεί και η ολυμπιακή ομάδα, θα κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία της επτά φορές χρυσής Ολυμπιονίκη Κέιτι Λεντέκι με τίτλο «Just Add Water» («Απλά Πρόσθεσε Νερό»).

Από τότε που ξεκίνησε την κολύμβηση στο στο Μέριλαντ, μέχρι την εξέλιξή της ως μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες που υπήρξαν ποτέ στην κολύμβηση, η Λεντέκι θα αναφερθεί σε όλες τις περιόδους που την έφεραν στο σήμερα και δημιούργησαν αυτό τον θρύλο γύρω από το όνομά της. Το συναρπαστικό, όμως, και αυτό που θα κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο ξεχωριστό είναι πως η Λεντέκι θα συμπεριλάβει στοιχεία από όσα έχει γράψει στα ημερολόγιά της από το 2014 έως σήμερα.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή ότι θα βρισκόμουν σε αυτό το επίπεδο ή ότι θα έγραφα ένα βιβλίο για αυτή την απίθανη καριέρα που είχα.

Άρχισα να κρατάω ημερολόγιο όταν ήμουν 14 ετών, για να καταγράψω την προπόνησή μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο. Ξεφυλλίζοντάς τα πέρυσι, συνειδητοποίησα ότι αυτά τα ημερολόγια περιείχαν στοιχεία της ευρύτερης ιστορίας μου στην κολύμβηση. Ήθελα να μπορέσω να δείξω ότι δεν θα ήμουν εκεί που είμαι χωρίς την αγάπη, την υποστήριξη και την ενθάρρυνση των ανθρώπων που με επηρέασαν», δήλωσε η Λεντέκι, η οποία έκλεισε μόλις στις 17 Μαρτίου τα 27 της χρόνια.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η Αμερικανίδα Κέιτι Λεντέκι, η οποία έχει επίσης πάρει ένα πτυχίο ψυχολογίας με δευτερεύουσα κατεύθυνση τις πολιτικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, μετά την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στα 800μ. ελεύθερο ως 15χρονη στο Ολυμπιακό της ντεμπούτο στο Λονδίνο το 2012, έχει βάλει στόχο να διευρύνει τα όρια του αθλήματος.

Μέχρι σήμερα, η γεννημένη το 1997 έχει κερδίσει επτά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, τα περισσότερα σε ατομικό επίπεδο που έχει κατακτήσει ποτέ γυναίκα. Κατέχει επίσης το ρεκόρ 26 μεταλλίων σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και έχει καταρρίψει τα παγκόσμια ρεκόρ στα 400μ, 800μ και 1500μ ελεύθερο.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]