Pipita d' Oro!

Γιώργος Κοντογεώργης
Pipita d' Oro!

bet365

Το G-Weekend Journal γράφει για τον Γκονσάλο Ιγουαΐν που βρίσκεται στη μέση μιας μυθικής χρονιάς και έχει βαλθεί να χαρίσει το Scudetto στην Νάπολι.

Την τελευταία μέρα του Μαΐου του 2015, στο San Paolo της Νάπολης, έγινε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια των τελευταίων ετών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι Παρτενοπέι υποδέχονταν την Λάτσιο σε έναν πραγματικό... τελικό Champions League και με νίκη εξασφάλιζαν την 3η θέση της Serie A ενώ οι Ρωμαίοι πετύχαιναν το ίδιο αρκεί να μην έχαναν. Η Λάτσιο προηγήθηκε 0-2 στο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη ο Γκονσάλο Ιγουαΐν αποφάσισε να γυρίσει μόνος του την παρτίδα και με δύο γκολ έκανε το 2-2. Με λιγότερα από 20 λεπτά να απομένουν, η Νάπολι πήρε πέναλτι και ο Πιπίτα έστησε την μπάλα έχοντας την ευκαιρία να γίνει ο απόλυτος ήρωας στέλνοντας τους Βεζουβιάνι στα αστέρια.

Η εκτέλεση του Αργεντινού όμως, έφυγε στον ουρανό της Νάπολης, μαζί με τις ελπίδες για παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση, αφού οι Λατσιάλι πήραν τελικά το ματς με 2-4. Ο Ιγουαΐν παρά τα 29 γκολ στη σεζόν μετατράπηκε σε μοιραίο και μερικές εβδομάδες αργότερα έχασε πέναλτι με τον ίδιο τρόπο με την Αργεντινή στην ψυχοφθόρο διαδικασία του τελικό του Copa America κόντρα στην Χιλή.

Με την εικόνα του loser να πλανάται, ειδικά μετά και τον χαμένο τελικό του πρόσφατου Mundial, ο 28χρονος δεν ένιωθε ότι το μέλλον του στο San Paolo είναι σίγουρο. Η συνάντηση όμως με τον Μαουρίσιο Σάρι, τα άλλαξε όλα. Ο μέχρι τότε allenatore της Εμπολι συμφώνησε με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και έγινε ο αντικαταστάτης του Ράφα Μπενίτεθ. Πριν λίγες μέρες ο πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης αποκάλυψε ότι μετά τη συζήτηση που είχε μαζί του, χρειάστηκε «μόλις πέντε λεπτά για να πάρω την απόφαση να μείνω στην Νάπολι».

Πίσω από μια εκπληκτική σεζόν δεν κρύβεται πάντα μόνο η φόρμα ή πιθανή χημεία με συμπαίκτες και προπονητή. Πρόσφατη είναι η ιστορία του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ακολούθησε δίαιτα η οποία τον μεταμόρφωσε και κάτι ανάλογο συνέβη με τον Ιγουαΐν. Ο Πιπίτα έκανε το ταξίδι μέχρι το Πορντενόνε, μια πόλη 20.000 κατοίκων στο νότο της Ιταλίας για να επισκευτεί τον Δρ. Τζουλιάνο Ποζέρ, τον 59χρονο γιατρό που έχει εξειδίκευση σε διατροφή και κινησιολογία. Τον ίδιο άνθρωπο που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στο παρελθόν βοήθησε τους συμπαίκτες του στην Αλμπισελέστε, Λιονέλ Μέσι και Κουν Αγουέρο.

Τα απολέσματα ήταν εκπληκτικά, με τον Ιγουαΐν να επιβεβαίωνει στην Ole ότι οφείλει σε μεγάλο βαθμό την έκρηξη στο παιχνίδι του στη νέα διατροφή που ξεκίνησε. «Τρώω πολύ λίγο κόκκινο κρέας, όμως τρώω πολλά ψάρια και θαλασσινά. Εβγαλα τη ζάχαρη από τη διατροφή μου και την αντικατέστησα με μέλι και φρούτα. Το έκανα για να προσέχω τον εαυτό μου και τώρα νιώθω πολύ καλύτερα. Εχω χάσει ήδη τέσσερα κιλά».

Παρότι η απόφαση παραμονής του Πιπίτα ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον Σάρι, ο 57χρονος τεχνικός δεν μπορούσε να ξεφύγει από τα όρια. «Πρωτάθλημα; Δεν θέλουμε να είμαστε βλάσφημοι» ήταν η απάντησή του σε ερώτηση που του έγινε τον Σεπτέμβριο, όμως πέντε μήνες μετά, ολόκληρη η Ιταλία και όποιος ασχολείται με το calcio ξέρει ότι 26 χρόνια μετά την εποχή Μαραντόνα η Νάπολι πάει φουλ για Scudetto. «Οταν βλέπω το San Paolo γεμάτο, νιώθω ακόμα πιο δυνατός» λέει ο Ιγουαΐν που μετά το ματς με την Σασουόλο πήγε στην εξέδρα για να κάνει 'χέρια' και να τραγουδήσει συνθήματα με τους οπαδούς. Η Νάπολι σημαίνει πλέον πράγματα για τον Αργεντινό, ο οποίος στο πρώτο ματς του δευτέρου γύρου έβαλε δύο γκολ και έφτασε τα 20 σε 20 αγωνιστικές στην Serie A.

Αυτή ήταν η 5η dopietta στα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος για τον άσο που ξεκίνησε από την Ρίβερ Πλέιτ και ενώ πλέον βρίσκεται στο Νο1 της μάχης για το Χρυσό Παπούτσι, αφήνοντας πίσω τεράστια ονόματα όπως Μέσι, Ρονάλντο, Ιμπραΐμοβιτς, Σουάρες, Λεβαντόφσκι, Νεϊμάρ. Για πρώτη φορά στην καριέρα του έχει πετύχει τόσα γκολ στον πρώτο γύρο, έχει ήδη ξεπεράσει τα 17 και τα 18 των δύο προηγούμενων ετών και αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει και το προσωπικό του ρεκόρ που είναι τα 27 από τη σεζόν 2009-10 υπό τις οδηγίες του Μανουέλ Πελεγκρίνι στην Ρεάλ.

Πλέον σκοράρει μία φορά κάθε 84 λεπτά, ratio το οποίο είναι το κορυφαίο στην Serie A και στο top-10 των μεγάλων πρωταθληματών της Ευρώπης. Από τις 20 φορές που έχει σκοράρει οι 7 έχουν δώσει το πρώτο γκολ της Νάπολι, ενώ αν έπαιρνε από τη αρχή τις εκτελέσεις των πέναλτι (έχει μόνο ένα από την βούλα) θα είχε ακόμα περισσότερα γκολ. Στα θύματά του είναι μεγάλες ομάδες αφού έχει 'σκοτώσει' Ιντερ (2), Γιουβέντους, Λάτσιο, Φιορεντίνα και οι ειδικοί λένε όταν έχει την υγεία του θα φτάσει σίγουρα τα 30 γκολ, κάτι το οποίο έχει συμβεί στην Ιταλία μία φορά τα τελευταία 55 χρόνια (2005-06, Λούκα Τόνι, 31).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι «ο Ιγουαΐν κάνει την Νάπολι να ονειρεύεται» όπως έγραψε η El Pais, ενώ μόνο αν ο ίδιος συνεχίσει να σκοράρει με αυτόν τον ρυθμό μπορεί να πάει τη μάχη για το Scudetto μέχρι το τέλος. Οι Βεζουβιάνι αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα και ο απόλυτος πρωταγωνιστής τους δεν θέλει να δει την παραμικρή πτώση στην απόδοση. «Δουλεύω σκληρά, έχω αυτοπεποίθηση χάρη στον προπονητή, τους συμπαίκτες μου και το κλαμπ. Ο Σάρι έχει μεγάλη συμβολή στη φόρμα μου. Τον ευχαριστώ και θέλω να συνεχίσω. Σαν ομάδα πρέπει να συνεχίσουμε και να διατηρήσουμε τις εμφανίσεις μας στο επίπεδο που τις έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και δεν πρέπει να πέσουμε καθόλου».

Η φόρμα στην οποία βρίσκεται τον έχει κάνει το πιο hot πιστόλι και ο άνθρωπος με τον οποίο έχει πιάσει αυτό το peak, δεν μπορεί να πει κάτι άλλο. «Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή, ο Ιγουαΐν είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο...». ΓΚΟΝ-ΣΑ-ΛΟ!

 

Τελευταία Νέα