Γερμανία: Οι Βαυαρικές Αρχές θα δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα αρχεία από την Σφαγή του Μονάχου το 1972

Newsroom
Γερμανία: Οι Βαυαρικές Αρχές θα δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα αρχεία από την Σφαγή του Μονάχου το 1972

bet365

Με την συμπλήρωση 50 χρόνων από την θλιβερή στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μόναχο, οι Γερμανικές Αρχές θα δώσουν όλα τα στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 50 χρόνια από την θλιβερότερη στιγμή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων: την Σφαγή του Μονάχου.

Οι αρχές της Βαυαρίας, με αφορμή την συμπλήρωση των 50 χρόνων ανακοίνωσαν πως σύντομα θα δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αφορούν την τρομοκρατική επίθεση.

Μία επίθεση που μετά και την αποτυχημένη παρέμβαση της αστυνομίας, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 ανθρώπων, 6 Ισραηλινών προπονητών, πέντε αθλητών, ενός αστυνομικού και των Παλαιστινίων που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή οι οικογένειες των Ισραηλινών θυμάτων, έχουν έρθει σε διαμάχη με τις Γερμανικές αρχές καθώς εδώ και καιρό ζητούν να λάβουν «κανονική αποζημίωση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα», όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Οι οικογένειες των θυμάτων έκαναν λόγο για έλλειψη διαφάνειας από τις γερμανικές ομοσπονδιακές και κρατικές αρχές σχετικά με τους φακέλους για τη σφαγή, με τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας ωστόσο, τον Γιοακίμ Χέρμαν, να ξεκαθαρίζει πως όλα τα αδημοσίευτα αρχεία, θα δοθούν στην δημοσιότητα.

Η κυβέρνηση έχει δώσει αποζημίωση 3 εκατ. Ευρώ ως τώρα στις οικογένειες των θυμάτων από τους τρομοκράτες του «Μαύρου Σεπτέμβρη», με τις οικογένειες να αξιώνουν αποζημίωση ύψους 10 εκατ. Ευρώ (έκαστος).

Φέτος, το Μόναχο θα βρεθεί ξανά στο αθλητικό προσκήνιο, καθώς το διάστημα 11-21 Αυγούστου, θα φιλοξενήσει 9 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων κι αυτό του στίβου.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα