ΕΟΚΑΝ: Θέλει να διεκδικήσει την φιλοξενία του συνεδρίου της WADA το 2025

Newsroom
ΕΟΚΑΝ: Θέλει να διεκδικήσει την φιλοξενία του συνεδρίου της WADA το 2025

bet365

Ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. και ο Εκτελεστικός Διευθυντής βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Στρασβούργο, στις εργασίες του συνεδρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) για θέματα αντιντόπινγκ.

Η παρουσία τους εκεί είχε ως κύριο λόγο την υποψηφιότητα που θέτει η χώρα μας για να διοργανώσει και να φιλοξενήσει στην Αθήνα, το παγκόσμιο συνέδριο του WADA, το 2025.

Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, το οποίο πλέον διοργανώνεται ανά έξι χρόνια.

Τα προηγούμενα είχαν γίνει σε: Λοζάνη (1999), Κοπεγχάγη (2003), Μαδρίτη (2007), Γιοχάνεσμπουργκ (2013), Κατοβίτσε (2019).

Υποψήφιες πόλεις μαζί με την Αθήνα είναι το Τάμπερε της Φινλανδίας, η Μπουσάν (Νότια Κορέα) και η Μουσκάτ (Ομάν).

Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα της Ελλάδας και του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. στο διεθνές προσκήνιο. Η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας στο Διοικητικό Συμβούλιο του WADA (όπως και των υπολοίπων υποψήφιων πόλεων) θα γίνει την Πέμπτη 19 Μαΐου διαδικτυακά, από τον Δρ Γρηγόρη Λέων και από την αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα