Κάιλ Λάφερτι: Ένας πολύ ωραίος τύπος…

Βασίλης Μοιρώτσος
Κάιλ Λάφερτι: Ένας πολύ ωραίος τύπος…

bet365

Είναι σοβαρός μέσα στο γήπεδο και χαβαλές έξω απ’ αυτό. Μυρίζεται την ωραία γυναίκα περισσότερο και από το γκολ. Είναι γυναικάς και γλεντζές. Μα, όπως λέει και ο ίδιος. «Υπερβολές. Στην πραγματικότητα είμαι ένας ωραίος τύπος». Το Gazzetta Weekend Journal σας παρουσιάζει τον Κάιλ Λάφερτι.

Ιδιότητα πρώτη: Βορειοιρλανδός, που λατρεύει τον τόπο του, έστω κι αν δεν έχει… δουλέψει ποτέ σε αυτό.

Ιδιότητα δεύτερη: Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από τα 18 του χρόνια (εδώ και μια δεκαετία) αγωνιζόμενος στη θέση του σέντερ φορ.

Ιδιότητα τρίτη: Γυναικάς. Πολύ γυναικάς. Πάρα πολύ γυναικάς. Από εκείνους που μπορεί να βγουν σε ένα μπαρ, να μπλέξουν και το επόμενο πρωί να μην πάνε στη δουλειά (εν προκειμένω στην προπόνηση).

Ο Κάιλ Λάφερτι έχει επιστρέψει στην «ελληνική» ζωή για τα καλά, ακριβώς έναν χρόνο μετά την πρώτη του γνωριμία με το κοινό της χώρας μας. Πέρσι τον Οκτώβριο μιλούσαμε για τον σέντερ φορ της Βορείου Ιρλανδίας που «εκτέλεσε» την Εθνική μας ομάδα μέσα στο Καραϊσκάκη. Φέτος τον Οκτώβριο η Βόρειος Ιρλανδία πανηγυρίζει την πρόκριση στο EURO. Εμείς ψάχνουμε τον επόμενο ομοσπονδιακό προπονητή. Και ο Λάφερτι απασχολεί τον Τύπο ξανά, τούτη τη φορά επειδή ο Παναθηναϊκός ασχολείται μαζί του και ο ίδιος δηλώνει πως… «σύντομα μπορεί να είμαι κοντά σας».

Ιδιότητα πρώτη: Λατρεία για την πατρίδα του…

…αλλά δεν έχει παίξει ποτέ σε αυτή! Μπορεί να φαίνεται σπάνιο, αλλά είναι αληθινό. Πριν καλά – καλά ενηλικιωθεί πήγε στις ακαδημίες της Μπέρνλι κι εκεί υπέγραψε στα 18 του το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Με τη φανέλα της, μάλιστα, έχει καταγράψει περισσότερες από 90 συμμετοχές σε μια τριετία, λιγότερες μονάχα απ’ αυτές που «κατέγραψε» στη Ρέιντζερς, στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε εκεί, πανηγυρίζοντας τρία πρωταθλήματα Σκωτίας, ένα Κύπελλο και ένα Λιγκ Καπ.

«Η Μπέρνλι θα είναι για μένα η ομάδα που με έκανε γνωστό και μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω τίτλους στη συνέχεια της καριέρας μου. Αν εν υπήρχε η Μπέρνλι, πιθανόν να μην υπήρχε η Ρέιντζερς κι εγώ να ήμουν σε ομάδες που δεν έκαναν πρωταθλητισμό», είχε πει σε συνέντευξή του στο 2014, όταν επέστρεφε στην Αγγλία για λογαριασμό της Νόριτς. Στην ίδια συνέντευξη είχε μιλήσει και για την πατρίδα του. Ναι, εκείνη που δεν έχει παίξει ποτέ.

«Κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό. Δεν χρειάζεται να παίζω εκεί για να αγαπώ την πατρίδα μου. Οι μέρες που βρισκόμαστε με την Εθνική ομάδα είναι οι καλύτερες μέρες της χρονιάς. Θέλουμε να βρεθούμε στο EURO, να δώσουμε χαρά στην πράσινη πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου. Σκέφτομαι τον κόσμο που θα έρθει για εμάς στη Γαλλία, σκέφτομαι την εικόνα στις κερκίδες. Μπορώ να σας πω πως ανυπομονώ και εύχομαι να τα καταφέρουμε». Περίπου 1,5 χρόνο μετά από εκείνες τις κουβέντες του, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τα κατάφεραν. «Έγραψαν» τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της χώρας, αφού οδήγησαν την Εθνική τους για πρώτη φορά σε EURO. «FRANCE ’16. YES WE CAN», έγραφαν τα πλακάτ στις κερκίδες για τους «ήρωες» της χώρας.

