panagiota lytra

Η Εθνική ομάδα ρυθμικής στην τελική ευθεία για την Ολυμπιακή πρόκριση

Πηνελόπη Γκιώνη

Το Παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής στο Παλαιό Φάληρο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και καλές εμφανίσεις από τις Ελληνίδες όμως τώρα, μετά το πέρας αυτής της διοργάνωσης, ξεκινάει η τελική ευθεία.

Αθλήτριες σε ατομικό και ομαδικό της ρυθμικής γυμναστικής, από ολόκληρο τον κόσμο, ετοιμάζονται να αρπάξουν την τελευταία ευκαιρία τους για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Ανάμεσά τους και οι Ελληνίδες, οι οποίες έκαναν καλές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο κύπελλο του Παλαιού Φαλήρου μπροστά στο κοινό τους και τώρα ετοιμάζονται για την τελική ευθεία προς την επίτευξη του στόχου τους.

ανσαμπλ

Η ομάδα του ανσάμπλ όπως και η Παναγιώτα Λύτρα θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στη Βουδαπέστη. Από εκεί θα προκύψουν οι τελευταίες συμμετοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το φετινό καλοκαίρι και οι Ελληνίδες θέλουν να έχουν τη δική τους θέση στην ομάδα. Η πρόκριση δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση όμως η σκληρή δουλειά που έχουν προηγηθεί σε συνδυασμό με την αισιοδοξία που υπάρχει στην Εθνική, οδηγούν στο να υπάρχει έντονα η ελπίδα πρόκρισης. Φυσικά, οι επιδόσεις των κοριτσιών είναι τέτοιες που επιτρέπουν να υπάρχουν ελπίδες.

lytra ntona

Πιο συγκεκριμένα, η 17χρονη πρωταθλήτρια Παναγιώτα Λύτρα μετά τον τελικό στο στεφάνι στο Παγκόσμιο κύπελλο του Παλαιού Φαλήρου, όπου κατετάγη έβδομη, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΓΟ και δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένη που πέρασα στον τελικό. Ωστόσο από την εκτέλεσή μου δεν είμαι ευχαριστημένη, έκανα πάρα πολλά λάθη. Βέβαια είναι ακόμα αρχή της χρονιάς και στους επόμενους αγώνες θα δουλέψω για να πάω πολύ καλύτερα. O κόσμος με βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά σήμερα. Είχε έρθει να με στηρίξει, να με εμψυχώσει, φώναζε για μένα και πραγματικά με βοήθησε συναισθηματικά και ένιωσα πολύ ωραία στο ταπί». Όσον αφορά στην Ολυμπιακή πρόκριση επέλεξε να μην κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις: «Ετοιμάζομαι για τον αγώνα της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς. Θέλει σωστή δουλειά, καλή διάθεση, συνεργασία και ψυχολογία αλλά με σκληρή δουλειά πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

ansampl

Παράλληλα, τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ δεν έμειναν ικανοποιημένα από την εμφάνισή τους στο ίδιο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά υποσχέθηκαν ότι θα δουλέψουν σκληρά ώστε να βελτιωθούν περισσότερο και να φτάσουν πιο κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση. Η Ειρήνη Κονιστή είπε, στην ιστοσελίδα της ΕΓΟ: «Ήταν ένας αγώνας που εγώ προσωπικά δεν ευχαριστήθηκα, κάναμε αρκετά λάθη, αλλά από τα λάθη μαθαίνουμε και είναι η ευκαιρία να βάλουμε στο μυαλό μας ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν και να νιώθουμε σιγουριά για τον εαυτό μας, γιατί όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς κανέναν φόβο» και η Μαριέτα Τοπολλάι συμπλήρωσε: «Αυτός ο αγώνας είχε πολλά συναισθήματα, γιατί είχε και τον τραυματισμό της συναθλήτριάς μας, της Αλέσιας Χατελλάρι και αγωνιστήκαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα μου, παρότι κάναμε αρκετά λάθη, αλλά δεν το βάζουμε κάτω, γιατί έχουμε και άλλους αγώνες μπροστά μας και ελπίζουμε να δείξουμε το καλύτερο». Στα διαφορετικά συναισθήματα που ένιωσαν στάθηκε και η Εΐρα Λάουρα Γκικόκα: «Αυτός ο αγώνας είχε ανάμικτα συναισθήματα και θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην Αλέσια που κατάφερε να αγωνιστεί μαζί μας. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πιο σκληρά για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς και ελπίζω όλα αυτά να μας βγουν σε καλό».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]