Στα... άδυτα ενός πραγματικού Fight Club (vids+pics)

Νίκος Ρόλλας
Στα... άδυτα ενός πραγματικού Fight Club (vids+pics)

bet365

Ξεχάστε την πυγμαχία, το WWE, το UFC και οποιοδήποτε άλλο δυναμικό σπορ. Η BYB Extreme Fighting Series έχει ότι πιο brutal κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

Κάποτε ήταν οι αγώνες πυγμαχίας, στη συνέχεια μπήκε το WWE (έστω και αν πρόκειται για αγώνες με προκαθορισμένο νικητή) και το kick box, ενώ εδώ και μερικά χρόνια το MMA σημειώνει θεαματική άνοδο... Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με τους αγώνες που διοργανώνει η BYB Extreme Fighting Series και αποτελούν ότι πιο brutal κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ.

Το γιατί, εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς; Ας ξεκινήσουμε από το πιο βασικό χαρακτηριστικό, το οποίο κάνει και την μεγάλη διαφορά: Οι αγώνες δεν γίνονται σε συνηθισμένο ρινγκ όπως αυτό του box, ούτε καν σε 8γωνο, ανάλογο με αυτά του UFC. Ο Dada 5000 που θεωρείται ιδρυτής και διοργανωτής, βάζει τα παιδιά του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να παλέψουν σε ένα τρίγωνο, με γυμνά χέρια. Ναι, χωρίς προστατευτικά ή ειδικά γάντια, ενώ οι αγώνες αντί για 10 ή 12 τρίλεπτα, κρατούν ένα σερί δεκάλεπτο, όπου απλά και λαϊκά, πέφτει το ξύλο της αρκούδας.



Ακόμη όμως και σε αυτούς τους extreme αγώνες, υπάρχει η λέξη «απαγορεύεται» που χρησιμοποιείται για τέσσερα χτυπήματα: Στα γεννητικά όργανα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, σε κάποιον που έχει πέσει στο έδαφος, αλλά και ενώ ο επιτιθέμενος κρατιέται από σιδερένιο πλέγμα που περιβάλει το ρινγκ. Αυτό λοιπόν ήταν το Battleship I που έγινε στις 9 Ιουνίου και έχει κερδίσει με το... καλημέρα, τους λάτρεις του είδους.

Από τις αυλές στο καράβι που δεν απέπλευσε

Ο «εγκέφαλος» του όλου εγχειρήματος είναι ο Dhafit Harris ή κατά τους περισσότερους «Dada 5000». Ένας άνθρωπος ύψους 1.82, που ζυγίζει 95 κιλά και ο προσπάθησε να γίνει γνωστός στα μαχητικά σπορ, παλεύοντας υπό ανάλογους κανόνες στους αγώνες που διοργάνωνε ο Kimbo Slice στις αυλές των σπιτιών της φτωχικής πλευράς της Φλόριντα. «Αφού το κάνει ο Kimbo, μπορώ να το κάνω και εγώ» είπε και ξεκίνησε να οργανώνει ανάλογα event, όπως αυτά που καταγράφηκαν στο ντοκιμαντέρ «Dawn Fight».



Η απήχηση που είχαν όμως, του άνοιξαν την... όρεξη και είπε να προχωρήσει το εγχείρημά του ένα βήμα παραπέρα... Ποιος ήταν ο στόχος του; Να μπει στο... μάτι ακόμη περισσότερων θεατών, αλλά και να αποφύγει το άγχος της αστυνομίας. Όπως είναι φυσικό ομως, τέτοια events, στις πίσω αυλές των σπιτιών είναι παράνομα και πάντα υπάρχει το άγχος μην εμφανιστεί το FBI ή ο τοπικός σερίφης, με αποτέλεσμα αγώνας να σταματήσει στην μέση και οι εμπλεκόμενοι να φορτωθούν ουκ ολίγες κατηγορίες.

Η λύση που βρέθηκε ήταν η εξής... Διοργανωτές, μαχητές και κάποιοι συγκεκριμένοι καλεσμένοι, να επιβιβαστούν σε ένα καράβι που θα πήγαινε όσο μακριά από την στεριά χρειαζόταν, προκειμένου να μην ισχύουν οι νόμοι και ο αγώνες, με την ονομασία «BattleShip I» να μεταδοθούν μέσω livestreaming σε όσους ενδιαφέρονται έναντι 9,99 δολαρίων.


Τα πάντα είχαν κανονιστεί, κάτω από άκρα μυστικότητα και ήταν έτοιμα, μέχρι και παραμονές της αναχώρησης. Τότε ένα έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, ανάγκασε τους διοργανωτές να αλλάξουν τα σχέδιά τους. Ο τυφώνας που υπήρχε περίπτωση να «χτυπήσει» την περιοχή στην οποία θα βρισκόταν το καράβι, αποτέλεσε την αφετηρία για την αναζήτηση εναλλακτικές λύσης... Αυτή βρέθηκε σε ένα συγκρότημα κτηρίων κοντά στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι.

Ούτε σε ταινίες κατασκοπείας

Τα όσα έζησαν όσοι έλαβαν μέρος στους αγώνες, οι λιγοστοί θεατές τους αλλά και οι δημοσιογράφοι από το «Rolling Stone» που κατάφεραν να εξασφαλίσουν το ΟΚ για την κάλυψη αυτού του μοντέρνου, αλλά σκληρού Fight Club, παραπέμπουν σε ταινίες κατασκοπείας... Μόνο εκεί συναντάς τέτοια μέτρα ασφαλείας. Τους περισσότερους λοιπόν τους παρέλαβε ένα αυτοκίνητο, τα παράθυρα του οποίου ήταν καλυμμένα, προκειμένου να μην βλέπουν οι επιβαίνοντες απ΄ έξω, ενώ την οπτική επαφή με την πλευρά του οδηγού κάλυπτε μία μαύρη κουρτίνα. Άπαντες έπρεπε να είχαν κλειστά τα κινητά τους και φυσικά να μην έκαναν καμία ανάρτηση σε Facebook, Twitter, Istagram ή οποιοδήποτε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης...

Βλέπετε ο φόβος του να σκάσει η αστυνομία ή το FBI και το event να τιναχθεί στον... αέρα, καραδοκούσε και ανάγκασε τον «Dada 5000» να είναι πολύ προσεκτικός. Είναι χαρακτηριστικό πως το μέρος αυτό το γνώριζαν μόλις 4 άτομα... Ο διοργανωτής και οι οδηγοί, που αναγκαστικά έπρεπε να γνωρίζουν που θα πάνε όσους είχαν μέσα στο αυτοκίνητό τους.



Οι αγώνες και τα backyard babes

Συνολικά 11 αγώνες έγιναν στο πρώτο Battleship, με την διάρκεια του event να φτάνει τα 100 περίπου λεπτά. Πλέον, οι διοργανωτές ετοιμάζονται για το δεύτερο κομμάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου, έχοντας όμως στο πρόγραμμά τους να προσθέσουν ακόμη περισσότερους αγώνες γυναικών. Κάτι που δεδομένα θα αυξήσει το ενδιαφέρον, μαζί με τα ring girls...

Άλλωστε αυτό ήδη έχει φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που το βλέπουν ως μοναδική λύση στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει. Εκεί άλλωστε στηρίζεται και το μότο του «Dada 5000»: «Κατέβασε το όπλο και ύψωσε τις γροθιές σου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα