Ο Υπουργός του... λουκέτου!

Μιχάλης Τσαμπάς
Ο Υπουργός του... λουκέτου!

bet365

Το G-Weekend Journal γράφει για τον 1 χρόνο της... εξουσίας Κοντονή, που αντί να δώσει λύσεις αρκείται στο να βάζει λουκέτα παντού!

Συμπληρώνεται , την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, 1 χρόνος από τότε που το σύνθημα «Πρώτη φορά Αριστερά» έγινε και πραγματικότητα. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πανηγύρισε στα Προπύλαια την μεγάλη του νίκη και λίγες μέρες μετά με την... ευλογία του Πάνου Καμμένου έγινε και Πρωθυπουργός!

Τέτοιες μέρες ήταν που η Αθήνα και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα είχε κατακλυστεί με πολύχρωμες αφίσες που έγραφαν πως... η Ελπίδα έρχεται. Όμως και σήμερα οι αφίσες πάλι... έπνιξαν την πρωτεύουσα. Πέρασαν 365 ημέρες, από τότε προέκυψε και... 2η φορά Αριστερά, αλλά ακόμη και με τα τελευταίας τεχνολογίας κυάλια να κοιτάξει κανείς δεν βλέπει στον ορίζοντα καμία ελπίδα. Αντίθετα βλέπει μια... φυσική συνέχεια των προηγούμενων.

Ένα ακόμη πιο σκληρό μνημόνιο, μια αλαζονεία από αυτούς που την κατηγορούσαν, διορισμούς «μαμάδων, θείων και αδερφών», επενδύσεις να μην γίνονται και όσες έγιναν πήγαν στον βρόντο, διάλυση του ιδιωτικού τομέα και καθημερινά λουκέτα με μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε όσα ήρθιαν και σε όσα έρχονται.

Όταν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω λοιπόν μικρή σημασία έχει για την κοινωνία αν αυτή η κυβέρνηση... βάλει ένα λουκέτο παραπάνω. Όχι σε κατάστημα ή επιχείρηση, αλλά σε γήπεδο.

Στην προκειμένη περίπτωση στην «Θ13». Επειδή όμως κανείς δεν... έπεσε σήμερα από τον ουρανό, καλό είναι να ανατρέξουμε σε όλο αυτό τον χρόνο που ο Σταύρος Κοντονής κατέχει την καρέκλα του Υπουργού. Ναι αυτός που στις... προγραμματικές του δηλώσεις με τα ωραία του λόγια είχε πείσει (ή μήπως παραμυθιάσει) κάποιους ότι θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και πως επί των ημερών του το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο Ελληνικός αθλητισμός θα καθαρίσει.

Τελικά κινδυνεύει να περάσει στην ιστορία, αν δεν το έχει... καταφέρει ήδη, ως ο Υπουργός των λουκέτων.

Ήδη την περασμένη Παρασκευή, στο Δ.Σ της λίγκας... ψέλισε πάλι κάτι για διακοπή του πρωταθλήματος. Μόνιμη πρακτική του, αυτούς τους λίγους μήνες που έχει τα ηνία του Ελληνικού αθλητισμού.

Θυμίζουμε πέρσι ότι ανέβαλε την αγωνιστική δραστηριότητα, πήρε μια δέσμη μέτρων που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, στην συνέχεια προανήγγειλε λουκέτα σε συνδέσμους και... μεταμόρφωση τους σε ομίλους για «τσάι και συμπάθεια», μετά έβαλε ένα «κουφό» πρόστιμο στον ΠΑΟΚ, μετά η εφεύρεση με την κάρτα φιλάθλου, τώρα το λουκέτο σε θύρα της Λεωφόρου και... έπεται συνέχεια.

Αντίθετα ως Υπουργός Αθλητισμού στα απανωτά λουκέτα που μπήκαν σε ΟΦΗ, Νίκη Βόλου κι εσχάτως Εργοτέλη δεν μπόρεσε να κάνει κάτι έτσι ώστε τόσος κόσμος να μην μείνει... στον δρόμο!

Αν όλα τα παραπάνω ήταν η λύση στο πρόβλημα, φυσικά και όλη η Ελλάδα θα ήταν μαζί του. Όχι μια αγωνιστική, αλλά... 31 ας ανέβαλε, αν όμως την... 32η τα πράγματα ήταν καλύτερα. Δεν πείθει όμως κανέναν πια ότι μπορεί να αλλάξει κάτι.

Όπως δεν πείθει και όλη η κυβέρνηση, που πήρε στην κάλπη της προσδοκίες του λαού και τις έκανε μέσα σε λίγους μήνες... κουρελόχαρτο. Σίγουρα εντυπωσίασε ο Κοντονής.

Σίγουρα έγινε... ψηλότερος στα μάτια πολλών και θα πάει με άλλον αέρα στο καφενείο της Βουλής. Από ουσία όμως μηδέν ξανά...

Εκτός αν θεωρεί ότι η γηπεδική βία θα κοπεί «μαχαίρι» αν οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού αντί να κοιτούν προς την ΓΑΔΑ, από το επόμενο εντός έδρας ματς θα έχουν θέα τον... Αη Γιώργη στον Λυκαβηττό!

 

Τελευταία Νέα