Προεδρική συνάντηση εργασίας στην ξιφασκία

Κώστας Ευθυμιάδης
Προεδρική συνάντηση εργασίας στην ξιφασκία

bet365

Πρόεδροι των ομοσπονδιών ξιφασκίας από τη νοτιοανατολική Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για να μιλήσουν για το άθλημα.

Με οικοδεσπότες την Ε.Ο.Ξ. και τον πρόεδρο της, Ιωάννη Λιγνό, φιλοξενήθηκε στην Αθήνα, ευρεία προεδρική συνάντηση εργασίας εκπροσώπων-χωρών του νοτιοανατολικού ευρωπαϊκού τόξου των Εθνικών Ομοσπονδιών ξιφασκίας.

Η συνάντηση έγινε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και με επικεφαλής τον Ρώσο ηγέτη της, κ. Στάνισλαβ Ποζνιάκοφ, ο οποίος τυγχάνει παράλληλα και Πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μετείχαν οι Πρόεδροι των Εθνικών Ομοσπονδιών ξιφασκίας της Σερβίας, της Κροατίας, της Κύπρου, της Βόρειας Μακεδονίας, της Τουρκίας, της Σλοβενίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Τα βασικά θέματα της ατζέντας των εργασιών των προέδρων, τοποθετήθηκαν και αναλύθηκαν με βάση τον σχεδιασμό του νέου Δ.Σ. της Ε.Ο.Ξ. από τον Πρόεδρο, κ. Ι. Λιγνό, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου και της θέσης της Ελληνικής ξιφασκίας στο ευρωπαϊκό και διεθνές forum.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κυρίως ήταν τα εξής:

1.Η αναβίωση των Βαλκανικών Αγώνων ξιφασκίας επιδιώκοντας τον εκσυγχρονισμό του θεσμού, εξελίσσοντας και αναβαθμίζοντας τον, σε μια ευρύτερη συνοριακά, διεθνή αθλητική διοργάνωση, με συμμετοχή όλων των νοτιοανατολικών χωρών της Ευρώπης.

2. Η δημιουργία στην Ελλάδα Διεθνούς προπονητικού κέντρου ξιφασκίας, με δυνατότητες πλήρους φιλοξενίας (με προπονητήρια, ξενώνες, εστιατόρια, εντευκτήριο, χώρους αναψυχής, κλπ.) που θα αποτελεί τον πυρήνα της ανάπτυξης της Ξιφασκίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η προοπτική της δημιουργίας ενός τέτοιου κέντρου επί ελληνικού εδάφους δεν είναι τωρινή, ωστόσο η σχετική πρόταση της Ε.Ο.Ξ., ήταν αυτή τη φορά πλήρης, ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη, από τον κ. Λιγνό στον κ. Ποζνιάκοφ.

Παράλληλα, στη συνάντηση οριστικοποιήθηκε, κατόπιν πρότασης του κ. Ποζνιάκοφ, η διενέργεια σεμιναρίων επιμόρφωσης των Ελλήνων προπονητών και διαιτητών από κλιμάκιο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED