F1 - Η συμβουλή του Προστ στον Χάμιλτον για τη Ferrari

F1 - Η συμβουλή του Προστ στον Χάμιλτον για τη Ferrari
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 μίλησε για την επιλογή να γίνει οδηγός της Scuderia Ferrari το 2024.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν της Formula 1 για το 2024, ο Λιούις Χάμιλτον σόκαρε τους πάντες. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Scuderia Ferrari για τις σεζόν 2025 και 2026. Η απόφαση του Βρετανού συζητιέται ακόμη και σήμερα και ο αντίκτυπός της είναι εμφανής στη φετινή «Silly Season» της Formula 1.

Θα αποδειχθεί επιτυχημένη αυτή η πολυαναμενόμενη συνεργασία Χάμιλτον-Ferrari; O πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Αλέν Προστ, μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το θέμα στο Sports Illustrated.

«Η σχέση του με τον Λεκλέρ και το κλίμα εντός της Ferrari θα είναι πολύ σημαντικό. Ο Χαμιλτον βρισκόταν για μία μεγάλη περίοδο σε μια βρετανική ομάδα με ένα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Τώρα θα πάει σε μία ιταλική ομάδα με διαφορετική πίεση, διαφορετικό τρόπο σκέψης και η πίεση από τα ΜΜΕ είναι μεγάλη. Πιστεύω πως δεν θα είναι εύκολο για τον Χάμιλτον», ανέφερε ο Προστ.

Ο Γάλλος οδήγησε στην καριέρα του για κορυφαίες ομάδες και γνωρίζει πολύ καλά το σκεπτικό ενός οδηγού. Μάλιστα, πιστεύει πως ο Χάμιλτον θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα στη Formula 1.

«Μπορώ να κατανοήσω την απόφασή του. Για δύο χρόνια δεν μπορεί να κερδίσει αγώνα και η ομάδα του δυσκολεύεται πολύ να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις. Σίγουρα σκέφτηκε να κάνει κάτι διαφορετικό. Θα πάει στη Ferrari το 2025 για να συνηθίσει την ομάδα και το 2026 θα έχουμε τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς. Μετά το 2026 θα είναι 42 ετών και μπορώ να πω πως δύσκολα θα σταματήσει να αγωνίζεται. Το ερώτημα είναι αν είναι καλή απόφαση για τον Χάμιλτον και για τη Ferrari. Θα βρει το κίνητρό του στη Ferrari;», αναρωτήθηκε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!