Σαν να μην πέρασε μια μέρα! (vid)

Νίκος Τσιώκος
Σαν να μην πέρασε μια μέρα! (vid)

bet365

Πότε πέρασε κιόλας περίπου ένας χρόνος; Όμως, είναι σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα από το σοβαρό ατύχημα του Ζουλς Μπιανκί στον αγώνα της Ιαπωνίας στη Σουζούκα, το οποίο του κόστισε τη ζωή μερικούς μήνες αργότερα. Το Gazzetta Weekend Journal θυμάται τι συνέβη πέρυσι.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Formula1... πάει στην Ιαπωνία, όπου ακόμα είναι... φρέσκιες οι εικόνες στο μυαλό απ' όσα συνέβησαν πέρυσι στον αγώνα της Σουζούκα. Ναι, μιλάμε για το σοβαρό ατύχημα του Ζουλς Μπιανκί, το οποίο μερικούς μήνες αργότερα του κόστισε τη ζωή.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του Γκραν Πρι Ιαπωνίας για τη φετινή σεζόν, το Gazzetta Weekend Journal θυμάται τι ακριβώς έγινε σ' εκείνον τον αγώνα. Πάμε, λοιπόν, να... τρέξουμε πίσω στις 5 Οκτωβρίου 2014, ημέρα που ξεκίνησε ένας... μαραθώνιος για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ήταν ο 43ος γύρος του αγώνα εκείνης της ημέρας, η οποία ήταν βροχερή κι έκρυβε κινδύνους για τους πιλότους. Έναν γύρο νωρίτερα είχε ατύχημα ο Άντριαν Σούτιλ και υπό το καθεστώς κίτρινων σημαιών ο γερανός έσπευσε στο σημείο για να απομακρύνει το μονοθέσιό του. Έλα όμως που οι κίτρινες σημαίες δεν αρκούσαν και στο ίδιο σημείο... έφυγε και ο Ζουλς Μπιανκί.

Ο Γάλλος κυριολεκτικά καρφώθηκε κάτω από τον γερανό, με αποτέλεσμα να υποστεί σφοδρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, και διάχυτη αξονική εγκεφαλική βλάβη, όπως ανέφερε η νεότερη ενημέρωση λίγες ώρες αργότερα.

Ο πιλότος της Marussia μεταφέρθηκε σε πρώτη... φάση στο νοσοκομείο της πίστας, ακολούθησε η είσοδος του στην εντατική, ενώ μερικές ημέρες μετά έγινε εφικτή και η μετακίνησή του στην πατρίδα του.

Αφού ήταν σε κώμα για 9,5 μήνες, δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του στις 17 Ιουλίου 2015, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Βέβαια, κανείς ποτέ δεν τον ξέχασε, καθώς τα μηνύματα στήριξης ήταν διαρκώς πολλά, στη κηδεία του έδωσαν πολλοί πιλότοι και παράγοντες το παρών, ενώ μία εβδομάδα αργότερα το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας ήταν καθ' όλα αφιερωμένο σ' εκείνον, με το στιγμιότυπο στην τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του να... κλέβει την παράσταση.

Έτσι, το σίγουρο είναι ότι ούτε τώρα θα τον ξεχάσουν όντας στο σιρκουί όπου ένας αξιαγάπητος συνάδελφος και φίλος άφησε ουσιαστικά την τελευταία του πνοή. Τέλος, για την... ιστορία, αν και μικρή σημασία έχουν οι αριθμοί σε τέτοιες περιπτώσεις, θα σημειώσουμε πως η αρχική εκτίμηση ήταν ότι ο Μπιανκί δέχτηκε 92G κατά τη σύγκρουση, με νέα στοιχεία μετά τον θάνατό του να κάνουν λόγο για 254G.

Θυμηθείτε στο βίντεο το σοβαρό ατύχημα του Μπιανκί εκείνη τη... μαύρη μέρα στη Σουζούκα.

 

Τελευταία Νέα