Ιδιότητα δεύτερη: Σέντερ φορ. Καλός σέντερ φορ…

…μα δεινός γκολτζής μονάχα με την Εθνική του ομάδα. Στην οποία μετράει 16 γκολ σε 45 συμμετοχές. Τα εφτά απ’ αυτά στην προκριματική φάση του EURO, στην οποία ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, οδηγώντας την εκ του ασφαλούς στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου και στα τελικά της διοργάνωσης. Ψηλός (1.93), μα ούτε αργός, ούτε… άμπαλος. Το αντίθετο. Διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, καταπληκτική κίνηση στον χώρο και μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο.

Έγινε ποδοσφαιριστής κόντρα στη… φύση των ανθρώπων της πόλης του. Γεννήθηκε στην πόλη Ενισκίλεν, της Β. Ιρλανδίας. Μια πόλη που στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «Το νησί της Κίθλεν». Βρέχεται από τις δύο λίμνες Λοχ Ερν και έχει διοργανώσει διάφορα διεθνή αθλητικά γεγονότα, κυρίως γύρω από το θαλάσσιο σκι, το οποίο λατρεύουν οι κάτοικοι. Ο Λάφερτι, όμως, ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και άφησε την πόλη από μικρός προκειμένου να ακολουθήσει το όνειρο του. Σε αντίθεση με την Εθνική του ομάδα, στους συλλόγους που έχει αγωνιστεί (τους οποίους δεν τους λες και λίγους) δεν έχει τρελάνει με την εκτελεστική του δεινότητα.

Δέκα γκολ σε τρία χρόνια στη Μπέρνλι, 3 σε 9 ματς στη Ντάρλινγκτον, 5 σε 25 στη Σιόν, 1 σε 18 στη Νόριτς, 2 σε 14 στη Ρίζεσπορ. Είχε, όμως, και τις καλές του περιόδους. Τα 38 γκολ σε 138 παιχνίδια στη Ρέιντζερς δεν τα λες λίγα. Ούτε τα 12 που σημείωσε σε μια σεζόν στην Παλέρμο, εκεί όπου έφυγε επειδή πρόεδρος και προπονητής τον κατηγόρησαν πως περισσότερο κυνηγούσε τις γυναικείες προκλήσεις, παρά τις ποδοσφαιρικές. Αλλά γι’ αυτό θα μιλήσουμε στην αμέσως επόμενη ιδιότητά του. Εκείνη που του έχει δώσει περισσότερη «δόξα» ακόμα κι απ’ το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ιδιότητα τρίτη: Γυναικάς. Πολύ γυναικάς. Πάρα πολύ γυναικάς…

…σε σημείο που έφυγε από την Παλέρμο επειδή πρόεδρος και προπονητής δεν άντεχαν να τον βλέπουν να φλερτάρει και να κοιμάται δεξιά κι αριστερά. Εντάξει, ειπώθηκαν και υπερβολές, όπως και ψέματα. Για παράδειγμα, ο Λάφερτι δεν έχει δύο οικογένειες, ούτε έχει κάνει έξι παιδιά (αν και δεν είναι και απίθανο, απλά μπορεί να μην το ξέρει) όπως τον κατηγόρησε ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι.

Σ’ εκείνη τη φράση, όμως, είπε κι άλλα, που ψέματα δεν μπορούμε να τα αποκαλέσουμε. «Είναι ένας γυναικάς εκτός ελέγχου, ένας Ιρλανδός χωρίς αρχές και ήθος. Είναι ένας παίκτης που εξαφανίζεται για μια εβδομάδα και κυνηγάει γυναίκες στο Μιλάνο. Δεν κάνει ποτέ προπόνηση και είναι εντελώς εκτός τροχιάς. Είναι ανεξέλεγκτος».

Και πάνω που λες πως «ok, ο πρόεδρος μπορεί απλά να ήθελε να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του και έπρεπε κάτι να πει στους οπαδούς που τον ανέδειξαν κορυφαίο της σεζόν», έρχονται οι κουβέντες της πρώην (ή πρώην πρώην ή πρώην πρώην πρώην). «Αν πιστεύει πως θα είναι μαζί της διαφορετικός, τότε δεν έχω παρά να της ευχηθώ καλή τύχη», είχε πει η αρραβωνιαστικιά του, Τόνι, όταν ο Λάφερτι την είχε αφήσει για τα… μάτια της «Μις Σκωτία», Νίκολα Μίμναχ. Η Τόνι είχε βρει μηνύματα με άλλες γυναίκες στα social media.

