Παναθηναϊκός: Τα 10 σημαντικότερα γεγονότα της... πράσινης σεζόν που «έφυγε»!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Τα 10 σημαντικότερα γεγονότα της... πράσινης σεζόν που «έφυγε»!

bet365

Λίγες αγωνιστικές και περισσότερες εξωαγωνιστικές στιγμές είναι εκείνες που ξεχώρισαν στον Παναθηναϊκό το 2019-2020! Διαβάστε το Τοp10 αφιέρωμα του Gazzetta Weekend Journal!

Ακόμη μία χρονιά φεύγει για τον Παναθηναϊκό και αυτά που θα θυμόμαστε έχουν να κάνουν περισσότερο με εξωαγωνιστικά θέματα παρά με κατορθώματα πάνω στο χορτάρι! Το top10 που έφτιαξε το GWJ παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα που απασχόλησαν τους «πράσινους»!

Φύγαμε…

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΔΩΝΗ, ΙΝΣΟΥΑ ΚΑΙ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΔΩΝΗ, ΙΝΣΟΥΑ ΚΑΙ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ

ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

ΤΟ HAPPY END ΣΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗ

ΤΟ HAPPY END ΣΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗ

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΔΩΝΗ!

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΔΩΝΗ!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΖΕΚΤ, Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΚΑ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΖΕΚΤ, Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΚΑ

ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕ... ΡΑΒΑΣΑΚΙ!

ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕ... ΡΑΒΑΣΑΚΙ!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Μετά από μια τριετία, ο Εμάνουελ Ινσούα και ο Ματίας Γιόχανσον αποχώρησαν. Αμφότεροι δέθηκαν με τον Παναθηναϊκό, όπως φυσικά αρκετά δεμένος με τον σύλλογο ήταν και ο Χρήστος Δώνης που μετά από δώδεκα χρόνια στον σύλλογο, αποτελεί παρελθόν. Το δείπνο που παρέθεσαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το εξαιρετικό κλίμα που επικρατούσε στο Κορωπί.

Από την σεζόν 2017 -2018 όπου... τράβηξε την πρίζα και άφησε τον Παναθηναϊκό να νιώσει στο πετσί του πρωτόγνωρες ντροπές είχε να εμφανιστεί σε παιχνίδι του Τριφυλλιού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Από πέρυσι το καλοκαίρι και έπειτα είναι ξανά απόλυτα ενεργός, έχει λόγο και ρόλο σε όλες τις αποφάσεις και η επιστροφή του στις κερκίδες του ΟΑΚΑ ήρθε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Από τον Ιανουάριο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε ξεκάθαρα χρήματα που μπορεί να δαπανά για το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή. Το μικρό ταβάνι των 200.000 ανέβηκε σχεδόν στις 500.000 και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν τρεις κινήσεις made in Spain ενόψει της νέας σεζόν που γεννούν ελπίδα. Καρλίτος, Βέλεθ και Αϊτόρ έχουν εξαιρετικές συστάσεις και μένει να αποδείξουν και στο γήπεδο την αξία τους με την φανέλα των πρασίνων.

Με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο βελτιωμένος, αυτής της χρονιάς, αποτέλεσε την μεγαλύτερη αγωνιστική... αποκάλυψη στο σύνολο του Γιώργου Δώνη. Ο λόγος για τον Αχιλλέα Πούγγουρα που έκανε μια εξαιρετική σεζόν και από τρίτη επιλογή έγινε βασικός και αναντικατάστατος, χτυπώντας δικαίως και την πόρτα της Εθνικής ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2019 για τον Παναθηναϊκό εκτός από μεταγραφές είχε και δύο σίριαλ ανανέωσης. Το πρώτο τελείωσε γρήγορα με τον Γιάννη Μπουζούκη, το δεύτερο κράτησε μερικούς μήνες παραπάνω. Ο νεαρός Έλληνας εξτρέμ έφτασε κοντά στην πόρτα της εξόδου, δεν έπαιζε λόγω του θέματος στα πρώτα ματς της σεζόν αλλά η χρυσή τομή βρέθηκε και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης υπέγραψε το μέλλον του στο Τριφύλλι.

Δεν εξετάζουμε την ουσία, δηλαδή το ότι ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννινα της Β' Εθνικής. Αυτό που είχε ενδιαφέρον ήταν ο τρόπος και κυρίως οι αντιδράσεις του Γιώργου Δώνη. Μετά το 1-0 στους Ζωσιμάδες και το γρήγορο γκολ του Παντελάκη στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι έφτασαν μια ανάσα από την απόλυτη αγωνιστική ντροπή!

Τελικά με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος και ενώ τους είχε ακυρωθεί πεντακάθαρο γκολ του Ινσούα, οι παίκτες του Έλληνα τεχνικού έφτασαν στο 3-1 και εκείνος ξέσπασε σε κλάματα με το τέλος του παιχνιδιού.

To κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, οι λίγες καλές μεταγραφικές κινήσεις και η πορεία των ανανεώσεων, έφεραν τον Νίκο Νταμπίζα εκτός Παναθηναϊκού με απόφαση Γιάννη Αλαφούζου.

Ακόμη ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε στον σύλλογο επί διοίκησης Αλαφούζου, δεν τελείωσε ποτέ στην ώρα του, δεν έφτασε μέχρι το τέλος της τριετίας.

Η αποπομπή του Νταμπίζα, έφερε στον σύλλογο τον Τσάβι Ρόκα.

Για αρκετά μεγάλο διάστημα το μέλλον του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν στον... αέρα. Μετά την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έκανε για ακόμη μία φορά την... διαφορά. Έστω και με αρνητικό τρόπο. Ανακοίνωσε στον Έλληνα τεχνικό την απόλυσή του στο φινάλε της σεζόν με επιστολή που την παρέδωσε ο οδηγός του στις 10 το βράδυ έξω από το σπίτι του Δώνη! Μυθικά πράγματα...

Δίχως αμφιβολία, η μεγαλύτερη φετινή νίκη του Παναθηναϊκού, κυρίως για τον τρόπο που ήρθε, ήταν αυτή κόντρα στην ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο, όμως, ο Παναθηναϊκός με τρομερή εμφάνιση στην επανάληψη και επική ανατροπή έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα με 3 -2!

Οι συζητήσεις ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, μπορεί να βρήκαν σε... τοίχο, ωστόσο ο Μπακογιάννης έχει υποσχεθεί απτές αποδείξεις προόδου για το πρότζεκτ στον Βοτανικό μέσα στο καλοκαίρι. Πολλά λέγονται, ακόμη περισσότερα ακούγονται. Η ουσία είναι μία. Οι πράξεις.