ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Νέο «μπαμ» της ΑΕΚ με Μπαλωμένο!

Νέο «μπαμ» της ΑΕΚ με Μπαλωμένο!

Νέο «μπαμ» της ΑΕΚ με Μπαλωμένο!

Σε μια ακόμη σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου προχώρησε η ΑΕΚ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Σπύρου Μπαλωμένου, ο οποίος αγωνιζόταν στη γαλλική Ιστρ.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για τη συνεργασία της με τον Αλέξη Αλβανό, η Ένωση συνεχίζει τις δυναμικές κινήσεις για την επιστροφή της στην κορυφή. Έπειτα από δέκα χρόνια σπουδαίας καριέρας στο εξωτερικό, ο Σπύρος Μπαλωμένος επαναπατρίζεται για χάρη της ΑΕΚ, υπογράφοντας συμβόλαιο για ένα έτος.

Ο 33χρονος έμπειρος περιφερειακός ανήκε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας από τον οποίο και έμεινε ελεύθερος.

«Υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια μια επικοινωνία με την ΑΕΚ. Είχαμε καλές σχέσεις τόσο με την διοίκηση όσο και με τους παίκτες. Υπήρχε μια διάθεση για συνεργασία και θεωρώ ότι πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Σίγουρα ήταν σημαντικό κίνητρο για μένα το γεγονός ότι έχω τόσους φίλους στην ΑΕΚ. Αυτό μου έδωσε την δυνατότητα να απαντήσω πιο εύκολα καθώς για μένα μετράει πολύ το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Σπύρου Μπαλωμένου.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν τρεις τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα που διεκδικούν το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ πιστεύω πως είναι το φαβορί. Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Νομίζω ότι μπορούμε να μπούμε στους ομίλους και να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Ιωνικό για το γεγονός ότι μου έδωσε το δελτίο μου. Έκανε μέχρι την τελευταία στιγμή το καλύτερο για μένα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν δίπλα μου και νοιάστηκαν πραγματικά. Όσον αφορά τον κόσμο της ΑΕΚ μακάρι να του δώσουμε μεγάλη χαρά και να φέρουμε επιτυχίες γιατί είναι κάτι που το χρειάζεται πολύ η ΑΕΚ».

Το who is who του Μπαλωμένου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 28/2/1979
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αθήνα
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 2004 (6ος)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ: Έκτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών (2005), τέταρτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (1997), έβδομη θέση στο ευρωπαϊκό νέων (1998), όγδοη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων(1999).

Η καριέρα του Μπαλωμένου
2002-2004 Γκούιφ (Σουηδία)
2004-2006 Σάβεχοφ (Σουηδία)
2006-2008 Μέλσουνγκεν (Γερμανία)
2008-2009 Μπάλινγκεν (Γερμανία)
2009-2010 Ντορμάγκεν (Γερμανία)
2010-2011 Ρούναρ (Νορβηγία)
2011(Ιούλιος)-2012 (Φεβρουάριος) Λέομπεν (Αυστρία)
2012 (Φεβρουάριος) - Ίστρ (Γαλλία)