Ο Λάφερτι διέψευσε την πρώην μνηστή του μέχρι να τη… επιβεβαιώσει. Αρχικά παντρεύτηκε την καλλονή από την Σκωτία, έκανε μαζί της έναν γιο, εκείνη δήλωνε ερωτευμένη μαζί του και πως ήθελε να γεράσουν μαζί, μέχρι που πήρε στα χέρια της το κινητό του. Εκεί βλέπει πως ο αγαπημένος της ανταλλάσει μηνύματα ερωτικού περιεχομένου με άλλη γυναίκα και ο γάμος διαλύεται.

Κάιλ; Εσύ είσαι;

Κι όμως, τον τελευταίο καιρό ο Λάφερτι όχι μόνο έχει μόνιμη σχέση, όχι μόνο δηλώνει ερωτευμένος, όχι μόνο προγραμματίζει το νέο του γάμο, αλλά έχει κάνει και ολόκληρο τατουάζ στο χέρι του με την αγαπημένη του. Την Βανέσα Τσανγκ. Επίσης Μις Σκωτία πριν μερικά χρόνια. Μια πανέμορφη Σκωτσέζα, που μοιάζει ικανή να βάλει σε καλούπια τον Κάιλ.

Οι δυο τους είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν το καλοκαίρι του 2016, παρά το γεγονός πως η σχέση τους κρατάει μονάχα μερικούς μήνες. Ωστόσο, το συγκεκριμένο καλοκαίρι ο Λάφερτι έχει άλλες δουλειές. Το ταξίδι της Εθνικής του ομάδας στη Γαλλία είναι το ταξίδι της ζωής του. Άλλωστε, όσες γυναίκες κι αν αλλάξει, η μπάλα ήταν, είναι και παραμένει ο μεγαλύτερος έρωτάς του…

Μάθετε ότι…

-Στις κατηγορίες του Ζαμπαρίνι, ο Λάφερτι απάντησε καταπληκτικά. Αρχικά με ice bucket challenge, στο οποίο προκάλεσε τον πρόεδρο της Παλέρμο και εν συνεχεία με την… ατάκα του. «Είναι υπερβολικά τα όσα λέει. Στην πραγματικότητα, είμαι ένας πολύ ωραίος τύπος».

-Ναι, είναι ένας πολύ ωραίος τύπος. Το απέδειξε μετά την πρόκριση της Εθνικής Βορείου Ιρλανδίας. Όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του στο Sky Sports και ο δημοσιογράφος συνέχιζε το ρεπορτάζ, ο Λάφερτι εμφάνισε μια μπύρα, «τσούγκρισε» με τον συμπαίκτη του και άρχισαν να λούζουν τον δημοσιογράφο, ξεσπώντας σε γέλια.

-Έκανε το ντεμπούτο του σε ματς της Μπέρνλι κόντρα στην Κρόουι Αλεξάνδρα στις 6 Αυγούστου 2005. Το πρώτο του γκολ το σημείωσε στις 30 Απριλίου 2006.

-Η Ρέιντζερς έβγαλε τρία εκατομμύρια λίρες προκειμένου να τον αγοράσει από τη Μπέρνλι. Έμεινε τέσσερα χρόνια στη Σκωτία, πήρε τίτλους, μα έφυγε με τις χειρότερες συνθήκες. Η Ρέιντζερς πτώχευσε, υποβιβάστηκε και το συμβόλαιό του, μαζί με άλλων συμπαικτών του κατέληξε σε μια ανώνυμη εταιρεία. Διεκδίκησαν την ελευθέρας τους στα δικαστήρια και την πήραν μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κι ενώ ο Λάφερτι είχε υπογράψει στην Ελβετική Σιόν, με την οποία άργησε να αγωνιστεί.

-Το καλοκαίρι έφτασε κοντά στον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά δεν έφυγε ο Καρέλης και η – σχεδόν δεδομένη – συμφωνία δεν προχώρησε. «Ποιος ξέρει, σύντομα μπορεί να είμαι κοντά σας», είπε πρόσφατα σε Έλληνα δημοσιογράφο. Αλήθεια, θα φέρει και τη Βανέσα μαζί του;

 

Τελευταία Νέα