Super League: Οι Top-11 «στιγμές» των play out!

Γιώργος Ντυμένος
Super League: Οι Top-11 «στιγμές» των play out!

bet365

H έξτρα διαδικασία των play out ολοκληρώθηκε και το G-Weekend κάνει... ταμείο! Με την βοήθεια του φωτογραφικού φακού θυμίζουμε τις πιο δυνατές στιγμές του μίνι τουρνουά των επτά αγωνιστικών ημερών.

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πέρασαν πλέον τα play out της σεζόν 2019/20, τα πρώτα στην ιστορία της Super League και ίσως τελευταία, με γνώμονα πως δεν ξέρουμε ακόμη πως θα είναι το νέο πρωτάθλημα. Ας δούμε μέσα από τον φωτογραφικό φακό 11 στιγμές που μας... έμειναν από τα παιχνίδια του μίνι τουρνουά, οι οποίες δεν ξεφεύγουν από τα «πολύ» αγωνιστικά πλαίσια (όπως π.χ. συνέβη με τα όσα ειπώθηκαν μετά το Λαμία-Πανιώνιος ή τα όσα προηγήθηκαν του ΑΕΛ-Ξάνθη).

Το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα την εποχή του κορονοϊού

Το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα την εποχή του κορονοϊού

Επαιξε ο Μόρας για τελευταία φορά με την ΑΕΛ;

Επαιξε ο Μόρας για τελευταία φορά με την ΑΕΛ;

Το «ευχαριστώ» του Μιλοσάβλιεβιτς

Το «ευχαριστώ» του Μιλοσάβλιεβιτς

Η αφιέρωση του Γκάλο

Η αφιέρωση του Γκάλο

Το πρώτο και μόνο κρούσμα Covid-19 στη Super League

Το πρώτο και μόνο κρούσμα Covid-19 στη Super League

Ντεμπούτο με γκολ για έναν ανήλικο!

Ντεμπούτο με γκολ για έναν ανήλικο!

