Skoda: Έχει όπως ο Τζέιμς Μποντ, το δικό της... Q (vid)

Skoda: Έχει όπως ο Τζέιμς Μποντ, το δικό της... Q (vid)

Skoda: Έχει όπως ο Τζέιμς Μποντ, το δικό της... Q (vid)
Το Epiq είναι η τελευταία προσθήκη στη γκάμα οχημάτων ελεύθερου χρόνου της τσέχικης μάρκας.

Μπορεί η Octavia να είναι το best seller μοντέλο της Skoda, όμως τα επόμενα τρία αυτοκίνητα σε πωλήσεις είναι SUV. Κατά σειρά τα Kamiq, Kodiaq, Karoq. Μετά το 5ο Fabia, ακολουθεί στην 6η θέση το ηλεκτρικό Enyaq.

Προφανώς προσέξατε ότι όλα καταλήγουν στο γράμμα «Q». Τι σημαίνει όμως;

Η Skoda θέλει τα ονόματα των μοντέλων της να έχουν συγγένεια μεταξύ τους. Και το «Q» στο τέλος συμβολίζει μέλος της οικογένειας των SUV, τα οποία ξεχωρίζουν για την πρακτικότητα και τις έξυπνες λύσεις που προσφέρουν. Κάτι σαν τον Q που εφοδιάζει τον πράκτορα 007 με τα πιο σύγχρονα γκάτζετ. Το αρχικό γράμμα «Κ» παραπέμπει στα συμβατικά SUV, ενώ το «Ε» στα ηλεκτρικά (από το electric).

Έτσι, μετά το Enyaq έρχεται το Epiq. Η Skoda το αποκάλυψε προ λίγων ημερών – σε πρωτότυπη μορφή – και ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2025 στην Παμπλόνα της Ισπανίας. Θα μοιράζεται πλατφόρμα, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία με τα αντίστοιχα μοντέλα των Volkswagen, Cupra.

Το Epiq φθάνει σε μήκος τα 4,1 μέτρα και έχει εντυπωσιακά μεγάλο πορτμπαγκάζ (490 λίτρα). Η Skoda κάνει λόγο για αυτονομία που θα ξεπερνά τα 400 χλμ. και βασική τιμή στα όρια των 25.000 ευρώ.

Photo Credits: Skoda Auto

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!