«Πρωταθλητή σε θέλουμε»!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
«Πρωταθλητή σε θέλουμε»!

bet365

Το πρωτάθλημα αρχίζει, ο Παναθηναϊκός ξεκινά από την Λιβαδειά και o Nίκος Αθανασίου... θυμάται το διαχρονικό σύνθημα των φίλων του «τριφυλλιού» που τα λέει όλα!

Τα πράγματα είναι απλά. Πολύ απλά. Το διαχρονικό σύνθημα των οπαδών του «τριφυλλιού» τα λέει όλα. «Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ» και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά... οδοντόκρεμες. Οι «πράσινοι» ξεκινούν τον φετινό μαραθώνιο από την Λιβαδειά με αυτοσκοπό και όχι στόχο, με μονόδρομο και όχι όνειρο ή ελπίδα, την κατάκτηση του τίτλου, την επιστροφή στην κορυφή μετά το μακρινό 2010! Έξι χρόνια για το dna του συλλόγου είναι πολλά, πάρα πολλά.

Είναι αιώνας ολόκληρος. Ο Παναθηναϊκός του μνημονίου(2012-2015) ήταν ειδικών συνθηκών άρα και ειδικών απαιτήσεων. Συνθήκες που αποτελούν παρελθόν, καθώς χάρη στην διοίκηση Αλαφούζου το «τριφύλλι» επιστρέφει στην κανονικότητα και οι απαιτήσεις επιστρέφουν στα επίπεδα του συλλόγου!

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, οι «πράσινοι» έφτιαξαν το καλοκαιρινό τους κέφι, την ψυχολογία και την χρονιά ολόκληρη με μία διπλή ευρωπαϊκή πρόκριση, έχοντας ως απολογισμό τρεις νίκες και μία ισοπαλία απέναντι σε ΑΪΚ και Μπρόντμπι. Στοιχείο εξόχως σημαντικό, αν θυμηθούμε τι έγινε το καλοκαίρι του 2014(αποκλεισμός από Σταντάρ Λιέγης) και του 2015(Μπριζ και ''εφιάλτης'' Καμπάλα)!

Η είσοδος στους ομίλους του Europa League που ήταν ζωής και θανάτου για το μέλλον του κλαμπ, έφερε έξτρα μεταγραφική ενίσχυση στο ήδη φουλ ενισχυμένο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι» μέσα από τις επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι παρουσίασε ξανά ανταγωνιστικό πρόσωπο στα προκριματικά και το κυριότερο;

Σκόρπισε ελπίδα βάσει της εικόνας του και χωρίς να έχουν ενσωματωθεί τα κομμάτια του παζλ που προστέθηκαν στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών και έχουν όλα τα φόντα να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, όπως ο Σάμπα, ο Εμποκού και ο Κουλιμπαλί!

Ο Ιταλός προπονητής έχει στα χέρια του το πιο «γεμάτο» ρόστερ από το 2011 και μετά και περιθώριο για αποτυχία δεν υπάρχει! Χωρίς «τρανταχτά» κενά, με πολλές και ποιοτικές επιλογές τόσο στην άμυνα όσο στο κέντρο και την επίθεση, ο Παναθηναϊκός ξεκινά από την ίδια αφετηρία με τον Ολυμπιακό για την διεκδίκηση του τίτλου. Φυσικά, και για να έχουμε καθαρά ποδοσφαιρική συζήτηση, το φετινό πρωτάθλημα θα πρέπει να διεξαχθεί με όρους «50-50», με ισονομία και όχι με λογική «εγκληματικής οργάνωσης», διαιτητές... καρμανιόλες και όλα τα γνωστά που ζούμε τις τελευταίες δύο δεκαετίες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.