Τα 36 δευτερόλεπτα του Αλι Μπάμπα

Τα 36 δευτερόλεπτα του Αλι Μπάμπα

Η παρηγοριά του νικητή στον ηττημένο

Η παρηγοριά του νικητή στον ηττημένο

Το πρώτο και μόνο «ελληνικό» χατ-τρικ

Το πρώτο και μόνο «ελληνικό» χατ-τρικ

Η φανέλα της ΑΕΛ

Η φανέλα της ΑΕΛ

Η χαμένη ευκαιρία του Τσιλούλη

Η χαμένη ευκαιρία του Τσιλούλη
Στις 6 Ιουνίου ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον Βόλο και κέρδισε με 1-0. Εκείνο το ματς ήταν το πρώτο στην Ελλάδα την εποχή του κορονοϊού. Στη Νέα Σμύρνη, όπως άλλωστε και σε όλα τα γήπεδα μετά, είχαν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα και οι δύο ομάδες εγκαινίασαν τα... νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρό μας, με άδειες εξέδρες, μάσκες και πολλούς άλλους περιορισμούς.
Ο Βαγγέλης Μόρας είναι γέννημα θρέμμα της ΑΕΛ και τον Γενάρη του 2018 επέστρεψε στους «βυσσινί». Στην πρεμιέρα των play out υπέστη θλάση στο 36' της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης και έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά, ενώ και δεν επεκτάθηκε το συμβόλαιό του κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Εκτοτε το μέλλον του στους «βυσσινί» είναι αβέβαιο και το ερώτημα προβάλει εύλογο. Ηταν εκείνη η τελευταία εμφάνιση του 39χρονου στόπερ με τη φανέλα της Λάρισας;
Από το ίδιο παιχνίδι μας... έμεινε και κάτι άλλο. Ο κόσμος όλος ταλαιπωρείται από την πανδημία του κορονοϊού και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι πλέον οι «ήρωες» της εποχής μας. Μόλις ο Μιλοσάβλιεβιτς άνοιξε τότε το σκορ, έβγαλε μία φανέλα μέσω της οποίας ευχαρίστησε όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.
Ο Ροντρίγκο Γκάλο είναι σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ και στις 13 Ιουνίου με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισε για τον Ατρόμητο στο ματς με τη Λαμία. Τότε με τα δάχτυλα των δύο χεριών του σχημάτισε ένα «Μ», που παρέπεμπε στο αρχικό γράμμα του ονόματος ενός δικού του ανθρώπου που πέρασε ένα προσωπικό πρόβλημα,το ξεπέρασε και ο έμπειρος μπακ του αφιέρωσε το γκολ που σημείωσε.
Στις 3 Ιουλίου υπήρξε το πρώτο και μόνο κρούσμα κορονοϊού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παραμονές του Λαμία-Ξάνθη οι ακρίτες γνωστοποίησαν πως παίκτης τους που πάντως ήταν εκτός αποστολής βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και όχι μόνο η αναμέτρηση αναβλήθηκε, αλλά και όλοι μπήκαν σε καραντίνα για 48 ώρες. Ευτυχώς δεν υπήρξε συνέχεια και άπαντες είναι καλά στην υγεία τους.
Η μπάλα πλάθει όμορφες ιστορίες. Στις 6 Ιουλίου ο Ατρόμητος φιλοξένησε τον Παναιτωλικό, που στη σύνθεσή του είχε ένα... άγνωστο όνομα. Ο λόγος για τον Απόστολο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος έγινε τον Μάιο επαγγελματίας και παρότι ανήλικος (έχει γεννηθεί στις 2 Αυγούστου του 2002) κλήθηκε να ντεμπουτάρει σε ένα κρίσιμο ματς. Ο μικρός όχι μόνο τα πήγε καλά, αλλά και σκόραρε, βοηθώντας τα «καναρίνια» να αποσπάσουν ένα πολύτιμο για τη συνέχεια 2-2.
Στο ματς της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης είχαμε την πιο άμεση επίδραση παίκτη που ήρθε από τον πάγκο σε όλα τα play out. Στο 83' και με το σκορ στο 1-1, πέρασε για τους Αρκάδες ο Αλί Μπαμπά και 36 δευτερόλεπτα μετά ο 20χρονος Νιγηριανός κέρδισε πέναλτι. Ο Λουίς Φερνάντεθ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν με 2-1.
Στις 11 Ιουλίου, την προτελευταία αγωνιστική των play out, ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό, σε ένα ματς που εύλογα χαρακτηρίζονταν «τελικός». Τα «καναρίνια» κέρδισαν με 2-0 και εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, όμως στο φινάλε αντί να πανηγυρίσουν έντονα, έσπευσαν στο πλευρό των αντιπάλων τους που έδειχναν απαρηγόρητοι. Τα όσα εξελίχθηκαν μοιάζουν με τον... ορισμό της συναδελφικής αλληλεγγύης.
Στον Βόλο από την ομώνυμη ομάδα φιλοξενήθηκε ο Ατρόμητος στις 11 Ιουλίου και κέρδισε με 3-2. Ο Μανούσος σημείωσε τότε χατ τρικ και έγινε ο πρώτος Ελληνας ποδοσφαιριστής στη σεζόν, και τελευταίος όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, που σημείωσε 3 γκολ σε ένα μόνο ματς. Ετσι ο 33χρονος έφτασε τα 14 τέρματα στη σεζόν και έκανε ρεκόρ καριέρας στη μεγάλη κατηγορία.
Για την τελευταία αγωνιστική των play out η ΑΕΛ υποδέχθηκε την Ξάνθη και φόρεσε σε εκείνο το ματς μία ιδιαίτερη φανέλα. Πιο συγκεκριμένα αναγράφονταν το μήνυμα «Σώστε την Αγιά Σοφιά», με αφορμή την μετατροπή της σε τζαμί από μουσείο που ήταν για πολλές δεκαετίες.
Φινάλε των play out και η Ξάνθη απέφυγε την τελευταία θέση χάρις στο 0-0 που απέσπασε στη Λάρισα. Η ιστορία όμως θα είχε... γραφτεί διαφορετικά εάν ο Πανιώνιος κέρδιζε στο Περιστέρι και δεν έμενε επίσης στη «λευκή» ισοπαλία με τον Ατρόμητο, καθώς τότε οι «κυανέρυθροι» θα προσπερνούσαν τους Θρακιώτες. Ο Τσιλούλης έκανε εξαιρετικό τουρνουά, αλλά στις καθυστερήσεις εκείνης της αναμέτρησης απώλεσε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και κατά πάσα πιθανότητα να χαρίσει τη νίκη στους Νεοσμυρνιώτες. Οι οποίοι ναι μεν είναι πιθανό να παραμείνουν στην κατηγορία μέσω της αναδιάρθρωσης που λέγεται πως είναι πιθανό να υπάρξει, όμως εκείνη η φάση θα... μείνει.