Συνεργασία smart και ΑΒΒ για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

Συνεργασία smart και ΑΒΒ για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

Συνεργασία smart και ΑΒΒ για τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων
Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών smart θα μπορούν να αγοράζουν και να εγκαθιστούν έξυπνα wallbox της ΑΒΒ μέσω ψηφιακής υπηρεσίας.

Τον Απρίλιο η smart θα αποκαλύψει στο Βερολίνο το #1, το πρώτο ηλεκτρικό νέας γενιάς. Πρόκειται για ένα compact SUV μήκους 4,3 μέτρων, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2023. Η smart αναγνωρίζει ότι η διαδικασία φόρτισης αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Όπως ανακοινώθηκε, η smart θα συνεργαστεί με την εταιρεία αυτοματισμού και φορτιστών ABB και την DCS (Digital Charging Solutions) για την προσφορά μίας μοναδικής εμπειρίας φόρτισης στους πελάτες της. Μέσω της ABB E-mobility, η smart θα έχει πρόσβαση σε επιτοίχιους φορτιστές AC και τις αντίστοιχες υπηρεσίες τοποθέτησης, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έχει παρουσία. Αυτό σημαίνει ότι θα ισχύει και στην Ελλάδα. To wallbox της ΑΒΒ για τα ηλεκτρικά της smart περιλαμβάνει στάνταρ συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, Wi-Fi και ethernet. O έλεγχος ταυτότητας μέσω RFID και η εύκολη ενσωμάτωση στην εφαρμογή της smart εγγυάται την άνετη διαδικασία φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας.

Μέσω του marketplace της smart, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν ψηφιακά να αγοράζουν ή να κάνουν κράτηση σε προϊόντα και υπηρεσίες. Με έξτρα κόστος δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης του φορτιστή της ABB, από εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Επιπλέον, η DCS διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο δημόσιων φορτιστών, σε 290.000 σημεία σε όλη την Ευρώπη, εκ των οποίων τα 24.000 αφορούν ταχυφορτιστές DC. Με κάθε νέο smart, παρέχεται δωρεάν η κάρτα φόρτισης της DCS.

«Θεωρούμε ότι έχει νόημα να προσφέρουμε στους πελάτες μας όχι μόνο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά μία συνολική πρόταση για καθημερινή χρήση υπό ρεαλιστικές συνθήκες. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία είναι η διαδικασία φόρτισης και είμαστε ενθουσιασμένοι που διαθέτουμε μία ολοκληρωμένη σειρά λύσεων χάρη στους νέους συνεργάτες μας σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Ντιρκ Άντελμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της smart Ευρώπης.

Ντιρκ Άντελμαν smart

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!