Κουν Αγουέρο, λίρα… 100

Κουν Αγουέρο, λίρα… 100

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τον Κουν Αγουέρο ο οποίος έγινε ο 2ος πιο γρήγορος παίκτης στην ιστορία της Premier League που φτάνει τα 100 γκολ.

Στα 15 του έγινε ο νεαρότερος που παίζει ποτέ στη μεγάλη κατηγορία της Αργεντινής. Στα 17 του έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης -η οποία έδωσε 23 εκατ. ευρώ στην Ιντεπεντιέντε- και κατέκτησε μαζί της Κύπελλο UEFA και ευρωπαϊκό Super Cup. Ηταν σαφές ότι ο πιτσιρικάς που πήρε το παρατσούκλι ‘Κουν’ από το παιδικό ‘Kum-kum’ έχει κάτι το πραγματικά ξεχωριστό. Και το απέδειξε παίζοντας στο για πολλούς σκληρότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Premier League, της οποία είναι μέλος από το 2011 όταν η Μάντσεστερ Σίτι έκανε ένα από τα καλύτερα deals δίνοντας ‘μόνο’ 43 εκατ. ευρώ για έναν από τους καλύτερους επιθετικούς των τελευταίων ετών. Και της κορυφαίας κατηγορίας στο Νησί.

Θα μπορούσε να είναι legend του κλαμπ μόνο και μόνο για το γκολ που σημείωσε στις 13 Μαΐου του 2012. Την τελευταία αγωνιστική της πρώτης του σεζόν στην Premier League, στο 94’ του αγώνα με την ΚΠΡ, ο Κουν πήρε την πάσα του Μπαλοτέλι και αφού έμεινε όρθιος έκανε το 3-2 με το οποίο η Μάντσεστερ Σίτι κατάκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα τα τελευταία 44 χρόνια. Η ιστορία του δεν έμελλε βέβαια να τελειώσει εκεί. Η επόμενη ήταν η χειρότερη χρονιά του στην Αγγλία, όμως το 2014 επέστρεψε και με 17 γκολ βοήθησε τους Πολίτες να πάρουν δεύτερο πρωτάθλημα σε τρία χρόνια. Στα 5 χρόνια που αγωνίζεται στο Etihad, δεν έχει σταματήσει να σκοράρει και στο πρόσφατο ματς με την Νιούκαστλ έγινε το αναμενόμενο.

Στο 1-1 του Saint James’ Park ο Αγουέρο πέτυχε το γκολ Νο100 στην Premier League και αφου χρειάστηκε μόλις 147 αγώνες για να το καταφέρει, έγινε ο δεύτερος πιο γρήγορος που το κάνει στην ιστορία της κατηγορίας, μετά τον μύθο-Αλαν Σίρερ, και πιο γρήγορος Λατινοαμερικάνος. Με την επίδοση αυτή έμειναν για πάντα πίσω του Τιερί Ανρί (160), Ιαν Ράιτ (173), Ρόμπι Φάουλερ (175), Λες Φέρντιναντ (178) που όλοι χρειάστηκαν πολύ περισσότερους αγώνες για να το κάνουν. «Το αξίζει, είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά. Είναι εξαιρετικός τεχνίτης με μεγάλη δύναμη, είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον» είπε ο επί τρία χρόνια προπονητής του, Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Στα πιο χαρακτηριστικά και εντυπωσιακά στατιστικά, έχει βάλει τα 74 από τα γκολ με το δεξί του πόδι, το 54% από αυτά είναι εκτός περιοχής και σημείωσε 3+ τέρματα σε 5 αγώνες. Το γεγονός ότι έχει σκοράρει το 13% στο πρώτο δεκάλεπτο είναι ένα έξτρα όπλο είναι για την Σίτι, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για το ότι έχει στις τάξεις της τον επιθετικό με το καλύτερο ratio σκοραρίσματος στην ιστορία της Premier League, αφού ο Αργεντινός βάζει ένα γκολ κάθε 107.7 λεπτά στα 5 χρόνια που παίζει μπάλα στο Νησί.

«Βρίσκεται σε ένα πολύ ξεχωριστό γκρουπ παικτών. Για μας ήταν πάντα εξαιρετικά σημαντικός και ελπίζω να φτάσει τα 200 γκολ με την Σίτι» είπε ο captain των Citizens, Βενσάν Κομπανί, για τον Αγουέρο, ο οποίος σε 203 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει 134 τέρματα και για τρίτη σεζόν βάζει 20+ στο πρωτάθλημα. Πέρυσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της Premier League με 26 και φέτος είναι μαζί με τον Τζέιμι Βάρντι στα 22, δύο πίσω από τον Χάρι Κέιν της Τότεναμ. Οπως είπε ο Σεσκ Φάμπρεγας ως καλεσμένος στην τελευταία εκπομπή της αγγλικής τηλεόρασης, Monday Night Football «δεν μπορείς να του δώσεις ούτε ένα μέτρο, γιατί αν γυρίσει…».

Ολοι ξέρουν τι γίνεται αν ο Κουν Αγουέρο γυρίσει και στα 27 του έχει μπροστά πολλά χρόνια για να παίξει το ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο και να συνεχίσει να αποδεικνύει ότι βρίσκεται στο top-5 των επιθετικών περιοχής στον κόσμο…

 

Τελευταία Νέα