Χιλιόμετρ@ κάν#με πάLike!

Χιλιόμετρ@ κάν#με πάLike!

bet365

Στην εποχή που ζούμε ένας φίλαθλος μπορεί ακόμη να αγνοεί το offside! Δεν είναι δυνατό όμως να μην ξέρει το Facebook, το Twitter ή το Instagram! O ΠΑΟK μπήκε δυνατά στην... social μάχη και το G-Weekend Journal σας το εξηγεί με αριθμούς!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «παίζει μπάλα» δυνατά στα social media, έναν χώρο σχεδόν άγνωστο στην πλειοψηφία των φίλων της ομάδας πριν λίγα χρόνια. Σιγά – σιγά και οι ΠΑΟΚτσήδες αρχίζουν να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της εποχής και απόδειξη αποτελούν τα νούμερα που συνοδεύουν τις ασπρόμαυρες σελίδες στον μαγικό κόσμο των κοινωνικών δικτύων.

Η απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έδωσε άλλη δυναμική στον ΠΑΟΚ και στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ο «Ντίμκο» είναι με διαφορά ο «βασιλιάς» των ασπρόμαυρων social media, αν και όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι οι 2.151.443 φίλοι στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook δεν προέκυψαν, ως νούμερο, από την στιγμή που ντύθηκε στα ασπρόμαυρα.

Ο Βούλγαρος σούπερ σταρ άρχισε να ασχολείται, όπως «δείχνουν τα χαρτιά», με το Facebook τον Σεπτέμβριο του 2008. Η πρώτη φωτογραφία-προφίλ, με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ παρακαλώ, συγκέντρωσε μόλις 2.413 likes, αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι η εκτόξευση του ήρθε τα επόμενα χρόνια.

Οι ΠΑΟΚτσήδες μπορούν να υπερηφανεύονται για τα 26.980 likes της φωτογραφίας με τον Μπερμπάτοφ να πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι

Η διάσημη, πλέον, selfie του Μπερμπάτοφ στην Τούμπα συγκέντρωσε 15.626 likes στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ, όπου ασφαλώς υπάρχει αρκετή δουλειά και πολλές δύσκολες στιγμές για τους διαχειριστές της, ειδικά αν το αποτέλεσμα της ομάδας δεν είναι θετικό το βράδυ της Κυριακής.

Η επίσημη σελίδα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ μετράει, μέχρι τώρα, 435.235 "Μου αρέσει!", ενώ υπάρχουν κι άλλες σελίδες και δίκτυα, όπου ο «Δικέφαλος» δραστηριοποιείται πολύ ενεργά το τελευταίο διάστημα. Τον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Instagram βλέπουν 35.514 ακόλουθοι, ενώ στο Twitter υπάρχουν 28.500 followers.

Υπάρχει και το επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ στο Youtube με 46.577 συνδρομητές και 19.144.193 προβολές των βίντεο που «ανεβάζει», αλλά και τις livestreaming μεταδόσεις που κάνει εντός και εκτός Ελλάδας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε δική της παραγωγή και κάλυψης της άφιξης – παρουσίασης του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην Τούμπα, μεταδίδει ζωντανά όλες τις συνεντεύξεις Τύπου, πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με την πλατφόρμα LAOLA1.TV μεταδίδοντας αγώνες –μέσω live streaming- στο εξωτερικό. Και μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ έχει φέρει στην (ποδοσφαιρική) Ελλάδα την εφαρμογή του myfanzone, όπου φίλοι – ψηφοφόροι των εκάστοτε διαγωνισμών κερδίζουν πλούσια δώρα και εισιτήρια αγώνων.

Εκεί που δεν τα πάει και τόσο καλά είναι το (μη διαδεδομένο στην Ελλάδα) Google+, όπου έχει μόλις 3.792 ακόλουθους.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι «πιστοί» στο Instagram, αν και κάποιοι διαθέτουν λογαριασμούς στο Facebook και στο Twitter. Ο Γιώργος Τζαβέλλας, που ένα διάστημα ήταν ο «βασιλιάς των selfies», έχει σταματήσει τις πολύ προσωπικές φωτογραφίες και στιγμές μετρώντας 26.687 ακόλουθους και ακολουθεί ο Στέφανος Αθανασιάδης με 18.003 ακόλουθους.

Ολοι οι παρακάτω ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ διαθέτουν λογαριασμό στο Instagram: Γλύκος, Ζάιρο, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Ολσεν, Λέοβατς, Μυστακίδης, Κοροβέσης, Χαρίσης, Ρικάρντο Κόστα, Κίτσιου, Κάτσε, Μιγκέλ Βίτορ, Μακ, Γκολάσα, Πόζογλου, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης, Πέλκας, Σκόνδρας, Κωνσταντινίδης.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, πρώην και νυν, επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο παράδειγμα με τα λόγια του Λούκας Πέρεθ προς τον Κώστα Κατσουράνη την ημέρα που ο τελευταίος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το ποδόσφαιρο.

Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι Νο1 στα social media του ΠΑΟΚ ήταν ο Χέντβιγκες Μαντούρο με καθημερινά «ποσταρίσματα», ενώ ο Ρικάρντο Κόστα με 108.000 followers είναι ο πιο ενεργός στο twitter. Κάποια «κάστρα» έπεσαν όταν ο Πάμπλο Γκαρσία πείσθηκε και άνοιξε λογαριασμό στο Instagram.

 

Τελευταία Νέα