Αντετοκούνμπο-ΛεΜπρόν-Μπάτλερ: Τα 10... καυτά θέματα που απαντήθηκαν στη φούσκα! (pics)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο-ΛεΜπρόν-Μπάτλερ: Τα 10... καυτά θέματα που απαντήθηκαν στη φούσκα! (pics)

bet365

Η... φούσκα του ΝΒΑ έκρυβε πολλές συγκινήσεις, με τους Λέικερς να επιστρέφουν στον... θρόνο τους. Το Gazzetta Weekend Journal στέκεται σε 10 θέματα που απαντήθηκαν στο bubble.

Η σεζόν του ΝΒΑ τελείωσε με πρωταθλητές τους Λέικερς και το Gazzetta Weekend Journal... εμβαθύνει λίγο σε όσα ξεχώρισαν στη... φούσκα.

Πάμε να δούμε 10 σημαντικά θέματα που απαντήθηκαν, με τους ΛεΜπρόν, Αντετοκούνμπο, Ντέιβις και Μπάτλερ να έχουν την τιμητική τους.

Στις κορυφαίες θέσεις δεσπόζουν οι... λιμνάνθρωποι που ισοφάρισαν τους Σέλτικς σε πρωταθλήματα.

Το ΝΒΑ έδειξε τον δρόμο

Το ΝΒΑ έδειξε τον δρόμο

Μην... υποτιμάτε Σέλτικς και Νάγκετς

Μην... υποτιμάτε Σέλτικς και Νάγκετς

Ο Ντόντσιτς θέλει έναν ανθεκτικό και σταρ ψηλό

Ο Ντόντσιτς θέλει έναν ανθεκτικό και σταρ ψηλό

Για τους Κλίπερς δεν φτάνει μόνο η ποιότητα

Για τους Κλίπερς δεν φτάνει μόνο η ποιότητα

Οι Χιτ θα διεκδικήσουν και του χρόνου τον τίτλο

Οι Χιτ θα διεκδικήσουν και του χρόνου τον τίτλο

Ο Μίντλετον δεν αντέχει τον τίτλο του 2ου βιολιού

Ο Μίντλετον δεν αντέχει τον τίτλο του 2ου βιολιού

Ο Αντετοκούνμπο πρέπει να φτιάξει το midrange shot για να πάρει τίτλο στους Μπακς

Ο Αντετοκούνμπο πρέπει να φτιάξει το midrange shot για να πάρει τίτλο στους Μπακς

Ο Μπάτλερ είναι TOP 10 παίκτης

Ο Μπάτλερ είναι TOP 10 παίκτης

Ο Ντέιβις... κολύμπησε στα βαθιά για πρώτη φορά στην καριέρα του

Ο Ντέιβις... κολύμπησε στα βαθιά για πρώτη φορά στην καριέρα του

Ο Ντέιβις είναι ιδανικός για τον ΛεΜπρόν και το αντίθετο

Ο Ντέιβις είναι ιδανικός για τον ΛεΜπρόν και το αντίθετο

Σε μια περίοδο που όλες οι λίγκες επέλεξαν να τελειώσουν τη σεζόν εξαιτίας του κορονοϊού, το ΝΒΑ πάλεψε να βρει μια λύση που θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν χωρίς να τίθεται θέμα με την υγεία και την ασφάλεια των παικτών. Έτσι έφτιαξε τη... φούσκα του Ορλάντο όπου έγιναν οι αναμετρήσεις και στο τέλος το πρόσημο είναι πέρα για πέρα θετικό. Όλο αυτόν τον καιρό που οι ομάδες βρισκόντουσαν στη.... φούσκα δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό κρούσμα. Επιπλέον το ΝΒΑ κατάφερε να... σώσει. Η κίνηση της λίγκας να μεταφέρει τα ματς στη... φούσκα του Ορλάντο κόστισε 180 εκατ. δολάρια, ωστόσο βοήθησε το ΝΒΑ να... διασώσει 1.5 δις δολάρια σύμφωνα με το Sports Business Journal. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και οι χορηγίες, όπως και διάφορες διαφημίσεις που βοήθησαν το προϊόν να κρατήσει το κοινό του. Το ΝΒΑ σε ακόμα μία περίπτωση έδειξε την τεράστια δυναμική, βρίσκοντας τη λύση για να σωθεί η σεζόν και να αποφευχθεί η οικονιμική καταστροφή πάντα σε συνάρτηση με την υγεία των ανθρώπων.

