Ε.Π.ΑΘΛ.Α: Η bwin στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια κατά της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων

Newsroom
Ε.Π.ΑΘΛ.Α: Η bwin στηρίζει έμπρακτα την εθνική προσπάθεια κατά της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων
«Ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό»! Με αυτό το «σύνθημα» bwin και Υφυπουργείο Αθλητισμού αναλαμβάνουν δράση, με στόχο την προστασία του αθλητισμού από τους χειραγωγημένους αγώνες.

Η χειραγώγηση των αγώνων θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον αθλητισμό σήμερα, καθώς υπονομεύει τις αξίες της ακεραιότητας, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. To Υφυπουργείο Αθλητισμού παρουσίασε το 2020 την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), κατά της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων. Η πλατφόρμα υποβολής ανώνυμων αναφορών αποτελεί την πύλη αλληλεπίδρασης όπου θα μπορούν να υποβάλλονται εμπιστευτικά αναφορές για σχετικά θέματα. Στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από ειδικό κλιμάκιο, ώστε να δρομολογηθούν και να υπάρξει πειθαρχική ή και ποινική διερεύνηση.

Η εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών απέδειξε ότι στη μάχη απέναντι στη χειραγώγηση των αγώνων, το αθλητικό κίνημα χρειάζεται συμμάχους. Λόγω του μεγέθους και της διάστασης του προβλήματος, είναι αναγκαία η συνεργασία των αθλητικών οργανισμών με κυβερνητικούς φορείς που ειδικεύονται σε αντίστοιχα θέματα. Το πολύτιμο ψηφιακό εργαλείο μπορεί να συμβάλει τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και καταστολής της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων.

Στο πλαίσιο των ποικίλων πρωτοβουλιών της bwin για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, το διεθνές στοιχηματικό brand υπερήφανα στηρίζει την πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού κατά της χειραγώγησης, παρουσιάζοντας μία νέα δυναμική καμπάνια, η οποία αποτελείται και από τηλεοπτικό spot με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Η καμπάνια επικεντρώνεται στην αξία της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας και της εφαρμογής των αθλητικών κανονισμών. Πρωταγωνιστούν οι Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές και μέλη της Team Future της bwin, Δώρα Γκουντούρα, Απόστολος Παπαστάμος, Ελίνα Τζένγκο, Ελένη Κελαϊδίτη, Οδυσσέας Μουζενίδης, Αναστασία Ντραγκομίροβα και Βύρων Κοκκαλάνης, ενώ έχει υποβληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να προβληθεί ως κοινωνικό μήνυμα.

Ποιος είναι ο σκοπός της Ε.Π.ΑΘΛ.Α;

Είναι ο εθνικός συντονισμός των αρμόδιων φορέων, η συνεργασία και η ενίσχυση του μηχανισμού παρακολούθησης, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη εφαρμογή των διατάξεων που ορίζονται στη Σύμβαση. Τη διαχείριση των αναφορών που υποβάλλονται αναλαμβάνουν μικτά κλιμάκια στελεχών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, τα οποία είναι ειδικά εντεταλμένα προς τούτο, τηρώντας απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στάθηκε στο σημαντικό ρόλο που προσπαθούν να διαδραματίσουν οι αθλητές σε αυτή τη δυναμική προσπάθεια «Ευχαριστούμε την bwin για την συνεργασία και την δημιουργία της καμπάνιας κατά την χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων. Χαιρόμαστε επίσης ιδιαίτερα που πρωταγωνιστές είναι αθλητές, που στέλνουν το δικό τους μήνυμα που λειτουργούν ως πρότυπο» υποστήριξε.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό»

Το σύνθημα «Ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό» αποτυπώνει με τον πλέον δυναμικό τρόπο την προσπάθεια κατά της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, γεγονός στο οποίο στάθηκε ο Managing Director της bwin, Γιάννης Καποδίστριας «Στη bwin και στον όμιλο της Entain, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο είμαστε προσηλωμένοι πρωταρχικά στο υπεύθυνο παιχνίδι, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ακεραιότητα του αθλητισμού».

bwin epathla

Ο Managing Director της bwin αναφέρθηκε στη νέα δυναμική καμπάνια που θα βάλει το λιθαράκι της στην καλύτερη ενημέρωση της αθλητικής κοινότητας και του κοινού. Εξάλλου, στόχος όλων να κρατήσουμε καθαρό το παιχνίδι «Με αυτά τα δεδομένα ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά, όταν μας ήρθε η πρόκληση από τον Yφυπουργό κ. Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μαυρωτά να συνεργαστούμε και να συμβάλουμε στην ενημέρωση της αθλητικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για τη δραστηριότητα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. με στόχο την εξασφάλιση της ακεραιότητας των αθλητικών συναντήσεων και διοργανώσεων στη χώρα μας. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι μια διαφημιστική καμπάνια που σχεδιάσαμε μαζί με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη συνεργασία της διαφημιστικής μας εταιρείας Frank & Fame αρχίζει σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ».

Η bwin στηρίζει υπερήφανα την καμπάνια κατά της χειραγώγησης αγώνων, πρωταγωνιστεί στις δράσεις για την κοινωνική υπευθυνότητα, κάτι που επιβεβαίωσε η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Ιωάννα Μπερίου. Καθαρά χέρια και πρόσωπα και η νέα καμπάνια δίνει το σύνθημα για τη «μάχη» κατά της χειραγώγησης των αγώνων «Στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων που υλοποιούμε για την κοινωνική υπευθυνότητα, υπερήφανα υποστηρίζουμε μία καμπάνια κατά της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων. Τίτλος της καμπάνιας με την υπογραφή της Frank & Fame, είναι: “Ενώνουμε τις δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό”. Επικεντρώνεται στην παρουσίαση των αξιών της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας αλλά και της εφαρμογή των αθλητικών κανονισμών».

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της bwin, είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου έως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, η παραπάνω πρωτοβουλία της bwin εντάσσεται στους Στόχους 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή και 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Περισσότερα για την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας μπορείτε να βρείτε στο www.epathla.gov.gr και για το κοινωνικό αποτύπωμα της bwin, στο: www.bwincares.gr.

Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.)
"Ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό"

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

 

Τελευταία Νέα