F1 - Βολφ: «Κάκιστο το πρώτο μέρος του αγώνα, τα πειράματά μας αποδίδουν»

F1 - Βολφ: «Κάκιστο το πρώτο μέρος του αγώνα, τα πειράματά μας αποδίδουν»
Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG αναφέρθηκε στην πρόοδο της ομάδας του, παρά το κακό αποτέλεσμα στον αγώνα της Formula 1 στη Σουζούκα.

Ακόμη ένα μίζερο Grand Prix στο 2024 έζησε η Mercedes-AMG F1. H γερμανική ομάδα φεύγει από τη Σουζούκα με το 7-9 στα αποτελέσματα και 8 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Έτσι, παραμένει με την 5η θέση του Τζορτζ Ράσελ στο GP Μπαχρέιν ως το καλύτερο αποτέλεσμά της στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Στο Grand Prix Ιαπωνίας ο νεαρός Βρετανός τερμάτισε 45 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. Στον αγώνα του 2023, ο Λιούις Χάμιλτον που είχε τερματίσει 5ος για τη Mercedes ήταν 49 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό.

Παρά τη μικρή βελτίωση των 4 δευτερολέπτων μέσα σε λίγους μήνες, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, επέλεξε να δει το ποτήρι μισογεμάτο σε δηλώσεις του στο F1TV: «Το πρώτο μας stint ήταν κάκιστο και πρέπει να αναλύσουμε το γιατί. Το δεύτερο και το τρίτο stint μας ήταν πολύ καλό. Αυτό είναι το θετικό. Κάνουμε δοκιμές σε πραγματικό χρόνο, είμαστε σε μειονεκτική θέση τώρα. Έχουμε αλλάξει την προσέγγισή μας και γι’ αυτό είμαστε τόσο πίσω».

Στην Ιαπωνία η Mercedes πραγματοποίησε ορισμένα πειράματα με το μονοθέσιό της και σύμφωνα με τον Βολφ, πέτυχε τους στόχους της: «Έχουμε καλύτερη κατανόηση του φετινού μας μονοθεσίου. Αυτό είναι ξεκάθαρο και έχουμε περισσότερα δεδομένα που μας δείχνουν πως κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση κι ας μην καθρεφτίζεται αυτό στα αποτελέσματα. Τα πειράματα που κάνουμε έχουν πετύχει το στόχο τους. Έχουμε μια ξεκάθαρη κατεύθυνση πλέον. Είχαμε ως στόχο το ένα pit-stop αλλά είδαμε πως αυτό δεν είναι εφικτό. Μάλλον κάναμε περισσότερη συντήρηση ελαστικών απ’ ό,τι έπρεπε. Ο ρυθμός μας είναι πάντως ανταγωνιστικός».

Φωτογραφίες: f1mood/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!