Παρίσι 2024: O Φρυγικός σκούφος η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων

Newsroom
Παρίσι 2024: O Φρυγικός σκούφος η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων

bet365

Ένα από τα σύμβολα που έχει συνδεθεί με τη γαλλική επανάσταση, ο Φρυγικός σκούφος, επιλέχθηκε ως οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Ένα από τα εθνικά σύμβολα της Γαλλίας, ο Φρυγικός σκούφος επιλέχθηκε να είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Η Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024» θέλησε να πρωτοτυπήσει, επιλέγοντας ένα από τα σύμβολα της γαλλικής επανάστασης, σύμβολο της ελευθερίας.

Η επιλογή των Γάλλων έχει και συμβολικό χαρακτήρα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα επανάστασης στον αθλητισμό, που μπορεί και αξίζει να έχει κεντρικό ρόλο στις σύγχρονες κοινωνίες.

«Θέλαμε μασκότ που θα ενσαρκώνει το όραμά μας και θα μπορούμε να το μοιραστούμε με τον γαλλικό λαό και τον κόσμο. Αντί για κάποιο ζώο, οι μασκότ που επιλέξαμε αντιπροσωπεύουν ένα ιδανικό.

Ο φρυγικός σκούφος είναι σύμβολο ελευθερίας. Δεδομένου ότι για μας είναι οικείο και εμφανίζεται στα γραμματόσημλα μας και στα αετώματα των δημαρχείων μας, αντιπροσωπεύει επίσης τη γαλλική ταυτότητα και το πνεύμα του λαού μας» δήλωσε ο πρόεδρος του «Παρίσι 2024», Τόνι Εστανγκέ

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα