«Δεν τρώμε, δεν κοιμόμαστε, μέχρι όλοι να μιλούν για εμάς»

Βασίλης Μοιρώτσος
«Δεν τρώμε, δεν κοιμόμαστε, μέχρι όλοι να μιλούν για εμάς»

bet365

Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του έχει κάτι να πει. Κάτι διαφορετικό. Κάτι ξεχωριστό. Όπως ξεχωριστή είναι και η δική του Ατλέτικο Μαδρίτης. Το Face Control μάζεψε και σας παρουσιάζει τις καλύτερες δηλώσεις του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Δεν υπήρξε ποτέ από εκείνους τους τύπους που συμβιβάζονται. Που απλά απολαμβάνουν κάποια περιστασιακή επιτυχία. Γι’ αυτό και οι επιτυχίες του έχουν συνέχεια. Ο Ντιέγκο «Τσόλο» Σιμέονε το κατάφερε πάλι. Από το βράδυ της Τετάρτης όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος μιλάει ξανά για εκείνον και την ομάδα του.

«Δεν θα τρώμε. Δεν θα κοιμόμαστε. Μέχρι όλοι να μιλούν για εμάς. Μέχρι την ημέρα που θα στραφούν όλα τα φώτα πάνω μας», είναι μία από τις πολλές «επικές» ατάκες του είτε στα αποδυτήρια, είτε στα media. Ο Σιμεόνε κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του έχει κάτι να πει. Όχι κάτι συνηθισμένο, μα κάτι διαφορετικό. Ξεχωριστό. Όπως ο ίδιος και η ομάδα του. Το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει τις ξεχωριστές ατάκες του «Τσόλο».

ΕΙΔΩΛΑ

«Βλέπεις έναν ηγέτη στο πώς περπατά. Στο πώς κινείται. Στις εικόνες του 1978 βλέπεις τον Πασαρέλα, τον αρχηγό, να βγαίνει από τη φυσούνα, και βλέπεις τα πρόσωπα παιδιών που στα 25 τους ήταν άντρες».

«Η πιο χαρούμενη μέρα της εβδομάδας ήταν η Κυριακή επειδή έτρωγα πίτσα και έβλεπα τον Μαραντόνα να παίζει για τη Νάπολι. Ήμουν μαγεμένος από το στυλ παιχνιδιού του Ντιέγκο, το πάθος του, τα πάντα που εξέπεμπε. Αυτός ήταν πλέον ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει μια Κυριακή πριν παίξω κι εγώ μετά ».

ΜΑΔΡΙΤΗ

«Η Μαδρίτη μου θυμίζει το Μπουένος Άιρες. Βρήκα τον εαυτό μου στον τόπο του. Καθένας μας πρέπει να προσαρμόζει τον εαυτό του στο μέρος που ζει. Η προσωπικότητά μας σχηματίζεται από το πέρασμα του χρόνου και μετά αρχίζεις να επιλέγεις. Όμως πρώτα, προσαρμόζεσαι».

«Η Μαδρίτη σήμερα είναι ερυθρόλευκη. Από άκρη σε άκρη. Και όταν η Μαδρίτη είναι ερυθρόλευκη, είναι υπέροχη όπως η Ατλέτικο». (Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο «Καμπ Νου»)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

«Θέλω να πω κι ένα ευχαριστώ στις μητέρες αυτών των παικτών, γιατί γέννησαν άνδρες με μεγάλα αρχ…» (Μετά την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Τσέλσι).

«Αν υπάρχει κάποιος στο ρόστερ της Ατλέτικο που να με μισεί; Δεν ξέρω. Ισως υπάρχει. Αλλά δεν θα το μάθω γιατί δεν πρόκειται να το πει».

«Αυτή η ομάδα συγκεντρώνει παίκτες που ακολουθούν τα ίδια πιστεύω. Μπορεί να χάνουμε ή να κερδίζουμε, αλλά πάντα πιστεύουμε στις αρχές μας. Το σλόγκαν 'ποτέ μη σταματάς να πιστεύεις' είναι βαθιά μέσα σ' αυτόν τον σύλλογο».

«Δεν χρειάζομαι καλούς παίκτες. Δεν βελτιώνουν καμία ομάδα στον κόσμο οι καλοί παίκτες. Τις ομάδες τις βελτιώνουν οι παίκτες που θέλουν να νικούν. Τέτοιους χρειάζομαι».

