Λε Κλος, ο ήρωας της Νοτίου Αφρικής!

Λε Κλος, ο ήρωας της Νοτίου Αφρικής!

bet365

Τσαντ Λε Κλος, όταν ο χρυσός και η δόξα τον αφήνουν... αδιάφορο μπροστά στην αγάπη για την οικογένεια. Μια ιστορία που συγκλονίζει...

«Είναι απίθανο, είναι φανταστικό, ο κόσμος της κολύμβησης είναι σοκαρισμένος. Ο Τσαντ λε Κλος κάνει το ακατόρθωτο και κερδίζει τον Φελπς» είναι η περιγραφή του BBC, όταν ο Νοτιοαφρικανός κάνει μια απίθανη κούρσα στα 200 μ. πεταλούδας και αφήνει στη 2η θέση τον Αμερικάνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο! Ο Λε Κλος δεν το πιστεύει, σηκώνει το δάχτυλό του και δείχνει στις εξέδρες τον πατέρα του, τον μέντορα και καλύτερό του φίλο! «Είναι απίστευτοοοο» φωνάζει ο πατέρας του στο BBC και ξεσπά!

Ο Τσαντ λε Κλος πάει στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να κερδίσει ξανά τον Φελπς, αλλά αυτό το ταξίδι θα είναι διαφορετικό. Το μυαλό του πρωταθλητή δεν είναι καθαρό, ο Νοτιοφρικάνος βασανίζεται από ζωντανούς εφιάλτες και ο πόνος είναι πρωταγωνιστής στην καθημερινότητά του! Ο πατέρας του, Γκερτ, εκείνος ο απίθανος τύπος που το 2012 δεν σταματούσε να αγκαλιάζει τον γιο του δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο του προστάτη. Τα άσχημα νέα τα έμαθε λίγους μήνες νωρίτερα, όμως ο ίδιος, μαχητής όπως ο γιος του κάνει τα πάντα για να κερδίσει! Ποιος καταράστηκε τον μικρό; Η μητέρα του Γκέραλντιν, έμαθε πως για δεύτερη φορά εμφανίστηκε καρκίνος, ενώ υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή πριν λίγες εβδομάδες!

Ποιος είναι ο Τσαντ λε Κλος;

Ο μεγάλος του στόχος είναι να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Μάικλ Φελπς, ξοδεύει 24 ώρες την εβδομάδα για κολύμπι, ενώ εξαιτίας των σκληρών προπονήσεων σταμάτησε το ποδόσφαιρο «Εχω να κλοτσήσω μπάλα πέντε χρόνια. Είναι μια από τις θυσίες που έχω κάνει. Δεν θέλω να βάλω σε κίνδυνο την προετοιμασία μου». Δυο βράδια την εβδομάδα συναντιέται με φίλους και παίζουν playstation, ωστόσο όταν η ώρα πάει... 22:00, τους «διώχνει» τονίζοντας τους πως «Κλείνουν τα μάτια μου...». Ο Τσαντ άρχισε το κολύμπι για έναν απίθανο λόγο. Εκτός από την αγάπη του και το ανταγωνιστικό του πνεύμα, είχε άσθμα και διαπίστωσε πως η σκληρή προπόνηση τον βοηθά να μειώσει τα συμπτώματά του. Ο Πρωταθλητής έχει και προσωπικό σεφ, τον... Μπερτ λε Κλος! Ο πατέρας του παρακολουθεί όλες τις προπονήσεις του και του έχει έτοιμο το φαγητό. Αλλωστε, ξέρει όσο κανείς άλλος τον γιο του και από το να... ξεφύγει, του μαγειρεύει ο ίδιος υγιεινά. Οι νίκες του στα 50 μ. πεταλούδα, 100 μ. πεταλούδα, 200 μ. πεταλούδα τον κάνουν ένα από τα μεγάλα φαβορί για τους Ολυμπιακούς στο Ρίο!

