F1 - H Honda θέλει τον Φερστάπεν για διάδοχο του Αλόνσο

F1 - H Honda θέλει τον Φερστάπεν για διάδοχο του Αλόνσο
Θα μπορούσε ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής να αποχωρήσει μελλοντικά από την Aston Martin; Στη Formula 1 όλα είναι πιθανά.

Το 2026 αναμένεται να αλλάξουν πολλά στον κόσμο της Formula 1. Θα δούμε την υιοθέτηση νέων τεχνικών κανονισμών που θα διαφοροποιήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμφάνιση των μονοθεσίων. Επιπλέον για πρώτη φορά μετά το 2014 αλλάζουν οι κανονισμοί κινητήρων και αυτό ανακατεύει περισσότερο την τράπουλα του grid.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές θα είναι η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των Aston Martin και Honda. Η βρετανική ομάδα θα ανεξαρτητοποιηθεί από τη Mercedes-AMG και θα αποκτήσει εργοστασιακό στάτους με τους Ιάπωνες που έκαναν στροφή 180 μοιρών και θα παραμείνουν στο σπορ.

Στην Aston Martin το 2026 θα βρίσκεται ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τους «πράσινους». Έτσι, θα συνεργαστεί εκ νέου με τη Honda, έπειτα από το 2017 όταν η ιαπωνική εταιρεία ήταν προμηθευτής κινητήρων της McLaren.

Όπως προκύπτει όμως, στη Honda ήδη σκέφτονται τη μετά Αλόνσο εποχή στην Aston Martin. O πρόεδρος του HRC, Κότζι Γουατανάμπε, δήλωσε στο motorsport.com πως θα ήθελε να συνεργαστεί και πάλι με τον Μαξ Φερστάπεν.

«Δεν πιστεύω πως αυτή η μέρα θα έρθει σύντομα. Εάν ο Φερστάπεν συνεχίσει να βρίσκεται στη Formula 1 μελλοντικά τότε ελπίζουμε να μπορέσουμε να δουλέψουμε ξανά μαζί κάποια μέρα. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση. Η μία πλευρά εμπιστεύεται την άλλη και οι εργαζόμενοι της Honda λατρεύουν τον Μαξ. Θα μας λείψει φυσικά. Έχουμε ακόμη δύο χρόνια συνεργασίας και θέλουμε να κατακτήσουμε πρωταθλήματα με τον Μαξ και τη Red Bull. Είναι πολύ σημαντικός. Είναι ο νούμερο ένα οδηγός αυτή τη στιγμή στην F1», ανέφερε ο Ιάπωνας.

Ο Φερστάπεν έχει συμβόλαιο με τη Red Bull Racing μέχρι το τέλος του 2028. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχει συγκεκριμένος όρος στο συμβόλαιό του που του επιτρέπει να φύγει από την αυστριακή ομάδα στο τέλος του 2026. Εκείνη τη σεζόν ολοκληρώνεται το διετές συμβόλαιο του Αλόνσο με την Aston Martin.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!