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

«Δεν είναι η πρόκριση στους ημιτελικούς, είναι πιο σημαντικό απ' αυτό. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι η ζωή. Υπάρχουν ολοένα λιγότερες αξίες στην κοινωνία, αλλά είμαστε μια ομάδα τίμιων εργατών που μπορεί να χάσουν ή να κερδίσουν»

«Πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει δείξει στους ανθρώπους τι ακριβώς χρειάζονται καθημερινά στη ζωή τους… Ενέργεια. Γνωρίζουμε ότι αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος δουλειά. Αλλά χάρη στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση αυτοί οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τις αποδείξεις και τις αφορμές στους ανθρώπους να πουν: Ναι μπορούμε. Δεν είναι τα πάντα τα χρήματα. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με λιγότερα χρήματα».

«Το να είσαι Ατλέτικο σημαίνει να μην παρατάς καμία μάχη μέχρι να τελειώσει. Να ξέρεις πως ο αντίπαλος είναι καλύτερος, αλλά να προσπαθείς μέχρι τέλους»

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

«Το μόνο μη διαπραγματεύσιμο πράγμα εδώ μέσα είναι η προσπάθεια».

«Δεν θέλω παίκτες που θέλουν να είναι οι κεντρικοί πρωταγωνιστές. Αν δεν δώσετε ότι έχετε και το καταλάβω, τότε κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση σας. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, κι αν ξεχαστείτε, τότε θα μείνετε στην απ’ έξω».

«Όλοι οι παίκτες στην Ατλέτικο θα κάθεστε σε ένα μακρύ τραπέζι. Έτσι, δεν μπορούν να αποφύγουν το να κοιτάνε ο ένας τον άλλον στα μάτια. Εδώ δεν υπάρχουν μυστικά. Όλοι μαζί, όλοι μιλάμε. Αυτό είναι το μήνυμα».

«Μας περιμένει δουλειά. Δεν θα τρώμε, δεν θα κοιμόμαστε μέχρι την ημέρα που θα στραφούν όλα τα φώτα πάνω μας. Μέχρι όλοι να μιλούν για εμάς. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι».

«Δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγετε, να γλιτώσετε, από μένα. Να το θυμάστε».

ΤΣΟΛΙΣΜΟ

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κερδίσεις. Προτιμώ να παίζω καλά, αντί να παίζω όμορφα».

«Εχουμε σίγουρα ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, είναι αλήθεια. Πάντα έλεγα πως οι δύο ομάδες που ακολούθησαν πιστά τις ιδέες μου ήταν η Εστουδιάντες, που προπόνησα για 1,5 χρόνο και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Όμως δεν θα το πήγαινα τόσο μακριά ώστε να μιλάμε για «Τσολίσμο», ακόμα κι αν οι ομάδες μου παίζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο»

«Ο τρόπος παιχνιδιού της Ατλέτικο δεν είναι μονοδιάστατος. Αυτό είναι απλά ένα κλισέ που χρησιμοποιούν κάθε φορά που δεν μπορούν να βρουν τρόπο να μας κερδίσουν. Αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα».

«Σε όλους τους τελικούς που έχουμε αγωνιστεί, έχουμε χρησιμοποιήσει τους κορυφαίους παίκτες μας, αλλά δεν πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε με το ταλέντο και μόνο. Το ταλέντο πρέπει να συνοδεύεται από μεγάλη προσπάθεια».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πηγαίνω σινεμά και ενώ βλέπω ταινία μου έρχεται μια ιδέα. Βγαίνω έξω, αρπάζω το τηλέφωνο και αρχίζω τις κλήσεις. Ή τρώω σε δείπνο και το μυαλό μου σκέφτεται ποδόσφαιρο. Έτσι το βιώνω. Το ποδόσφαιρο είναι 24/7».

«Το καλύτερο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι πως είναι τόσο ανοιχτό σε ερμηνείες: δεν υπάρχει αντικειμενικός ορισμός του σωστού και του λάθους και κατά μία έννοια ο καθένας έχει δίκιο».

«Πάντα έλεγα πως η προσέγγιση μου στο ποδόσφαιρο είναι πως μπορεί να απολυθώ αύριο. Για μένα αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζεις την κάθε στιγμή. Γιατί στο ποδόσφαιρο αυτό που έχει σημασία, πέρα από την όποια επιτυχία έχεις κάνει και την οποία κανείς δεν μπορεί να στην πάρει, είναι τι έρχεται μετά. Βλέπω την Ατλέτικο σαν ένα κλαμπ που μεγαλώνει και που απέκτησε μεγάλη οικονομική δύναμη χάρη στην επιτυχία που είχαμε».