«Απίστευτο, απίστευτο, απίστευτο», η λέξη που βγήκε από το στόμα του πατέρα του Μπερτ χιλιάδες φορές όταν ο γιος του κατακτούσε το χρυσό! Η αντίδρασή του άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων κι έγινε διάσημος σαν τον γιο του «Προχωρούσα στον δρόμο κι έψαχνα τον πατέρα μου, ήταν λίγο πιο πίσω γιατί έβγαζε φωτογραφίες. Ο πατέρας μου, μου έκλεβε τις εντυπώσεις. Είναι εξαιρετικός πατέρας» τονίζει ο Τσαντ και προσθέτει: «Οι γονείς μου ήταν τεράστια επιρροή στην προσπάθεια μου να πάρω αποφάσεις καθ 'όλη τη ζωή μου, ειδικά στην αθλητική καριέρα μου. Όταν ήμουν νέος έπαιζα ποδόσφαιρο μέχρι τα 14. Έπρεπε να πάρουν μια απόφαση και ο μπαμπάς μου, με έκανε να συνειδητοποίησω ότι ήμουν καλύτερος κολυμβητής, ακόμα κι αν η οικογένειά μου ονειρευόταν να με δει ποδοσφαιριστή».

Πως θα χαρακτηρίζατε έναν ήρωα; «Ηρωας, είναι ο άνθρωπος που προβαίνει σε γενναία πράξη, συχνά μέχρι σημείου αυτοθυσίας» αναφέρει το λεξικό και μεις μπορούμε να τονίσουμε πως η οικογένεια Λε Κλος είναι οι ήρωες της Νοτίου Αφρική και παράδειγμα για όλους! «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι μόνο μερικές εβδομάδες μακριά, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι και οι δυο γονείς μου πολεμούν τον καρκίνο. Η μητέρα μου έχει καρκίνο, αφού εμφανίστηκε έπειτα από πέντε χρόνια. Εκανε μαστεκτομή και συνεχίζει με χημειοθεραπείες. Ο πατέρας μου έχει αναπτύξει καρκίνο του προστάτη κι επίσης υποβλήθηκε στα τέλη Ιουνίου σε θεραπεία. Δεν ήταν μια εύκολη στιγμή, αλλά η προετοιμασία συνεχίζεται».

Ο Τσαντ λε Κλος βάζει το χέρι του μπροστά στη λάμψη του χρυσού, αφού για τον ίδιο το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο είναι οι γονείς του «Τι θα προτιμούσα; Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θέλω να κερδίσουν τις μάχες τους. Εχοντας τη μητέρα και τον πατέρα μου σε καλή κατάσταση θα σήμαινε πολλά περισσότερα από το να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο» τονίζει ο ίδιος.

Τι σημαίνει για τον Τσαντ, ο πατέρας του Μπερτ... «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό που έχει κάνει για την καριέρα μου. Ηταν πάντα εκεί, από την πρώτη μέρα κιόλας στους αγώνες κολύμβησης μου όταν ήμουν επτά ετών. Μπορεί να περνά δύσκολα, ωστόσο η υποστήριξή του ακόμα και σήμερα είναι η ίδια. Έχει χάσει 30 κιλά σε περίπου έξι μήνες και όταν ξέρεις πόσο πολύ ο πατέρας μου αγαπά το φαγητό, είναι τρομακτικό. Τα δίνει όλα όμως, αν και συναισθηματικά έχει επηρεαστεί» προσθέτει ο Τσαντ. Η αγάπη των γονιών του μοναδική, με τη μητέρα του να κάνει την καρδιά της πέτρα και να μην του αποκαλύπτει το 2010 πως χτυπήθηκε από τον καρκίνο. Οι αγώνες του και η προσήλωση στο στόχο, ήταν ο λόγος που δεν του είπε το σοκαριστικό νέο. Ο ίδιος θύμωσε, ξέσπασε, αλλά λίγα χρόνια αργότερα κατάλαβε γιατί συνέβη...

Και τι δεν θα έδινε να ξαναδεί τον πατέρα του και τη μητέρα του να βρίσκονται στις εξέδρες, οι ίδιοι του το υποσχέθηκαν. Αλλωστε, ήταν αυτοί που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, ώστε να υπάρξουν σκηνές στο ντοκιμαντέρ «The Chad le Clos Story» από τη δύσκολη καθημερινότητά τους!

 

Τελευταία Νέα