Δέκα+1 διάσημοι ποδοσφαιρικοί «γλόμποι»!

Δέκα+1 διάσημοι ποδοσφαιρικοί «γλόμποι»!

bet365

Σε κάποιους ποδοσφαιριστές μπορεί να λείπουν τα πολλά μαλλιά, όχι όμως και το ταλέντο. Με αφορμή την μεταγραφή του Καμπιάσο στον Ολυμπιακό, το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει δέκα παίκτες, που πήραν το δρόμο της... ξυριστικής μηχανής, αλλά και μια ξεχωριστή περίπτωση.

Ένας από τους πιο διάσημους «καράφλες» στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν στη χώρα μας, για χάρη του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Εστεμπάν Καμπιάσο, ο οποίος όχι μόνο θα λάμψει με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και θα... γυαλίζει, λόγω της διάσημης φαλάκρας του. Κι όμως, ο Αργεντινός άσος δεν ήταν πάντοτε... γλόμπος. Στα νιάτα του είχε πλούσια ξανθιά χαίτη, στη συνέχεια έχασε σιγά-σιγά τα μαλλιά του και στη συνέχεια αποφάσισε να ξυρίσει ό,τι υπάρχει.


Εκτός του Καμπιάσο, όμως, υπάρχουν δεκάδες άλλοι ποδοσφαιριστές, που είχαν ως σήμα κατατεθέν τη διάσημη καράφλα τους. Δείτε δέκα από αυτούς, αλλά και μια ξεχωριστή περίπτωση... τριχόπτωσης.


1. Φαμπιάν Μπαρτέζ

Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή, που η καράφλα του έγινε μεγαλύτερο συζήτησης, ακόμη και από τις ικανότητες του κάτω από τα δοκάρια (εντάξει και οι γκάφες του έμειναν στη μνήμη όλων). Ο λόγος ήταν... ο Λοράν Μπλαν. Επί χρόνια συμπαίκτες στην εθνική Γαλλίας, με τον τελευταίο να φιλά πάντα για γούρι την καράφλα του Μπαρτέζ.

2. Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν

Σαν να γεννήθηκε... γλόμπος. Κανείς δεν έχει δει ποτέ τον Βερόν με μαλλιά εντός αγωνιστικού χώρου. Ίσως είναι ο πρώτος που έρχεται στο μυαλό κάποιου, όταν ψάχνει να βρει ποδοσφαιριστές χωρίς μαλλιά.

3. Ζινεντίν Ζιντάν

Ξεκίνησε με μαλλιά, αλλά στην πορεία... χάθηκαν. Στη Μπορντό ήταν μια χαρά, στη Γιουβέντους άρχισε να αραιώνει και στη Ρεάλ πήρε την απόφαση να ξυρίσει ότι είχε απομείνει. Λέτε η κουτουλιά στον Ματεράτσι να ήταν τόσο πετυχημένη γιατί γλιστρούσε η καράφλα;

4. Γιαπ Σταμ

Από πολύ νεαρή ηλικία είχε πρόβλημα τριχόπτωσης. Η φαλάκρα έκανε την εμφάνισή της από τα χρόνια της Αϊντχόφεν, όμως ο Σταμ αποφάσισε να γίνει... γλόμπος μετά τη μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με ύψος 1.91 και τέτοιο παρουσιαστικό, ο Ολλανδός ήταν ιδιαίτερα... τρομακτικός.

5. Γιαν Κόλερ

Ανήκει στην κατηγορία «Σταμ». Με ύψος 2.02 ο Τσέχος επιθετικός τρόμαζε τις αντίπαλες άμυνες με το παρουσιαστικό και το ξυρισμένο μαλλί του (μόνο Δέλλας και Καψής δε... μάσησαν το 2004).

6. Τζιανλούκα Βιάλι

Σε μικρή ηλικία ήταν κυριολεκτικά «μπούκλας». Στη Γιουβέντους το ’92 πήγε με μαλλί και βγήκε... ξυρισμένος. Κάτι που παρέμεινε και αργότερα στην Τσέλσι φυσικά.

7. Ατίλιο Λομπάρντο

Τα χρόνια που ο Βιάλι είχε ακόμα μαλλιά ο συμπαίκτης του στη Σαμπντόρια, Ατίλιο Λομπάρντο, ήταν καράφλας. Μόνο που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δεν υπήρχε η μόδα του ξυρίσματος, οπότε ο Ιταλός ήταν όπως «επέβαλλε» η φύση. Και δεν τα πήρε γουλί ποτέ στην ποδοσφαιρική του καριέρα, παρά μόνο όταν κρέμασε τα παπούτσια του.

8. Γκάρι Μακάλιστερ

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο Σκωτσέζος δεν είχε κάνει καμία παρέμβαση στα μαλλιά του, παρά το γεγονός ήταν είχαν αρχίσει να αραιώνουν. Στην Κόβεντρι, όμως, πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει ξυριστική μηχανή και να γίνει... γλόμπος.

9. Φρανκ Λεμπέφ

Στα χρόνια που αγωνιζόταν στη Στρασμπούργκ, ο Γάλλος αμυντικός είχε όχι μόνο μαλλιά, αλλά και... χαίτη. Στην Τσέλσι, όμως, η ξυριστική μηχανή πήρε... φωτιά για τον πάντοτε «καλογυαλισμένο» Φρανκ Λεμπέφ.

10. Άριεν Ρόμπεν

Ο πιο γνωστός εν ενεργεία «γλόμπος» ποδοσφαιριστής. Σε Γκρόνινγκεν, Αϊντχόφεν και Τσέλσι είχε κανονικά μαλλιά, τα οποία όμως σιγά-σιγά είχαν αρχίσει να πέφτουν. Τη μεγάλη απόφαση, όμως, να τα πάρει γουλί την πήρε στη Ρεάλ Μαδρίτης και μέχρι σήμερα στην Μπάγερν παραμένει... γυαλιστερός.

10+1. Γουέιν Ρούνεϊ

Γιατί πάντα στον κανόνα υπάρχει και η εξαίρεση. Και ο Άγγλος την αποτελεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ενώ όλοι συμβιβάστηκαν με την πτώση των μαλλιών τους, ξυρίζοντας τα εντελώς, ο Ρούνεϊ πήγε και έκανε προσθετική. Ιδού το αποτέλεσμα.

Και όπως είχε τραγουδήσει κάποτε ο τεράστιος Γιάννης Ζουγανέλης, για χάρη μιας γυναίκας, «διώξε πια το μακρυμάλλη για χατίρι φαλακρού». Ισχύει και στο ασθενές φύλο και στην μπάλα... άλλωστε και τα δύο είναι γένους θηλυκού.

 

Τελευταία Νέα