Δόθηκε η εκκίνηση της συμβολικής σκυταλοδρομίας για τα 10 χρόνια Spetses Mini Marathon και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (pics)

Δόθηκε η εκκίνηση της συμβολικής σκυταλοδρομίας για τα 10 χρόνια Spetses Mini Marathon και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (pics)
Το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου 2021 από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης» και τον «Τοίχο των Εθνών», δόθηκε η εκκίνηση της σκυταλοδρομίας για τα 10 χρόνια Spetses Mini Marathon και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με προορισμό τις Σπέτσες.

Εκεί ήταν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Σταύρος Τσούλος, διευθυντής του Υφυπουργού Αθλητισμού & Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, ο Γενικός Συντονιστής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ ΟΑΚΑ Μανώλης Δετοράκης και η Μαρίνα Κουταρέλλη, ιδρύτρια του Spetses mini Marathon.

Αφού έδωσε το σήμα της εκκίνησης, η Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει ενεργά ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στην χώρα μας, θεσμό πλέον με ιδιαίτερη σημασία τόσο για τις Σπέτσες όσο και για ολόκληρη την χώρα. Ένα γεγονός μέσω του οποίου προωθούνται και εμπεδώνονται οι κλασικές αξίες του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, όπως αυτές γεννήθηκαν στην πατρίδα μας, αλλά συνάμα αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία προβολής και γνωριμίας με την ιδιαίτερη ιστορία και παράδοση των Σπετσών. Η συμπλήρωση δε, 10 χρόνων για την διοργάνωση, μέσα σε μία χρονιά κατά την οποία αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερες αντιξοότητες, μας γεμίζει όλους με υπερηφάνεια και μας εμπνέει με αισιοδοξία για το μέλλον. Το Υπουργείο Τουρισμού δίνει το παρών και θέλω να επιβεβαιώσω για ακόμη μία φορά την υποστήριξή μας προς τον θεσμό, με συνέπεια και πράξεις, τονίζοντας την ανάγκη παγίωσής του και -γιατί όχι- διεύρυνσής του στο μέλλον».

Ο πρώτος δρομέας ήταν ο πρωταθλητής Μαραθωνίου Κωνσταντίνος Γκελαούζος, ο οποίος παρέδωσε το κλαδί ελιάς και την Σπετσιώτικη σημαία στον πρωταθλητή τριάθλου Γρηγόρη Σουβατζόγλου, ο οποίος θα καλύψει την απόσταση Αθήνα - Κόρινθο με ποδήλατο.

Με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και προσωπικοτήτων του αθλητισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί η σκυταλοδρομία σήμερα το βράδυ στις Σπέτσες.

Κεντρική φωτογραφία - Από αριστερά προς τα δεξιά, ξεκινώντας από κάτω: Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Μαρίνα Κουταρέλλη, Κωνσταντίνος Γκελαούζος, Μανώλης Δετοράκης, Αλέξανδρος-Μάριος Κανδύλης, Κωνσταντίνος Χαλιορής, Σταύρος Τσούλος, Σοφία Ζαχαράκη, Παναγιώτης Λυράκης και Σπετσιωτοπούλες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα