Τα 15 παιχνίδια από τα 80s που μας λείπουν!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Τα 15 παιχνίδια από τα 80s που μας λείπουν!

bet365

Από τους Πεινασμένους Ιπποπόταμους και το Σούπερ Ντόμινο μέχρι το View Master, το Μαγικό Τηλέφωνο και τις Φιδομαχίες. Θυμήσου τα αγαπημένα παιχνίδια σου!

Όσοι έζησαν τα παιδικά τους χρόνια στη δεκαετία του '80 κάνουν λόγο για την καλύτερη εποχή της ζωής τους.

Πρόκειται για τα χρόνια της αθωότητας με τις αναμνήσεις εκείνης της δεκαετίας να επισκιάζουν σε αρκετές περιπτώσεις όσα έζησαν μετέπειτα.

Ανέμελη αλλά και κακόγουστη. Κιτς αλλά επιδραστική και ξένοιαστη σε όλα τα επίπεδα η δεκαετία του '80. Από την μουσική, τον κινηματογράφο μέχρι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Εξαίρεση αποτελεί η ενδυματολογική άποψη της εποχής.

Εάν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που τα 80's είναι χρυσά χρόνια και όχι χαμένα, θεωρείται βέβαιο πως θα έχεις εκτιμήσει ιδιαίτερα τα πρωτοποριακά παιχνίδια που είχαν κατακλύσει την αγορά.

Το μάρκετινγκ μπορεί να μην βρισκόταν στα φόρτε του, όμως τα επιτραπέζια παιχνίδια γίνονταν ανάρπαστα διεγείροντας την φαντασία των παιδιών.

Το G-Weekend άνοιξε το πατάρι του ψάχνοντας για καλά κρυμμένους θησαυρούς. Ιδού 15 από τα παιχνίδια που έπαιζες πριν από 30 χρόνια, τα οποία σου έχουν λείψει!

Πιγκουινοτσουλήθρες - «παιχνίδια στους πάγους»

Από τα πλέον cult παιχνίδια της εποχής. Ουσιαστικά παρατηρούσες τους πιγκουίνους που ανεβοκατέβαιναν τα σκαλοπάτια και τσουλούσαν!

Πεινασμένοι Ιπποπόταμοι

Ακόμη κυκλοφορεί αλλά το αυθεντικό παραμένει στις καρδιές όλων. Στόχος σου είναι να φας όσο περισσότερες μπίλιες γίνεται με τον ιπποπόταμο που έχεις επιλέξει.

Tomy Water Game

Eθιστικό αλλά εκνευριστικό. Για κάποιο περίεργο λόγο βρισκόταν σε κάθε σπίτι. Σίγουρα δεν ήταν το αγαπημένο σου.

Μαγικό τηλέφωνο που μιλάει ή Στρουμφοτηλέφωνο

Πληκτρολογούσες τρία νούμερα και συνομιλούσες απευθείας με Μπαμπα Στρουμφ, Στρουμφίτα και Γκρινιάρη!

Φιδομαχίες Εξυπνούλης -Πονηρούλης

Από τα top παιχνίδια της εποχής. Καθοδηγούσες με χειριστήριο δύο φίδια και προσπαθούσες να μαζέψεις όσο περισσότερες μπάλες μπορούσες. Από την εκτεταμένη χρήση όμως κόβονταν τα πλαστικά.

Handheld Electronic Games- Donkey Kong

Mόνο συγκίνηση για τα πρώτα φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια με τον θρυλικό γορίλα Donkey Kong να αποτελεί must!

View master

Από τα πλέον κλασικά παιχνίδια. Έμοιαζε με κιάλια, όπου τοποθετούσες έναν χάρτινο δίσκο με εφτά τρισδιάστατες φωτογραφίες. Ιδιαίτερα δημοφιλές πριν από 30 χρόνια!

Αγκαλίτσας

Τα λέει όλα η φωτογραφία...

Τα αγρίμια (4Χ4)

Πολύ μπροστά από την εποχή τους. Τζιπ-κροκόδειλος που έμπαινε στο νερό, πάνθηρας με πέμπτη ρόδα, ελέφαντας, πούμα, τίγρης και μαμούθ!

Σουζάκια με την δραχμή

Τοποθετούσες μία δραχμή στο πίσω μέρος του μικροσκοπικού παιχνιδιού και απολάμβανες τις σούζες σου.

Σκορ 4

Αθάνατο παιχνίδι, μπορείς να το βρεις ακόμη και σήμερα.

Solo

Κάνεις παιχνίδι δίχως να χρειάζεσαι συμπαίκτη. Ανάλογα με τα πιόνια που θα αφήσεις στο τέλος κατατάσσεσαι στην κατηγορία που αντιστοιχεί στο IQ σου. Αν αφήσεις 9 πιόνια είσαι καθυστερημένος. Με 1 πιόνι χαρακτηρίζεσαι σπάνια μεγαλοφυία.

Γιο Γιο

Το παιχνίδι με τον σπάγκο και το περιστρεφόμενο δισκάκι.

Μικροί Ψαράδες

Το βρίσκεις και σήμερα δίχως τον Κώστα Βουτσά στο εξώφυλλο του παιχνιδιού. «Τσίμπησε το μελανούρι», έλεγε στη διαφήμιση ο διάσημος κωμικός.

Σούπερ Ντόμινο

Απαιτούσε ιώβεια υπομονή και αυτοσυγκέντρωση. Δεν συγχωρούνταν τα λάθη! «Το παιχνίδι της χρονιάς», όπως έγραφε στην συσκευασία που το συνόδευε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα