Ντέρμπι Κεντάκι: Η δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή στην περίφημη κούρσα ιπποδρομιών

Ντέρμπι Κεντάκι: Η δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή στην περίφημη κούρσα ιπποδρομιών

bet365

Το Ντέρμπι του Κεντάκι είναι μια κούρσα ιπποδρομιών που διεξάγεται από το 1875 και στις ΗΠΑ είναι γνωστή ως «τα δύο πιο γρήγορα λεπτά στον αθλητισμό»

To πρωί της Παρασκευής, ο Rich Strike δεν είχε καν δηλωθεί στο Ντέρμπι του Κεντάκι («Kentucky Derby»). Το απόγευμα του Σαββάτου, με αναβάτη τον Σόνι Λέον από τη Βενεζουέλα, ήταν πρωταθλητής στο Ντέρμπι με απόδοση 80-1. Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του αγώνα, μετά τη νίκη του Donerail (91-1) το μακρινό 1913!

Το Kentucky Derby είναι μια ιπποδρομία που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λούισβιλ του Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών, κλείνοντας το Φεστιβάλ Ντέρμπι του Κεντάκι, διάρκειας δύο εβδομάδων. Διεξάγεται από το 1875 και είναι ένας αγώνας στοιχημάτων Grade I για τρίχρονα Thoroughbreds, που τρέχουν απόσταση δύο χιλιομέτρων.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΚΙ

Στις ΗΠΑ είναι γνωστό ως «τα δύο πιο γρήγορα λεπτά στον αθλητισμό», ενώ ονομάζεται «The Run for the Roses», από την κουβέρτα με τα τριαντάφυλλα μέσα στην οποία είναι το έπαθλο του νικητή.

Η φετινή ήταν η 148η έκδοση του Ντέρμπι, με τον ιδιοκτήτη του Rich Strike, Ρικ Ντόουσον να τον δηλώνει ελάχιστα λεπτά πριν κλείσουν οι συμμετοχές, παίρνοντας τη θέση του Ethereal Road.

Η κούρσα εξελισσόταν όπως αναμενόταν με τα φαβορί (Zandon και Epicenter) βρίσκονταν στην κορυφή. Τα άλογα έτρεξαν το 4ο πιο γρήγορο μίλι (1.609μ.) και αυτό τα εξουθένωσε, με εξαίρεση το Rich Strike, που έκανε κούρσα αναμονής.
Βρισκόταν στη 17η θέση στην τελική στροφή και από εκείνο το σημείο άρχισε να επιταχύνει και να περνά πρώτο το σημείο τερματισμού σε 2:02.61.

 

Τελευταία Νέα