Το χειρότερο video game όλων των εποχών!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Το χειρότερο video game όλων των εποχών!

bet365

Η απίστευτη ιστορία του «E.T.», που ανάγκασε τους ντροπιασμένους τους δημιουργούς της Atari να θάψουν εκατομμύρια κόπιες του στην έρημο! Οι ανασκαφές έπειτα από 31 χρόνια επανέφεραν στις μνήμες το δράμα της εταιρίας!

Χαρακτηρίστηκε ως το χειρότερο video game όλων των εποχών κάτι που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Οι κατασκευαστές του θέλησαν να διαγράψουν (κυριολεκτικά) το δημιούργημα τους γνωρίζοντας την κατακραυγή. Αποτέλεσε ρετσινιά για την υστεροφημία της εταιρίας. Έφτασαν στο σημείο να θάψουν εκατομμύρια κόπιες του παιχνιδιού στην έρημο του Νιου Μέξικο συντηρώντας επί σειρά ετών τον μεγαλύτερο μύθο που δημιουργήθηκε ποτέ στην ιστορία της παιχνιδοβιομηχανίας. Η ζημιά όμως είχε γίνει...

Πρόκειται για το «E.T. The Extra-Terrestrial» , το οποίο κυκλοφόρησε το 1983 για το Atari 2600 και αποτελούσε πιστή μεταφορά της ομώνυμης κινηματογραφικής επιτυχίας.

Ντροπιασμένοι οι δημιουργοί του από την παταγώδη αποτυχία του παιχνιδιού αλλά και τις τραγικές παραλείψεις του, αποφάσισαν να εξαφανίσουν όλα τα αντίγραφα του με έναν ασυνήθιστο τρόπο.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, 13 φορτηγά μετέφεραν τις εκατομμύρια κόπιες του παιχνιδιού στην έρημο προκειμένου να θαφτούν.

Η Microsoft 31 χρόνια αργότερα έστειλε εκσκαφείς στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να εξακριβωθεί εάν οι κόπιες του παιχνιδιού ήταν πράγματι θαμμένες!

Σε μία χωματερή κοντά στην περιώνυμη «περιοχή 51», αποκαλύφθηκε το μεγάλο μυστικό.

Χρειάστηκαν δεκάδες ώρες σκαψίματος προκειμένου κάτι που είχε λάβει διαστάσεις αστικού μύθου να αποδειχθεί πραγματικότητα.

H συγεκριμένη διαδικασία αποτέλεσ το θέμα ντοκιμαντέρ τον οποίο γυρίστηκε υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Ζακ Πεν, σεναριογράφου αρκετών ταινιών της Marvel Films, όπως τα «The Incredible Hulk» και «X-Men: The Last Stand».

Το 1982, στην Atari χαρακτηρίζονταν ως οι βασιλιάδες στη βιομηχανία παιχνιδιού. Ο 25χρονος τότε, Σκοτ Βαρζάου αποτελούσε τον σταρ της εταιρίας.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ του ανέθεσε την μεταφορά της ταινίας «Indiana Jones - Raiders of the Lost Ark» σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Ο Βαρζάου είχε στη διάθεση του 10 μήνες για να το προσαρμόσει σε pixels. Αντίθετα για το «E.T. The Extra-Terrestrial» τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά. 'Επρεπε να κατακλύσει την αγορά τα Χριστούγεννα κάτι που μεταφράζονταν σε διορία μόλις πέντε εβδομάδων.

Το στέλεχος της Atari ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις που υπήρχαν. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ενέκρινε το video game.

Αρχικά οι πωλήσεις ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητικές. Όπως αποδείχθηκε ήταν θέμα χρόνια να ξεκινήσει η γκρίνια. Το παιχνίδι «κολλούσε», ενώ το gameplay ήταν «φτωχό».

Η Atari είχε πληρώσει 22 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει τα δικαιώματα του «E.T.» και οι διανομείς επέστρεφαν μαζικά το παιχνίδι στην κατασκευάστρια εταιρία. Η Αtari έφτασε στο σημείο να χάσει 563 εκατ. δολάρια με συνέπεια να μεταβιβασθούν οι μετοχές της!

Ο Βαρζάου αναγκάστηκε να αλλάξει αρκετά επαγγέλματα για να ακολουθήσει εν τέλει καριέρα ψυχιάτρου! Έχοντας αποκηρύξει το... αμαρτωλό παρελθόν του αρνήθηκε την πρόταση του Πεν προκειμένου να πάρει μέρος στο ντοκιμαντέρ.

Στις... ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 1.300 cartridge βρέθηκαν άθικτα. Ο πρώην μάνατζερ της Atari, Τζέιμς Χέλερ αποκάλυψε πως είχαν θαφτεί τουλάχιστον 728.000 κόπιες από μία σειρά παιχνιδιών.

Ο Βαρζάου παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ πριν από μερικούς μήνες. Ο κόσμος του χάρισε ένα standing ovation. «Ήταν θαυμάσιο. Επιτέλους υπήρξε λίγη διασκέδαση έπειτα από τόσα χρόνια που το είχα μέσα στο κεφάλι μου. Το φιλμ ήταν λυτρωτικό για όσα είχα ζήσει», είπε όντας συγκινησιακά φορτισμένος.

Δείτε το video του παιχνιδιού για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται...

 

Τελευταία Νέα