Ο επόμενος Σουμάχερ είναι Έλληνας!

Δήμος Μπουλούκος
Ο επόμενος Σουμάχερ είναι Έλληνας!

bet365

Το G-Weekend Journal σας παρουσιάζει τον 14χρονο Marcel Mayer-Τσιναφορνιώτη που χτυπά την πόρτα της Φόρμουλα 4 και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο πρώτος Ελληνας που θα μπει στον μαγικό κόσμο της Φόρμουλα 1!

Ολα τα παιδιά του κόσμου που αγαπούσαν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είχαν ως όνειρο κάποια στιγμή να γίνουν ο «νέος Σουμάχερ». Υπάρχει, όμως κι ένα παιδί ελληνικής καταγωγής που μπορεί να γίνει ο νέος Σουμάχερ, καθώς είχε δάσκαλο τον κορυφαίο πιλότο στην ιστορία της Φόρμουλα 1. Πρόκειται για τον 14χρονο Marcel Mayer-Τσιναφορνιώτη που έχει βάλει στόχο να μπει στον υπέροχο κόσμο των πιο γρήγορων οδηγών του πλανήτη, έχοντας μάλιστα μαζί του, την ελληνική σημαία!

Ο Marcel γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία όμως η καρδιά του ανήκει στην Ελλάδα. Η μητέρα του είναι Γερμανίδα και ο πατέρας του Ελληνας, ο Ακης Τσιναφορνιώτης που γεννήθηκε στην Γερμανία με καταγωγή από τη Στενήμαχο της Νάουσας. Ο Marcel ανήκει στηΛέσχης Αυτοκινήτου Νάουσας (Naoussa Racing Club).

Το Gazzetta Weekend Journal βρήκε τον πατέρα του και σας παρουσιάζει τη ζωή και την καριέρα του Marcel που είναι έτοιμος να μπει στη Φόρμουλα 4 και στη συνέχεια να γίνει ο πρώτος Ελληνας που θα τρέξει στη Φόρμουλα 1.

Κύριε Τσιναφορνιώτη, από πότε ο Marcel έδειξε την αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό;

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι πριν καλά – καλά περπατήσει άρχισε να οδηγάει. Του είχε πάρει ένα παιδικό ηλεκτροκίνητο αυτοκινητάκι και έμπαινε σε αυτό, ενώ τον θαυμασμό του για την Φόρμουλα 1, τον έδειξε από τριών ετών.»

Πότε άρχισε να οδηγεί σε πιο επαγγελματική βάση;

«Οταν έφτασε στα επτά, τον πήγα σε μία πίστα καρτ, ξετρελάθηκε και αρχίσαμε να πηγαίνουμε κάθε μέρα. Μετά την πέμπτη φορά ο ιδιοκτήτης της πίστας μου λέει ότι έσπασε κάθε ρεκόρ οδήγησης από ανήλικο...»

Η επαφή σας με τον Μίκαελ Σουμάχερ πως έγινε;

«Μετά την πρώτη επαφή με τα καρτ, ξεκίνησε σε μία ομάδα και μετά ακολούθησε μία δεύτερη και στα 11 του έκανε προπονήσεις στην πίστα του Κέρπεν. Εκεί τον είδε ο Μίκαελ, αναγνώρισε το ταλέντο του και μας κάλεσε στο Βέλγιο για να μπούμε στη δική του ομάδα, κάτι που έγινε.»

Ποια είναι η άποψη σας για τον Σουμάχερ που δίνει τώρα έναν ιδιαίτερα δύσκολο «αγώνα»;

«Ο γιος μου μεγάλωσε με τον Σουμάχερ και τον Φέτελ και φυσικό είναι να τους αγαπά και τους δύο. Αλλά το είδωλο του είναι ο Μίκαελ, ένας σπουδαίος άνθρωπος για τον οποίο στενοχωρηθήκαμε ιδιαίτερα όταν μάθαμε τα άσχημα νέα. Ελπίζω ο Θεός να βάλει το χέρι του και να σταθεί και πάλι στα πόδια του.»

Το ατύχημα του κορυφαίου πιλότου, σας επηρέασε και εσάς;

«Ναι γιατί τελικά αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε ομάδα, γιατί χωρίς τον Μίκαελ τίποτα δεν ήταν ίδιο στο Βέλγιο. »

Πλέον ο στόχος σας είναι να αγωνιστεί στη Φόρμουλα 4. Πόσο εφικτός είναι ο στόχος;

«Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά θα τα καταφέρουμε. Αυτή τη χρονιά ρίχνει μεγάλο βάρος στην εκγύμνανση προκειμένου να δυναμώσει το σώμα του και να είναι έτοιμος για τις απαιτήσεις της Φόρμουλα 4. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε και τους χορηγούς που απαιτούνται για να μαζέψουμε κάποια χρήματα, τα οποία πριν από λίγο καιρό τα χάσαμε.»

Τι συνέβη και τα χάσατε;

«Αποφασίσαμε ότι ο Μarcel θα αγωνιζόταν σαν Ελληνας με την ελληνική σημαία επάνω του! Αυτό δεν άρεσε στους Γερμανούς με αποτέλεσμα να χάσουμε τα 70.000 ευρώ των χορηγών. Μέχρι τότε ο Marcel οδηγούσε ως Γερμανός, τον ήξεραν οι Γερμανοί λόγω του Σουμάχερ και η ομοσπονδία τον υποστήριζε. Αλλά όταν πήραμε την απόφαση μας, όλα άλλαξαν. Τα τελευταία χρόνια οι Ελληνες αντιμετωπίζονται χειρότερα στη Γερμανία και από τους Τούρκους. Μας λένε ότι χρωστάμε λεφτά, ότι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη φορολογία για όσα πάρει ως βοήθεια η Ελλάδα και άλλα τέτοια. Πλέον δεν θέλουν να μας ακούνε. Είχα φίλους που τους έχασα...»

Μετανιώσατε για την απόφαση σας;

«Οχι, ποτέ. Είμαι σίγουρος ότι ο Marcel θα τα καταφέρει, θα γίνει ο πρώτος Ελληνας στη Φόρμουλα 1! Το 2010 σε μία εκπομπή στην γερμανική τηλεόραση είχαν πει χαρακτηριστικά, ότι εάν δεν γίνει αυτός ο νέος Σουμάχερ, ποιος θα γίνει...»

 

Τελευταία Νέα