H μεγαλύτερη μονομαχία στην παγκόσμια ιστορία!

Δήμος Μπουλούκος
H μεγαλύτερη μονομαχία στην παγκόσμια ιστορία!

bet365

To Gazzetta Weekend Journal είχε την ευκαιρία να δει σε πρώτη προβολή το φιλμ Batman vs Superman και σας βάζει στο κλίμα μίας εξαιρετικής ταινίας.

Μία πρόσκληση για την πρεμιέρα της ταινίας Batman v Superman: Dawn of Justice ή στα ελληνικά Batman εναντίον Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης από τη ΝΟVA είναι κάτι που δεν μπορείς να αρνηθείς. Ειδικά όταν η προβολή γίνεται δύο ημέρες πριν βγει στις ελληνικές αίθουσες και λίγο μετά την πρώτη προβολή στις Ηνωμένες Πολιτείες, φεύγεις σφαίρα για τα Village στο Μall στο Μαρούσι και περιμένεις ανυπόμονα να πέσουν οι τίτλοι αρχής...

Για να σας βάλω, όμως, στο κλίμα της ταινίας, να σας πω ότι αποτελεί συνέχεια του «Ανθρώπου από Ατσάλι» (Man of Steel) του 2013, η οποία επιχείρησε να παρουσιάσει ξανά στο ευρύ κοινό τον Superman. Στη συγκεκριμένη ταινία, λίγο πριν καταστραφεί ο πλανήτης Κρύπτον, ο επιστήμονας Τζολ Ερ στέλνει στη Γη ένα διαστημόπλοιο με το νεογέννητο γιο του, που θα μεγαλώσει σε ένα ζευγάρι γεωργών που μένει στο Κάνσας των ΗΠΑ. Οταν μεγαλώσει το αγόρι, θα αναγκαστεί να αποκαλύψει την ταυτότητά του όταν ο πλανήτης δεχτεί επίθεση από μια ομάδα εξωγήινων που ήταν εχθρικοί απέναντι στον φυσικό πατέρα του τις τελευταίες μέρες του πλανήτη Κρύπτον. Και τελικά ο Υπεράνθρωπος παρουσιάζεται σαν ένας Μεσσίας που έχει ως αποστολή του να σώσει τον κόσμο από το απόλυτο Κακό που αντιπροσωπεύει ο στρατηγός Ζοντ.

Aπό το 2013 στο σήμερα...

Από εκεί παραλαμβάνει την ιστορία το Batman v Superman του ταλαντούχου και ευρηματικού σκηνοθέτη Zack Snyder που δημιούργησε το «Ανθρωπος από Ατσάλι» αλλά και τους «300» και τη συνεχίζει. Μόνο που ο Snyder επιστρατεύει τον άλλο μεγάλο σούπερ ήρωα των αμερικανικών κόμικ, τον Batman, σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ρυθμού, δράσης, ανατροπών και εξελίξεων! Είναι η πρώτη φορά που οι δύο σούπερ ήρωες θα συναντηθούν στη μεγάλη οθόνη, γεγονός που λέει και μέσα στην ταινία είναι η «μεγαλύτερη μονομαχία στην παγκόσμια ιστορία!»

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί οι δύο αυτοί χαρακτήρες, που μέχρι υπερασπίζονταν το ανθρώπινο γένος στις μάχες με τους εξωγήινους και τους κακούς, βρίσκονται αντιμέτωποι. Η απάντηση βρίσκεται στην εμμονή που έχει ο Βatman με τον Superman ότι φέρεται ως Θεός και μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταστρέψει την ανθρωπότητα! Περισσότερα δεν σας λέμε, παρότι η ταινία από την Πέμπτη είναι στους κινηματογράφους, για να μην σας χαλάσουμε τις πολλές εκπλήξεις που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σας. Kαι φυσικά, υπάρχουν και τα μοχθηρά εξωγήινα τέρατα που θέλουν να εξαφανίσουν το ανθρώπινο γένος!

Η ταινία έχει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις επιμέρους ταινίες Batman ή Superman. Για παράδειγμα ο Υπεράνθρωπος στην άλλη, την κανονική ζωή του, είναι ο δημοσιογράφος Κλαρκ Κεντ και αγαπάει φυσικά την Λόις Λέιν, η οποία από το «Ανθρωπος από Ατσάλι» έχει ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του καλού της. Πάντως ο Superman, παρά την εξωγήινη καταγωγή του, έχει τώρα πιο ανθρώπινα χαρακτηριστικά και πολλά διλήμματα! Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας προσπαθεί να καταλάβει εάν οι άνθρωποι τελικά τον αποδέχονται ή όχι ενώ εμφανίζεται και ο ίδιος να μην έχει αποδεχθεί την πραγματική του ταυτότητα. Ο Henry Cavill που υποδύεται τον ήρωα όπως και στην προηγούμενη ταινία, είναι όμορφος αλλά κάποιες φορές δείχνει να μην έχει τη στιβαρότητα που απαιτείται για τον Superman.

Αρκετά συμπαθητικός είναι ο Ben Affleck στο ρόλο του Batman αν και όταν έγινε γνωστή η διανομή, ακούστηκαν ουκ ολίγα σχόλια για τον χολιγουντιανό αστέρα. Εχει μαζί του όλα τα gadget του Ανθρώπου - Νυχτερίδα (αυτοκίνητο, σκάφος, εφευρέσεις) αλλά και τον βοηθό του, που υποδύεται ο πραγματικά σπουδαίος Jeremy Irons.

Η αποκάλυψη της ταινίας από πλευράς ερμηνείας είναι ο Jesse Eisenberg που παίζει τον κακό Lex Luthor και δίνει ρέστα, ανακατεύοντας εξαιρετικά την παραφροσύνη με την κακία!

Και μία ακόμα έκπληξη της ταινίας, η εντυπωσιακής ομορφιάς Wonder Woman που λίγο πριν κυκλοφορήσει η δική της ταινία, κάνει ένα εντυπωσιακό πέρασμα από το Batman v Superman!

Η ταινία είναι must to see για πολλούς λόγους, Είναι πολλά περισσότερα από την κόντρα δύο σούπερ ηρώων καθώς έχει πολλές εναλλαγές στην πλοκή με την δράση να είναι καταιγιστική. Ωστόσο εμπεριέχει και πάρα πολλά ανθρώπινα στοιχεία που την κάνουν να ξεφεύγει από τη σύγκρουση δύο macho τύπων. Η αγάπη των δύο ηρώων για τις οικογένειες και κυρίως για τις μητέρες του, τα διλήμματα του Superman, η εμμονή του Batman για τον Superman, ο φόβος που κυριαρχεί, δημιουργούν έναν έντονο συναισθηματικό καμβά που υπερισχύει των εφέ και της δράσης και αναγάγει την ταινία σε κάτι περισσότερο από ένα φιλμ δράσης.

Μετά από 2,5 ώρες ανατροπών, έπεσαν οι τίτλοι του τέλους με τον θεατή να έχει μείνει πραγματικά ευχαριστημένος. Αλλά και προβληματισμένος για το ηθικό δίδαγμα της ταινίας, ότι το μίσος που φωλιάζει στις καρδιές των ανθρώπων, αποτελεί τον χειρότερο «σύμβουλο», κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα στις ημέρες μας...

 

Τελευταία Νέα