Μια ιστορία αγάπης...

Γιώργος Κοντογεώργης
Μια ιστορία αγάπης...

bet365

Ο Χοακίν Σάντσεθ γύρισε στην αγαπημένη του Μπέτις και το Gazzetta Weekend Journal γράφει για την επιστροφή και το εκπληκτικό στατιστικό που το συνοδεύει.

Με το χέρι δεμένο, ο Χοακίν χαιρέτισε τους 20.000 θεατές που είχαν κατακλύσει το Benito Villamarin για να τον υποδεχθούν. «Θα μπορούσα να το έχω σπάσει χτυπώντας το στο τραπέζι αν δεν γινόταν η μεταγραφή. Ευτυχώς όμως, όλα πήγαν καλά». Τη σεζόν που η Μπέτις επέστρεψε στην Primera Division ο Ισπανός εξτρέμ επέστρεψε στους Βερδιμπλάνκος και ανέβασε μόνος του κατά 2.000 τα εισιτήρια διαρκείας (πλέον 43.000).

Μία χρονιά στην δεύτερη ομάδα ήταν αρκετή για τον Χοακίν, ο οποίος έπαιξε μπάλα από το 2000 μέχρι το 2006 στην Μπέτις. Ηταν σημαντικός παράγοντας στην άνοδο το 2001, μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Copa del Rey το 2005 και που έπαιξε στους ομίλους του Champions League. Παράλληλα με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις με το κλαμπ του, ήταν βασικός στην Εθνική Ισπανίας που πήρε μέρος στο Mundial του 2002 και το Euro 2004. Αν έχεις δει το ματς του ομίλου της La Roja με την Ελλάδα, δεν γίνεται να ξεχάσεις πόσο υπέφερε ο Τάκης Φύσσας απέναντί του.

Το καλοκαίρι του 2005 η Βαλένθια έδωσε 25 εκατ. ευρώ και πήρε έναν από τους καλύτερους παίκτες του ισπανικού πρωταθλήματος, όμως με τις Νυχτερίδες σε πέντε χρόνια κατέκτησε μόνο ένα Κύπελλο. Το 2011 προκάλεσε πανικό στην Ανδαλουσία υπογράφοντας στην Μάλαγα, με χιλιάδες αφισιονάδος να τον υποδέχονται. Στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα έπαιξε στο Champions League και άγγιξε τα ημιτελικά το 2013 όμως αποκλείστηκε με δύο γκολ στο φινάλε από την Ντόρτμουντ.

Συνέχεια είχε η Ιταλία. Ο 51 φορές διεθνής έγινε παίκτης της Φιορεντίνα και στα δύο χρόνια που έμεινε στην Φλωρεντία βοήθησε τους Βιόλα να κάνουν την πιο ανταγωνιστική σεζόν των τελευταίων ετών. Με την ομάδα του Μοντέλα έκανε 71 συμμετοχές, τερμάτισε back-to-back στην 4η θέση και το 2014-15 έφτασε στα ημιτελικά σε Coppa Italia και Europa League. Οι τιφόζι των Βιόλα πρόλαβαν να τον αγαπήσουν πολύ. 'Matador, non ci lasciare. Con la pelota ci hai fatto innamorare' έγραψαν σε πανό, που σημαίνει. 'Matador μην φύγεις, με τη μπάλα στα πόδια μας έκανες να σε αγαπήσουμε'. Ο ίδιος ήθελε να φύγει. «Θέλω να γυρίσω σπίτι» έκανε σαφές μέσω Instagram και το κλαμπ της Τοσκάνης πήρε 1.5 εκατ. ευρώ και τον παραχώρησε. «Στην Φιορεντίνα με ήθελαν αλλά δεν μπορούσα να πάω κόντρα στην καρδιά μου».

Ολα είχαν πάρει τον δρόμο τους και το απόλυτο είδωλο για τους οπαδούς επέστρεφε εκεί που λατρεύτηκε όσο κανένας. «Ζω ένα όνειρο. θα απολαύσω κάθε λεπτό από την επιστροφή μου, αν και δεν έφυγα ποτέ από την Μπέτις. Οταν στα 25 μου έφυγα, ήξερα ότι θα επιστρέψω μία μέρα. Η καρδιά μου το ζητούσε δυνατά» είπε ο πλέον 34χρονος. «Γνωρίζω την προσπάθεια που έκανε η Μπέτις για να βρίσκομαι εδώ. Η μεγάλη μου επιθυμία ήταν να γυρίσω σπίτι και ελπίζω να είναι η πρώτη από τις πολλές μέρες ευτυχίας. Δεν με τρομάζει η ευθύνη. Ηρθα για να βοηθήσω με την εμπειρία μου. Πάμε να κάνουμε μία καλή σεζόν και οι οπαδοί μας να νιώθουν περήφανοι».

Την καλύτερη ατάκα πάντως, την είπε ο τεχνικός διευθυντής, Εδουάρδο Μαθία. «Καλωσορίζουμε πίσω την ψυχή του, στο σώμα της Μπέτις».

Αντι επιλόγου

Οσοι είναι over30 έχουν λογικά καλύτερη εικόνα για το τι παίκτης υπήρξε ο Χοακίν. Υπερηχητικός εξτρέμ -ειδικά για τα δεδομένα της εποχής- που δεν έβλεπε καν τον πρώτο αμυντικό και που συχνά εξέθετε και περισσότερους. Η ταχύτητα και η τεχνική του στο δεξί φτερό έφερναν κάθε χρόνο σταθερό αριθμό γκολ και ασίστ στις ομάδες του, ενώ ήταν εντυπωσιακός και από πλευράς θεάματος, αφού οι... σακούλες που μοίραζε προκαλούσαν ιαχές σαν σε αρένα.

Για να καταλάβει κανείς πόσο αποτελεσματικός ήταν στο να αποφεύγει τους αντιπάλους, τις τελευταίες δέκα σεζόν, παρότι έλειψε τη διετία 2011-2013, είναι ο τρίτος σε επιτυχημένες ντρίμπλες στην Primera Division με 565. Ο Χοακίν ποσοστό 49% και από πάνω του βρίσκονται μόνο οι Λιονέλ Μέσι με 1.340 (56%) και Αντρές Ινιέστα με 634 (59%). Κάτω από τον Ισπανό βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 421 (43%).

 

Τελευταία Νέα