F1 - To Grand Prix Μπαχρέιν ήταν ο αγώνας των ρεκόρ

F1 - To Grand Prix Μπαχρέιν ήταν ο αγώνας των ρεκόρ
Ο εναρκτήριος αγώνας της Formula 1 για το 2024 αποδείχθηκε ιστορικός, μιας και σημειώθηκαν ορισμένα πολύ σημαντικά ρεκόρ.

Το Grand Prix Μπαχρέιν πέρασε στην ιστορία, με τον Μαξ Φερστάπεν να ξεκινά με ιδανικό τρόπο την υπεράσπιση του τίτλου του. Ο Ολλανδός εκκίνησε από την pole position, είχε εξαιρετικό ρυθμό και κατέκτησε την 55η νίκη της καριέρας του.

Μπορεί να μην ήταν ο πιο συναρπαστικός αγώνας που έχουμε δει στην ιστορία, ωστόσο προσέφερε ενδιαφέρουσες μάχες και αρκετό υλικό προς συζήτηση. Επιπλέον, σημειώθηκαν ορισμένα εντυπωσιακά ρεκόρ.

Οδηγός F1

Στο GP Μπαχρέιν τερμάτισαν και τα 20 μονοθέσια που πήραν εκκίνηση, παρά ορισμένα συμβάντα που έγιναν στην εκκίνηση. Το γεγονός αυτό είναι νέο ρεκόρ στην ιστορία της F1, καθώς ποτέ στην ιστορία δεν έχουν δει τη καρό σημαία όλοι οι οδηγοί που πήραν μέρος.

Όμως δεν ήταν το μοναδικό ρεκόρ που σημειώθηκε στην πρεμιέρα του 2024. Ο Μαξ Φερστάπεν κερδίζοντας τον αγώνα σημείωσε το πέμπτο Grand Slam της καριέρας του. Το επίτευγμα αυτό σηεμειώνεται όταν ένας οδηγός πάρει τη νίκη εκκινώντας από την pole position, είναι στην πρωτοπορία του αγώνα για όλους τους γύρους και κάνει τον ταχύτερο γύρο.

Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί 20 ολόκληρα χρόνια στον κόσμο της Formula 1. Τελευταίος που το έπραξε ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ στο Grand Prix Αυστραλίας το 2004 οδηγώντας την ταχύτατη Ferrari F2004.

Φωτογραφίες: Getty images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!