Σέλτικς και Νάγκετς έφτασαν κοντά στους τελικούς, αλλά αποκλείστηκαν από Χιτ και Λέικερς. Οι Κέλτες ήθελαν κάτι καλύτερο στη θέση του σέντερ.(τίμιοι οι Καντέρ και Τάις, αλλά δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον Αντεμπάγιο), ενώ την επόμενη σεζόν σίγουρα θα περιμένουν παραπάνω πράγματα από τον Κέμπα Ουόκερ στα ματς των playoffs που διακυβεύονται πολλά και κρίνουν προκρίσεις. Επίσης καλό θα είναι να αναβαθμίσουν τον πάγκο τους (Γκραντ, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Οτζελέγιε και Ουαναμέικερ δεν είναι επιπέδου τελικών). Από την άλλη οι Νάγκετς είχαν το απίθανο δίδυμο Γιόκιτς-Μάρεϊ που... κουβαλούσε, αλλά δεν είχαν την απαραίτητη βοήθεια από τους υπόλοιπους. Χρειάζονται έναν σκληρό σέντερ για να προσφέρει ποιοτικά λεπτά και να αντικαθιστά τον Joker (σίγουρα όχι τον Πλάμλι), αλλά και έναν καλό περιφερειακό που να συνδυάζει τρίποντο και άμυνα (3 and D specialist), αφού ο Μπάρτον ήταν οff και ο Χάρις δεν επανήλθε σε καλό επίπεδο από τον τραυματισμό του. Αν τα αλλάξουν αυτά χτυπάνε και τελικούς.

Ο απίθανος Σλοβένος έδωσε το δικό του show στα playoffs, προσπαθώντας μόνος του να αποκλείσει τους Κλίπερς. Μάλιστα τους άγχωσε όταν έκανε το 2-2 με απίθανο buzzer beater τρίποντο. Ο Luka Magic έδειξε και στην postseason πως το επιθετικό του ρεπερτόριο είναι από άλλο πλάνητη. Θα μπορούσε ακόμα και να περάσει στην επόμενη φάση, αν είχε υγιή τον Πορζίνγκις. Και εδώ θα πρέπει να σταθούμε. Για να είναι ανταγωνιστικοί οι Μάβερικς και να διεκδικήσουν πορειές στα playoffs, θα πρέπει ο Unicorn να κρατηθεί μακριά από τραυματισμούς. Αλλιώς να προσθέσουν οι Μάβερικς έναν άλλο ποιοτικό ψηλό δίπλά στον Ντόντσιτς, ο οποίος δεν είναι τόσο επιρρεπής στους τραυματισμούς. Το Ντάλας είναι μία από τις ομάδες του μέλλοντος εξαιτίας του χαρισματικού Λούκα.

Θεωρητικά οι Κλίπερς είχαν το πιο γεμάτο ρόστερ από τις ομάδες που μπήκαν στα playoffs. Διέθεταν 2 εκπληκτικούς two way παίκτες που ανήκουν στο ΤOP 10 της λίγκας, τους Λέοναρντ και Τζορτζ. Είχαν τους 2 κορυφαίους έκτους παίκτες του ΝΒΑ, Χάρελ και Ουίλιαμς. Στη σύνθεση τους υπήρχε το σκυλί του πολέμου, Πατ Μπέβερλι και οι τιμότατοι ψηλοί Ζούμπατς και Μόρις. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη ομάδα, κατάφερε να αποκλειστεί από τους Νάγκετς, ενώ βρισκόταν μπροστά με 3-1 στη σειρά. Το θέμα στους Κλίπερς δεν είναι η ποιότητα, αλλά οι σχέσεις μεταξύ των παικτών. Η αμφισβήτηση που δέχθηκε ο Τζορτζ όταν είπε στα αποδυτήρια πως πάμε να του πάρουμε του χρόνου, αλλά και οι Πάτρικ Μπέβερλι, Μόντρεζλ Χάρελ και Λου Ουίλιαμς, οι οποίοι ήταν δυσαρεστημένοι με την συμπεριφορά του Καουάι Λέοναρντ. Υπάρχουν αρκετά εσωτερικά θέματα στην ομάδα που θα πρέπει να λυθούν για να διεκδικήσει πρωτάθλημα.

Το Μαϊάμι το πήγε μέχρι τέλους και δυσκόλεψε τους Λέικερς, χάνοντας τελικά με 4-2. Αν οι Ντράγκιτς και Αντεμπάγιο ήταν υγιής τότε ίσως η σειρά να ήταν διαφορετική. Η ομάδα του Σποέλστρα κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό των φιλάθλων της λίγκας με τα όσα κατάφερε. Ένα σύνολο που χτίστηκε με παίκτες που οι ομάδες γύρισαν την πλάτη στα draft. ΄'Επαιξε πανέμορφο μπάσκετ έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να φανούν. Δεν τα παράτησε ακόμα όταν η τύχη και μοίρα της γυρνάει την πλάτη. Αν δεν χάσει κάποιο από τα πρωτοκλασάτα της μέλη (Αντεμπάγιο, Μπάτλερ, Χίρο, Κράουντερ, Ναν, Ρόμπινσον), και βρει τρόπο να αντικαταστήσει τον πολύτιμο Ντράγκιτς θα είναι και του χρόνου στο... κάδρο για το πρωτάθλημα.

