Δωρέαν φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Θα συνεχιστεί στην Αθήνα;

Newsroom
Δωρέαν φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Θα συνεχιστεί στην Αθήνα;
O Δήμος Αθηναίων είχε ανακοινώσει στα τέλη του Φεβρουαρίου 2023 την παράταση για ένα ακόμα έτος της δωρεάν φόρτισης σε 25 σταθμούς στην πρωτεύουσα.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης εξαρτάται αναμφίβολα από το πόσο γρήγορα μεγαλώνει το δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών. Μία από τις πρωτοβουλίες για ανάπτυξη του δικτύου ήταν αυτή του Δήμου Αθηναίων και της Protergia. Η τελευταία, ως αναπόσπαστο κομμάτι της MYTILINEOS, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων προέβη στη δωρεά του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και του συστήματος διαχείρισης που αφορά την απομακρυσμένη παρακολούθηση της καλής λειτουργίας και χρήσης των σταθμών φόρτισης. Πρόκειται για 25 φορτιστές σε 19 σημεία της πόλης.

Πριν από περίπου 1 χρόνο, στα τέλη του Φεβρουαρίου 2023, ο Δήμος Αθηναίων είχε ανακοινώσει την παράταση για ένα επιπλέον έτος της δωρεάν φόρτισης. Οι 12 μήνες πέρασαν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το τι θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gMotion by gazzetta, η νέα δημοτική αρχή βρίσκεται σε συζητήσεις με την Protergia σχετικά με το μέλλον του προγράμματος. Πρόθεσή είναι να συνεχιστεί η δωρεάν φόρτιση στους 25 φορτιστές, όμως δεν αποκλείεται να αλλάξουν κάποιοι από τους όρους του προγράμματος.

Πού βρίσκονται οι 25 δωρεάν φορτιστές στην Αθήνα

Το δίκτυο φορτιστών όπου προσφέρεται δωρεάν φόρτιση για ηλεκτρικά/υβριδικά αυτοκίνητα από το Δήμο Αθηναίων περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

· Λιοσίων 22 - Πλατεία Βάθη
· Σκουφά 13 – Κολωνάκι
· Λουκιανού 7 – Κολωνάκι
· Πάρκο Μαιάνδρου (Μιχαλακοπούλου) – Ιλίσια
· Αρχιμήδους 23Β – Παγκράτι
· Ηρώδου Αττικού, έναντι αρ. 25 – κοντά στο Καλλιμάρμαρο
· Πλατεία Ελευθερίας 25 (Πλατεία Κουμουνδούρου)
· Ηρακλειδών 66 – Θησείο
· Ευμολπιδών 34 – Γκάζι
· Βελβενδού 47 - Άνω Κυψέλη
· Χρήστου Μάντικα – Κυψέλη* (μπροστά από πάρκο)
· Φειδιππίδου 30 – Αμπελόκηποι
· Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας – Αμπελόκηποι
· Σούτσου - παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη
· Αναπαύσεως & Ραζηκότσικα – Μετς
· Λεωφ. Γεωργίου Καφαντάρη & Λ. Βουλιαγμένης - Άγιος Αρτέμιος
· Ιακωβίδου 1-3 - Πατήσια
· Αθηνάς & Λυκούργου – Ομόνοια
· Τριπόλεως 25 – Κολωνός

*Σημειώνεται ότι ο σταθμός φόρτισης στην Κυψέλη δε λειτουργεί προσωρινά – Σχεδιάζεται η μετακίνησή του σε νέα θέση λόγω της εκτέλεσης έργων του Μετρό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!