Mετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ σκέφτονται και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
Mετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ σκέφτονται και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Το Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Κατάρ σκέφτονται να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036.

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου φαίνεται να έχει ανοίξει την όρεξη και το Κατάρ θέλει να διοργανώσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα τους αγώνες του 2036.

Αν και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανακοινωθεί η διοργανώτρια χώρα, πιστεύεται ότι το Κατάρ θα υποβάλει υποψηφιότητα. Αν τα καταφέρει θα είναι η πρώτη χώρα από τον μουσουλμανικό κόσμο που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως συνέβη και με το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι πιθανό οι αξιωματούχοι του Κατάρ να πιέσουν ώστε οι αγώνες να μεταφερθούν αργότερα μέσα στη χρονιά, για να αποφευχθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών.

Ανάλογη μετάθεση είχε γίνει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2019, που έγινε μήνα Οκτώβριο στην Ντόχα.

«Η μέχρι τώρα επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου τοποθετεί το Κατάρ σε μια ισχυρή θέση, έχουν δείξει ότι μπορούν να το κάνουν. Οργάνωσαν τους Ασιατικούς Αγώνες το 2006 και θα τους φιλοξενήσουν ξανά το 2030. Όλη η υποδομή είναι εδώ τα γήπεδα, το μετρό, το νέο αεροδρόμιο» δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters

Οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες πρόκειται να διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024 και στη συνέχεια θα συνεχιστούν στο Λος Άντζελες το 2028 και στο Μπρισμπέιν το 2032.

Αν τελικά το Κατάρ μπει στη διαδικασία υποψηφιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, θα είναι η 3η απόπειρα ανάληψής τους μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες για τους αγώνες του 2016 και του 2020, που κατέληξαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Τόκιο, αντίστοιχα. Ο λόγος, οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην έρημο.


 

Τελευταία Νέα