Ο «κόκκινος» Λέτο που έγινε... άρρωστος «πράσινος»!

Νίκος Αθανασίου
Ο «κόκκινος» Λέτο που έγινε... άρρωστος «πράσινος»!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γυρίζει τον χρόνο στο καλοκαίρι του 2009 και αποκαλύπτει λεπτομέρειες από την... αρπαγή του Λέτο από τον Παναθηναϊκό!

Το καλοκαίρι του 2008 ο Σεμπάστιαν Λέτο αφήνει το βροχερό Λίβερπουλ και πιάνει λιμάνι. Ο Ολυμπιακός τον αποκτά δανεικό, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των «κόκκινων» να βγάλουν άδεια εργασίας στον 22χρονο Αργεντίνο εξτρέμ που έκανε... παπάδες στην πατρίδα του με την φανέλα της Λανούς. Υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Λέτο θα βγάλει στο χορτάρι ένα μέρος των ικανοτήτων του αλλά δεν θα κατάφερει να γίνει βασικός και αναντικατάστατος λόγω της παρουσίας του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Οι σχέσεις του με τον Βάσκο τεχνικό θα περάσουν από χίλια κύματα, με αποκορύφωμα το επεισόδιο, όπου ο «Σέμπα» χτύπησε μπάλες προς το μέρος του προπονητή του!

Ο Βαλβέρδε αποχωρεί από τον Ολυμπιακό, επιστρέφει στην Ισπανία για λογαριασμό της Βιγιαρεάλ και ο Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη αποφασίζει να ζήτησει από την Λίβερπουλ την επέκταση του δανεισμού. Βαλβέρδε δεν υπάρχει πια για να συνεχιστεί μία απίθανη κόντρα και κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» αποφασίζουν να κρατήσουν τον ταλαντούχο Λατίνο στο ρόστερ.

Και κάπου εκεί έρχεται ο Παναθηναϊκός και αλλάζει η ιστορία, αλλάζει η ζωή του Σεμπάστιαν Λέτο...

«ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ»

Μπαίνοντας στο δεύτερο καλοκαίρι της πολυμετοχικότητας και μετά την πρώτη μεταγραφική περίοδο που χαρακτηρίστηκε από την πίεση χρόνου και τις αρκετές επιλογές που δεν βγήκαν όσο αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάει σε όσο το δυνατόν πιο ''safe'' αποφάσεις, σε παίκτες που δεδομένα θα τον έκαναν πολύ πιο ανταγωνιστικό. Οι εμφανίσεις του Λέτο δεν είχαν περάσει απαρατήρητες. Η άποψη τόσο του Κώστα Αντωνίου όσο και του Χενκ Τεν Κάτε ήταν ξεκάθαρη. «Αυτός είναι παικταράς» έλεγαν και θεωρούσαν πως ο Αργεντινός θα έβαζε φαντασία στο δημιουργικό κομμάτι, θα έδινε μεγαλύτερη δύναμη στο ένας εναντίον ενός και θα ανέβαζε επίπεδο τον Παναθηναϊκό στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΙΤΕΘ

Ο Παναθηναϊκός μαθαίνοντας πως ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να αγοράσει τα δικαιώματα του Λέτο αλλά να συνεχίσει τον δανεισμό του, θεωρήσε πως είχε την μεγάλη του ευκαιρία. Ο Κώστας Αντωνίου επικοινώνησε με τον Ράφα Μπενίτεθ. «Ο Ολυμπιακός θέλει να σου πάρει τον παίκτη ελεύθερο με τους συνεχόμενους δανεισμούς. Εμείς ενδιαφερόμαστε για την αγορά του και είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις απαιτήσεις σας» ήταν τα λόγια του τότε τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού», ο οποίος ''έψησε'' τον Μπενίτεθ.
Η πρόταση των «πρασίνων» έφτασε τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ και η προοπτική της παραχώρησης του Λέτο από την Λίβερπουλ στον Παναθηναϊκό μόλις είχε ανοίξει...

Ο... ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΟΣΕΝΤΙΝΟ

Συνήθως οι ομάδες πρώτα απευθύνονται στους μάνατζερ και μετά στους συλλόγους που έχουν τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού γνώριζε πολύ καλά τις άριστες σχέσεις του Φερνάντο Κοσεντίνο με τον Ολυμπιακό. Γνώριζαν πως ο Αργεντινός ατζέντης δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να χαλάσει τις σχέσεις του με την ομάδα του Πειραιά. Η κίνηση να απευθυνθούν πρώτα στην Λίβερπουλ και μάλιστα με μία εξαιρετική προσφορά, επί της ουσίας έφερε προ τετελεσμένου γεγονότος τον Κοσεντίνο! Όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους και σίγουρα ο Κοσεντίνο δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως επτά χρόνια αργότερα, θα ζητούσε από το «τριφύλλι» να δώσει την ευκαιρία για restart στον 29χρονο, πλέον, Σεμπάστιαν...

 

Τελευταία Νέα