Φορούσες τα Air κι ένιωθες Jordan!

Φορούσες τα Air κι ένιωθες Jordan!

bet365

Tο G-Weekend Journal... υμνεί τα αξεπέραστα Air Jordan VI χαρακτηρίζοντας τα ως τα κορυφαία αθλητικά παπούτσια. Διαφωνεί κανείς;

Τα πρώτα μοντέλα Air Jordan της Nike δεν θεωρούνται πλέον παπούτσια αλλά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από το 1985 όταν και σχεδιάστηκαν το Air Jordan One μέχρι σήμερα όπου κυκλοφόρησε το Air Jordan XXX μεσολάβησαν 31 χρόνια και 30 εκδοχές των θρυλικών παπουτσιών που φέρουν το όνομα του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών!

Τα Air Jordan όχι μόνο άντεξαν μέσα στο χρόνο, αλλά απέκτησαν μυθικές διαστάσεις με το συγκεκριμένο προϊόν να πουλάει σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του πλανήτη.

Το πρώτο μοντέλο Air Jordan έκανε την εμφάνιση του στην αγορά στα μέσα της δεκαετίας του '80 δίχως να μπορεί κάποιος εκείνη την εποχή να προβλέψει τι θα επακολουθούσε. Το NBA μάλιστα απαγόρευε από τον Μάικλ Τζόρνταν να τα φοράει λόγω των έντονων χρωμάτων του! Εκείνος όμως έκανε του κεφαλιού του προτιμώντας να καταβάλει το πρόστιμο των 5.000 δολαρίων σε κάθε παιχνίδι.

Ο υπογράφων είχε την τύχη στα σχολικά του χρόνια να φορέσει τα Air Jordan VI, τα οποία κατέκλυσαν με αξιοσημείωτη επιτυχία και την ελληνική αγορά το 1991. Μοναδική αγάπη και παντοτινή...

Η τιμή τους ξεπερνούσε τις 30.000 δραχμές και πρόκειται για τα πλέον εντυπωσιακά σε εμφάνιση αλλά και κατασκευή Air Jordan που κυκλοφόρησαν ποτέ. Όταν έχεις φορέσει το συγκεκριμένο μοντέλο δεν μπορείς καν να μπεις στην διαδικασία σύγκρισης με τα μεταγενέστερα. Με τα προηγούμενα ίσως...

Τα Air Jordan III, IV και V έχουν αναμφισβήτητα την δική τους αίγλη αλλά κανένα δεν άγγιξε την μαγεία του VI. Τρανή απόδειξη η ρετρό επανακυκλοφορία των συγκεκριμένων μοντέλων.

Ήταν η εποχή όπου ο Μάικλ Τζόρνταν κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα, έπειτα από εφτά χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς. Παράλληλα στέφθηκε για πέμπτη φορά πρώτος σκόρερ, για δεύτερη MVP, ενώ έδωσε το παρών στο All Star Game. Το Air Jordan VI επίσης εκτοξεύθηκε σε πωλήσεις λόγω της ταινίας «Οι λευκοί δεν μπορούν να πηδήξουν» με πρωταγωνιστές τους Γούντι Χάρελσον και τον Γουέσλι Σνάιπς.

Η συγκεκριμένη version σχεδιάστηκε για ακόμη μια φορά από τον Τίνκερ Χάτφιλντ. Σήμα κατατεθέν του παπουτσιού η λαστιχένια γλώσσα του με τις δύο οπές στην κορυφή αλλά και την θηλιά στο πίσω μέρος του παπουτσιού που αποκαλούνταν από τους μυημένους... αεροτομή!

Ο λαστιχένιες σόλες δημιουργήθηκαν αρχικά για τα Air Jordan V και χρησιμοποιήθηκαν ξανά. Υπήρχαν κάποιες καταγγελίες για τα αρχικά πέλματα από καουτσούκ από το προηγούμενο μοντέλο, όμως ο Χάτφιλντ φρόντισε να επιλύσει τα συγκεκριμένα προβλήματα. Έτσι κατασκευάστηκε μία πιο συμπαγής σόλα προκειμένου το παπούτσι να είναι λιγότερο ολισθηρό. Επίσης σε αντίθεση με τα Air Jordan V τα VI δεν κιτρίνιζαν!

Η συγκεκριμένη σειρά Air Jordan κυκλοφόρησε σε έξι χρώματα με τα κλασικά μαύρα να καταλαμβάνουν την μερίδα του λέοντος στην Ελλάδα.

Κάθε πιτσιρικάς που σεβόταν τον εαυτό στις αρχές της δεκαετίας του '90 έκανε αιματηρές οικονομίες προκειμένου να καταστεί περήφανος κάτοχος των κορυφαίων Air Jordan όλων των εποχών.

Τα φορούσες με φόρμα, με Levis τζιν, υφασμάτινο παντελόνι, ενώ τα συνδύαζες με μπλουζάκια από την αμερικάνικη αγορά και πουκάμισα. Ταίριαζαν με όλα! Πλήρωνες αδρά για την εποχή απολαμβάνοντας ωστόσο ένα από τα πιο καλαίσθητα αθλητικά παπούτσια που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Ήταν και για σένα τα VI τα καλύτερα Air Jordan που φόρεσες ποτέ;


 

Τελευταία Νέα