Νεϊμάρ είσαι... ζωγραφιά!

Γιώργος Καραμάνος
Νεϊμάρ είσαι... ζωγραφιά!

bet365

Αυτό δεν είναι κορμί! Είναι... καμβάς! Ο Βραζιλιάνος μάγος της Μπάρτσα έχει «κεντήσει» το κορμί του και το G-Weekend Journal διαβάζει τα νοήματα των σχεδίων από μελάνι.

Το τελευταίο του, εκείνο με τον πιτσιρικά που χαζεύει τη φαβέλα, που έστησε πριν λίγες μέρεες, είναι πραγματικό έργο τέχνης. Εκτός από όμορφη σύλληψη-ιδέα, έχει δουλευτεί εξαιρετικά και πλέον κοσμεί υπέροχα ένα μεγάλο μέρος του κορμιού του. Γενικότερα όμως το σώμα του Νεϊμάρ έχει εξελιχτεί σε καμβά. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο, έχει εξηγήσει ότι δεν γουστάρει έτσι απλά να... μουτζουρώνει το δέρμα του. Κάθε φορά που επιλέγει να καλύψει κάποιες πιθαμές με ακόμα περισσότερο μελάνι, θεωρεί πως έχει τους λόγους του. Ας δούμε όμως τι εξήγηση δίνει ο ίδιος για κάθε μία από τις εικόνες που θα κουβαλάει πάνω τουγια μία ζωή...





«Τόλμη και χαρά». Αυτό προσδιορίζει ως λήμμα της ζωής του και έχει χαραγμένη μία λέξη σε κάθε πόδι πάνω από τον αχίλλειο τένοντα. «Είναι το tattoo που μιλάει περισσότερο για μένα», παραδέχεται.




Αυτό γράφει «David Lucca» και βρίσκεται κάτω από τον δεξί αγκώνα. Το χτύπησε το 2011 με τη γέννηση του γιου του. Είναι το όνομα του μπόμπιρα και η ημερομηνία που ήρθε στη ζωή.





«Είναι κάτι που το λέγαμε με τον πατέρα μου πριν τα ματς όταν ήμουν μικρός. Αποφάσισα να το γράψω στο στήθος και μου θυμίζει πάντα την αγάπη και τον σεβασμό που έχω για εκείνον, αλλά και για το ποδόσφαιρο.




Βρίσκεται αριστερά στον λαιμό του στο πιο εμφανές σημείο. «Ολα περνάνε». Τι θέλει να πει όμως με αυτό; «Οτι τα πάντα κυλούν και εγώ πρέπει να το θυμάμαι και να απολαμβάνω όσο καλύτερα μπορώ τις καθημερινές στιγμές της ζωής».




Στο αριστερό μπράτσο του έχει γράψει στα αγγλικά αυτή τη φορά πως «η ζωή είναι αστείο». Αυτό με αυτοπροσδιορίζει ως χαρακτήρα. Δεν γίνεται να τα παίρνεις όλα στα σοβαρά. Αλλωστε η ζωή μας κάνει πλάκα», ισχυρίζεται.




«Γίνε μέρος της ιστορίας μου». Το έχει ακριβώς κάτω από το προηγούμενο και έχει στη μέση των γραμμάτων και μία γροθιά. «Αυτό το ίδιο το έχουν και οι δύο καλύτεροι φίλοι μου, αλλά ο καθένας με τη δική του φράση. Συμβολίζει την φιλία, την κοινή πορεία μας».




Ακριβώς πιο κάτω στο αριστερό χέρι του βρίσκονται δύο χέρια σε στάση προσευχής και η λέξη «πίστη». «Δεν έχει να κάνει μόνο με τον Θεό, αλλά γενικότερα με την πίστη που έχω στα πράγματα και στον εαυτό μου».




Τον αριστερό παράμεσο κοσμεί μία κορώνα βασίλισσας. «Την έχω εκεί για όποια παντρευτώ και την κάνω βασίλισσα μου. Τότε θα γράψω από κάτω το όνομα της».




Στο αριστερό χέρι στα πλάγια απ' έξω. «Αγάπη» στα αγγλικά. Κοινώς «Love». «Και δεν είναι μόνο δικό μου. Το έχουν η μητέρα και ο πατέρας μου επίσης»




Κάτω από το δεξί αυτί υπάρχει στα λατινικά ο αριθμός «τέσσερα». «Είναι τα μέλη της οικογένειας μου» (πατέρας, μητέρα, αδελφή), εξηγεί, αλλά το είχε κάνει πριν την γέννηση του γιου του. Τώρα είναι πέντε.




Στο αριστερό μπράτσο κουβαλάει σε μεγάλο μέγεθος το πρόσωπο της αδελφής του. «Στην αρχή θύμωσα, μα τώρα τον αγαπάω πιο πολύ», λέει η μικρότερη Ραφαέλα.




Φυσικά υπάρχει στο σώμα του Νεϊμάρ και το όνομα της Ραφαέλα. Είναι στον δεξί καρπό από την εξωτερική πλευρά και ήταν το πρώτο που έκανε ever.




Δεξιά πάνω από το ισχίο γράφει «ατελείωτη αγάπη». «Αυτό δεν θέλω να το εξηγήσω, είναι κάτι μυστικό», λέει. Μόνο που είναι γνωστό πως το χτύπησε όταν είχε σχέση με την ηθοποιό, Μπρούνα Μαρκεζίνε.




Στον αυχένα ένας σταυρός, φτερά αγγέλου και η λέξη «ευλογημένος». «Ανέκαθεν πηγαίναμε στην εκκλησία. Είμαστε όλοι ευαγγελιστές και πιστεύουμε στον Θεό».




Η θρησκεία έχει τη θέση της και στο αριστερό χέρι του. Στην πίσω πλευρά του μπράτσου υπάρχει μία μεγάλη κορώνα που κάθεται πάνω στον σταυρό. Σε αυτόν εμφανίζεται η επιγραφή «Κορίνθιοι 9-24-27» και από κάτω η φράση «Ολοι τρέχουν». Τι σημαίνουν όλα αυτά; «Οτι όλοι οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό, δουλεύουν τρομερά σκληρά, ώστε κάποια στιγμή να αποκτήσουν την δική τους κορώνα από χρυσάφι»



Στον πήχη του αριστερού χεριού είναι γραμμένη η λήξη «οικογένεια»




Ακριβώς απέναντι, στον πήχη του δεξιού χεριού, εμφανίζεται ένας ιππότης. Στην ασπίδα του, αλλά και από πάνω γράφει «Εφεσίους 6:11». Πρόκειται δηλαδή για τις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς τους Εφεσίους. «Είναι μέρος της ζωής μου. Τι διαβάζω κάθε μέρα».




«Ο Θεός είναι πίστη» είναι η φράση στο εσωτερικό του δεξιού καρπού.




«Η ιδέα είναι να ξεπερνάς όλες τις δυσκολίες», λέει ο Νεϊμάρ και για να το θυμάται αυτό, έχει γράψει στον αριστερό ώμο του: «μείνε δυνατός».




Εδώ ο Νεϊμάρ μίλησε με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό. «Η τίγρης απλά μου άρεσε. Πραγματικά δεν το έκανα για κάποιο σημαντικό λόγο, παρά μονάχα για αισθητικούς λόγους».


Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα