F1 - Η Mercedes ονειρεύεται νίκες εντός του 2024

F1 - Η Mercedes ονειρεύεται νίκες εντός του 2024
Παρά τις δυσκολίες και την αποχή από της νίκες, η Mercedes-AMG F1 θέλει να επιστρέψει σύντομα τις επιτυχίες.

Στη νέα εποχή της Formula 1, η γερμανική ομάδα τα έχει βρει σκούρα. Από το 2022 μετράει μόλις μία νίκη (GP Βραζιλίας 2022) και δεν δείχνει να έχει τη δυνατότητα να επαναλάβει τις επιτυχίες του παρελθόντος. Την ώρα που η αγωνιστική παρακμή δεν έχει τελειωμό, ο Λιούις Χάμιλτον αποφάσισε να την αφήσει στο τέλος της σεζόν για τη Scuderia Ferrari.

Στο 2024 το καλύτερο αποτέλεσμα της Mercedes είναι η 5η θέση του Τζορτζ Ράσελ στο Grand Prix Μπαχρέιν. Μετά από τέσσερις αγώνες στη σεζόν, μετράει μόλις 34 βαθμούς, ένας απογοητευτικός αριθμός συγκριτικά με τους 141 της Red Bull Racing.

Παρά τις δυσκολίες και το κάκιστο ξεκίνημα στο 2024, ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας του Μπράκλεϊ, Τότο Βολφ, δήλωσε πως πιστεύει ότι οι επιτυχίες θα έρθουν: «Αν ο στόχος μας είναι να παίρνουμε νίκες και πρωταθλήματα τότε μπορώ να πω πως αυτή τη στιγμή είμαστε στο πουθενά. Ο Φερστάπεν και η Red Bull είναι πολύ μακριά και σε κανέναν δεν αρέσει να μάχεται για τη 2η ή 3η ή 4η θέση. Αυτό που λέω πάντα είναι πως από αγωνιστικής άποψης μόνο η πρώτη θέση έχει σημασία. Όμως αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα σε αυτή την πραγματικότητα ώστε να κερδίσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας. Αναγνωρίζουμε πως μια άλλη ομάδα έχει κάνει καλύτερη δουλειά και έχει θέσει τον πήχη ψηλά. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Δεν θα ήθελα να αφήσω στην άκρη τη φιλοδοξία να κερδίσουμε αγώνες εφέτος».

Επιπλέον παραδέχθηκε πως δεν πιστεύει ότι η κυριαρχία της Red Bull Racing και του Μαξ Φερστάπεν θα τελειώσει σύντομα: «Ειδικά για το 2025 έχω φιλοδοξίες για νίκες και το 2026 θα είναι η πρώτη ευκαιρία για τις ομάδες να κερδίσουν τη Red Bull. Έχουμε σχεδόν δύο σεζόν μπροστά μας μέχρι τότε και δεν θέλω να υποφέρω άλλο. Ελπίζω να κάνουμε δουλειά και να έχουμε μια ανοδική πορεία».

Φωτογραφίες: MercedesAMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!