Οι Μπακς μπήκαν στα playoffs ως ένα από τα φαβορί για τη... φούσκα, αλλά για άλλη μια σεζόν απέτυχαν να δικαιώσουν τις προσδοκίες. Οι Χιτ τους... καθάρισαν εύκολα με 4-1 και για άλλη μια φορά ο Μίντλετον έδειξε πως δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον τίτλο του 2ου σταρ της ομάδας πίσω από τον Γιάννη. Σε αυτόν τον ρόλο τα... ελάφια χρειάζονται κάτι καλύτερο. Ο Κρις σούταρε με 42% εντός πεδιάς, 29% τρίποντα και 75% βολές, νούμερα που λένε την αλήθεια για την κατάσταση που βρέθηκε στη σειρά με τους Χιτ (μόνο στο Game 4 ήταν αυτός που έπρεπε).

Ο Γιάννης έκανε ότι ήθελε σε 2η σερί regular season, παίρνοντας στα χέρια του το βραβείο του MVP ξανά. Όμως τα playoffs είναι μια άλλη ιστορία. Οι άμυνες είναι πιο σκληρές και κλείνουν στον κορυφαίο παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Ο Αντετοκούνμπο ξέρει πολύ καλά πως ο δρόμος για το πρωτάθλημα (αν δεν έχει έναν συμπαίκτη καλύτερο από τον Μίντλετον) απαιτεί βελτίωση σε 2 σημαντικές κατηγορίες. Στο τρίποντο και στο midrange shot. Η postseason δεν σου επιτρέπει να κάνεις 10-12 καρφώματα σε κάθε ματς. Πρέπει να βρει τον τρόπο να απειλέί με συνέπεια έστω από μέση απόσταση για να γίνει ανίκητος και να αυξήσει τις πιθανότητες των Μπακς για πρωτάθλημα.

Πολλοί αναρωτιόντουσαν αν μπορει να οδηγήσει ο Τζίμι Μπάτλερ ένα ταλαντούχο, αλλά ταυτόχρονα νεανικό σύνολο σαν τους Χιτ στα playoffs. O Jimmy Buckets ήταν συγκηνιτικός τόσο με τους Μπακς και τους Σέλτικς, όσο και με τους Λέικερς στον τελικό εκεί όπου... έλιωσε στο παρκέ παίρνοντας ελάχιστη ξεκούραση από τον Σποέλστρα. Clutch καλάθια και ηγετική στόφα με Μπακς, παίκτης-ορχήστρα με τους Σέλτικς και ασύλληπτα νούμερα στους τελικούς με τους Λέικερς. Υπόκλιση στον... σκύλο των Χιτ.

Αρκετός κόσμος ήθελε να δει πως θα ανταποκριθεί ο Ντέιβις στα playoffs. Ο Άντονι δεν έχει μεγάλη εμπειρία από την postseason, αφού πριν πάει στους Λέικερς είχε μόλις 2 παρουσίες με τους Πέλικανς. Κορυφαία του πορεία στους... πελεκάνους ήταν η σκούπα επί των Μπλέιζερς το 2018 πριν αποκλειστούν από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ουόριορς. Ο Φρύδιας δεν μάσησε και απάντησε στο γήπεδο με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις. Δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο, πήρε ευθύνες, πήρε μπάλες στα χέρια του, ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις βολές, ενώ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της ρακέτας σε όλη τη σειρά. Αρκετές φορές η ρακέτα των Λέικερς έμοιαζε με… ναρκοπέδια αφού ο Φρύδιας άπλωνε τα χέρια του και έκοβε τις διεισδύσεις των παικτών του Μαϊάμι.

Ο ΛεΜπρόν ήθελε να μεγαλώσει τον μύθο του πριν την έναρξη των playoffs. Έψαχνε τρόπο να πάρει το 4ο πρωτάθλημα της καριέρας του. Επίσης ήθελε να πάρει τίτλο με 4η διαφορετική ομάδα. Από την άλλη ο Φρύδιας ήθελε για πρώτη φορά στην καριέρα του να διεκδικήσει τίτλο δίπλα σε ένα τερ΄'αστιο συμπαίκτη. Ο Άντονι Ντέιβις ήταν ο ιδανικός συμπαίκτης για τον Βασιλιά στον δρόμο για το πρωτάθλημα, όπως και το αντίθετο. Οι 2 τους συνέθεσαν ένα φοβερό δίδυμο, έβαλαν στην άκρη τους εγωισμούς τους και έπαιξαν εντυπωσιακό μπάσκετ στην postseason. Οι Λέικερς κατάφεραν να πιάσουν τους Σέλτικς στα πρωταθλήματα, με τον Ντέιβις να προσφέρει ασφάλεια στον LBJ και παρέα να συνθέτουν ένα πρωταθληματικό δίδυμο που δεν μπορούσε να χάσει από κανέναν. Ήξεραν τι να κάνουν σε κάθε στιγμή που οι αντίπαλοι πήγαν να τους δημιουργήσουν πρόβλημα κατά τη διάρκεια των playoffs.