Ηλεκτρικά ποδήλατα: Τι θα γίνει με την επιδότηση στον Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

Κώστας Μπιτσικώκος
Ηλεκτρικά ποδήλατα: Τι θα γίνει με την επιδότηση στον Κινούμαι Ηλεκτρικά 3
Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στον τρίτο κύκλο του προγράμματος προώθησης της ηλεκτροκίνησης.

Στα τέλη Απριλίου ολοκληρώνεται το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και σύντομα θα τεθεί σε ισχύ ο τρίτος κύκλος του προγράμματος. Και ενώ γνωρίζουμε ότι θα συνεχιστεί η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα αυξηθεί το ποσό για ταυτόχρονη απόσυρση παλαιού οχήματος, δεν είχαμε ακούσει κάτι από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την επιδότηση για ηλεκτρικά ποδήλατα (ανέρχεται σε 800 ευρώ).

Τη διευκρίνιση έκανε η αρμόδια Υφυπουργός Μεταφορών, η οποία ανέφερε ότι στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» θα συνεχιστεί η επιδότηση.

«Δεν νοείται βιώσιμη αστική κινητικότητα χωρίς μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των μετακινήσεων. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να ενθαρρυνθεί η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων εντός αστικού ιστού για τις καθημερινές μας μετακινήσεις. Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε θεσπίσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την μικροκινητικότητα. Επιδοτούμε την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου έως 800 ευρώ μέσω του κρατικού προγράμματος ‘‘Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ’’ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στο νέο πρόγραμμα ‘‘Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ’’ που θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Αλεξοπούλου, στην εκδήλωση «Athens Bike Festival» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Αμαξοστασίου της ΟΣΥ.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Φωτογραφία: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Όσον αφορά στην οδική ασφάλεια η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όπου μειώνουμε τα όρια ταχύτητας σε συγκεκριμένες οδούς εντός του αστικού ιστού, προάγοντας έτσι την συνύπαρξη της μικροκινητικότητας με την υπόλοιπη κυκλοφορία της πόλης. Αντικαθιστούμε τα παλιά ρυπογόνα και θορυβώδη λεωφορεία με νέα ηλεκτρικά που δεν ρυπαίνουν εκεί που κινούνται και δεν κάνουν θόρυβο. Είναι λοιπόν πιο εύκολο να κινηθείς κοντά τους».

Η κυρία Αλεξοπούλου έκλεισε την ομιλία της, απευθύνοντας μια προτροπή: «Να φοράτε πάντοτε το κράνος σας όταν ποδηλατείτε. Για εμάς στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η οδική ασφάλεια παραμένει ύψιστη προτεραιότητα».

Photo Credits: Volkswagen AG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!