Leah Williamson

Ποδόσφαιρο γυναικών: Η αρχηγός της Αγγλίας Λία Γουίλιαμσον επιστρέφει μετά από ένα χρόνο

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η αρχηγός της Αγγλίας Λία Γουίλιαμσον φορά ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο, στον προκριματικό του Euro 2025 την Τρίτη (09/04) με την Ιρλανδία, μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.

Ο τραυματισμός της στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο (ACL) τον Απρίλιο του περασμένου έτους, την άφησε εκτός για εννέα μήνες, αναγκάζοντάς την να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η απουσία της Λία Γουίλιαμσον πιθανότατα μείωσε τις πιθανότητες της πρωταθλήτριας Ευρώπης Αγγλίας στο μεγάλο ραντεβού του περυσινού καλοκαιριού, στον τελίκο του Μουντιάλ Γυναικών κόντρα στην Ισπανία.

Όμως η έμπειρη αμυντικός επέστρεψε στη δράση για τον σύλλογό της, την Άρσεναλ, τον Ιανουάριο, και κλήθηκε στην εθνική της τον Φεβρουάριο, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεία αφού αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ομάδα μετά από έναν ελαφρύ τραυματισμό του μηριαίου.

Η προπονήτρια της Αγγλίας, Σαρίνα Βίγκμαν, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η Γουίλιαμσον θα ξεκινήσει κόντρα στην Ιρλανδία!

«Ναι, θα είναι [συγκινητικό, ήταν συγκινητικό την Παρασκευή», δήλωσε η Γουίλιμασον σε συνέντευξη Τύπου. «Είμαι συναισθηματικός άνθρωπος. Όλοι με έχουμε δει να κλαίω πολλές φορές. Ήταν συγκινητικό την Παρασκευή, ακόμη και επειδή αν υπάρχει μια ομάδα στην οποία θέλεις να είσαι στον κόσμο, αυτή είναι η Αγγλία. Μου αρέσει να παίζω για την Αγγλία. Απλώς το ζω και το αναπνέω. Μου αρέσει να παίζω για την Αγγλία, αλλά μου αρέσει να παρακολουθώ την Αγγλία, επομένως δεν είμαι μια ήρεμη παρουσία, είμαι πιθανότατα γνωστή για αυτό στο γήπεδο, όχι στο περιθώριο».

Απόψε Τρίτη (09/04) στο «Aviva Stadium» του Δουβλίνου, η Γουίλιαμσον θα εμφανιστεί στην Αγγλία για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2023 όταν οδήγησε την ομάδα στο τρόπαιο Finalissima γυναικών, αφού πρώτα οδήγησε τις Lionesses στην κορυφή της Ευρώπης το 2022.

Παρά το γεγονός ότι είναι στο περιθώριο, η έμπειρη άσος έχει απολαύσει τις παραστάσεις της Αγγλίας, ειδικά με την εισαγωγή νέων παικτριών. «Μου άρεσε να γνωρίζω τα κορίτσια με τα οποία δεν έχω παίξει πριν. Το περιβάλλον είναι ακόμα ωραίο για να βρίσκεσαι, είναι υπέροχα νέα που επιστρέφω», είπε.

«Πήγαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και υπήρχαν τόσες πολλές διαφορετικές προκλήσεις, διαφορετικές ομάδες και το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν λίγο πιο τρελό περιβάλλον και βρίσκαμε έναν τρόπο να κερδίζουμε κάθε φορά, οπότε νομίζω ότι έχουμε δει διαφορετικά στυλ απ' την Αγγλία τα τελευταία δύο χρόνια και έχουμε δει μια ομάδα που δείχνει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε όλους όταν παίζουμε το παιχνίδι μας», εξήγησε.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]