«Κούραση; Ποια κούραση; Για να παίζουμε ποδόσφαιρο; Παίρνουμε τόσα λεφτά για να παίζουμε ποδόσφαιρο. Άλλος κόσμος πεινάει και παλεύει κάθε μέρα για να βγάλει το ψωμί του. Τι πρέπει να κάνουν αυτοί;».

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

«Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τη Μπαρτσελόνα. Αν πιέσεις σε σκοτώνουν, αν περιμένεις, πάλι σε σκοτώνουν».

«Αν θα ήμουν προπονητής στη Ρεάλ Μαδρίτης ή στη Βραζιλία αν μου προτεινόταν το καλύτερο συμβόλαιο που θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί και απεριόριστα χρήματα; Πιστεύω ότι θα έλεγα αντίο στα χρήματα».

«Η αλήθεια είναι πως οι διαμαρτυρίες της Ρεάλ με έκαναν να γελάσω πολύ. Είναι αστείο να διαμαρτύρεται η Ρεάλ Μαδρίτης για τους διαιτητές».

«Ζητάω συγγνώμη από τους Ρονάλντο και Ράμος για τα σχόλια που έκανα μετά το Clasico. Ο Νεϊμάρ είναι πραγματικός ηθοποιός».

ΖΩΗ

«Η θυσία είναι αδιαπραγμάτευτη. Διαπραγματεύσιμες είναι οι ανθρώπινες πτυχές. Εφ’ όσον οι άνθρωποι είναι εκ των προτέρων θετικοί, είμαι διαθέσιμος να συζητήσουμε οτιδήποτε. Λέω πάντα πως όταν είμαστε και οι δύο στην ίδια σελίδα, τότε πάμε να συζητήσουμε και κάτι θα βγάλουμε. Αν είσαι εσύ σε ένα μέρος κι εγώ σε ένα άλλο, δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Δεν μ’ αρέσει αυτό το σενάριο».

«Δεν είμαι ίδιος σαν παίκτης και σαν προπονητής. Απλά είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Είναι γνωρίσματα του εαυτού μου. Κάθε προπονητής τα έχει. Προφανώς όσο μεγαλώνω θα έχω και περισσότερες ιδιομορφίες, αλλά δεν μπορώ να το υποσχεθώ αυτό. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι νέος και ενεργητικός έτσι ώστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να συμμετέχω στο παιχνίδι».

«Ναι, δεν θα πάψω να λέω ότι κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Όπως ακριβώς κάνουν οι άνθρωποι εκεί έξω στον δρόμο, όπου ζουν μέρα με την μέρα. Βλέπουμε τους εαυτούς μας στην Ατλέτικο σαν όλους εκεί έξω που πρέπει κάθε μέρα να παλεύουν για να υπάρχουν και την επόμενη. Αισθανόμαστε σαν μία αντανάκλαση της κοινωνίας. Αν πάψουμε έστω και μία ημέρα να παλεύουμε δεν έχουμε καμία τύχη. Ο κόσμος ταυτίζεται με εμάς. Είμαστε για αυτούς μία πηγή ελπίδας. Με τους ελάχιστους πόρους που έχουμε, προσπαθούμε και τα καταφέρνουμε να συναγωνιζόμαστε τα θηρία»

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

«Δεν μου προτάθηκε να αναλάβω την Εθνική Αργεντινής μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά ξέρω ότι θα συμβεί αυτό μια μέρα. Ακόμη νιώθω ότι πρέπει να είμαι στον αγωνιστικό χώρο, να προπονώ και να είμαι με τους παίκτες μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει. Η εθνική ομάδα δεν μπορεί να στο δώσει αυτό. Αν θα είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω; Σίγουρα! Πέρασα 12 με 14 χρόνια σε αυτή την ομάδα»

«Πάντα πίστευα πως στην Αργεντινή πρέπει να βρίσκεται στην προπόνηση κάποιος που θα είναι σαν παππούς. Κάποιος που βλέπει τα πράγματα πιο ήρεμα, πιο γαλήνια και με διαφορετικό τρόπο. Στην Εθνική υπάρχει πάντα ένας χώρος για κάποιον που θα είναι παππούς, πατέρας και γιος μαζί».

 

Τελευταία Νέα